hej
Ursula nie zostawiaj nas więcej, brakowało tu Ciebie. Odnośnie Twojej mamy i "jej" Ali - moja teściowa notorycznie zwracała się do mojego synka "chodź do mamy", "mama ci da" itp.
Kiedy byłam obok, przeważnie się poprawiała, ale nie zawsze. Teraz jakoś jej to minęło, ale nadal mówi o moim dziecku "nasz chłopiec" wrrrrr
U mnie też największy przyrost wagi był w drugim trymestrze, teraz dużo wolniej, na szczęście. Jutro wizyta i ważenie, więc obym się nie myliła
Ja nie mam wycieków z piersi, w pierwszej ciąży małą plamkę na bluzce miałam dopiero 2 dni przed porodem.
Gusiak super, że już jesteś w domu. Zazdroszczę fantastycznej teściowej, najedz się do syta.
basiaaa10 gratuluję udanej wizyty! I zdrowiej szybko, takie przeziębienia są okropne, kiedy nie można się leczyć tak, jak zawsze...
marys25 moja teściowa też za bardzo się nie interesuje moją ciążą, ostatnio stwierdziła, że mam mniejszy brzuch niż w pierwszej ciąży i to pewnie dlatego, że za mało jem. A jeszcze niedawno twierdziła, że mam bóle brzucha dlatego, że za dużo ważę. Jakiś czas temu pytała, kiedy rodzę (mimo że już nie raz o tym wspominaliśmy) i mówię jej, że na początku listopada, to wielce zdziwiona była, nie wiem, jakiej odpowiedzi się spodziewała :/
aaga84 my też się z mężem kłócimy, ostatnio chyba dość często, i bywa naprawdę ostro, ale przeważnie zaczynamy normalnie rozmawiać najpóźniej następnego dnia. Ale wolałabym od czasu do czasu mieć takie ciche dni, a poza tym fajny związek, a mam wrażenie, że u nas jest tak letnio, a czasem wręcz wieje chłodem:-(
Mamo Kangura myślę, że lepiej pojechać do szpitala i sprawdzić, albo przynajmniej zadzwonić do swojego lekarza
ewelina0307 udanej wizyty. Ja też przesypiam noce jak dziecko, nawet do kibelka nie wstaję:-) Chociaż dziś w nocy musiałam wstać do synka, bo się przebudził i potem nie mogłam zasnąć, a w dodatku pierwszy raz w tej ciąży miałam lekką zgagę:/
Kupiłam sobie 2 staniki do karmienia, w sumie 150zł, masakra. A jeszcze chciałam jeden, ale taki cały miękki, na noc i początki karmienia, zastoje, twarde piersi i inne problemy, bo pamiętam jak po porodzie miałam zastój, bolące piersi i stanik z fiszbinami, który spowodował jeszcze większy ból.