reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Anoula ja mieszkam 100 m od Zofii:)) ale lekarza mam z Madalińskiego i tam będę rodziła,no i my się z nim "umawiamy" na taką opiekę, więc odbierze na pewno;) jeszcze na jesieni taka usługa była w cenniku szpitala, potem ją skasowali ale my sie już umówiliśmy osobiście. To rozumiem że wiosną spacerki po Parku Saskim będziemy praktykować:))

reklama
ursula to jestesmy 'sasiadkami' bo ja mam moze z 500 m;p
Jestesmy umówione w takim razie aa i krasińskich nam odnawiają na wiosne będzie jak znalazl;p
Zazdroszcze ze bedziesz miała lekarza przy sobie mimo wszystko.

Anoula właśnie przyznam Ci że zależało mi na takiej opiece, pierwszy poród chciałabym żeby mnie nie zraził za bardzo i tak może i głupio ale wierzę że to mi troszkę spokoju na duchu da;) szkoda tylko że to trzeba z takiej kasy wyskoczyć. Nie wiem czy dobrze robię, mogłabym na Małą więcej wydać ale sądzę że mój komfort to i spokój Alicji:) a co do Zofii koleżanka mojej mamy tu rodziła rok temu i była zachwycona a nic nie zapłaciła:)) weszła z ulicy bo rodzić zaczęła. A z Kasprzaka ją odesłali:/

Ostatnia edycja:
anoula ja mam wycieki i nie jet aż tak źle :p Lekarz mi mówił, że mam tego nie wyciskać i nie odciągać, bo mogę wywołać poród :p Więc nic z nimi nie robię hehe

Ursula my też tęskniłyśmy!

Avcado nie mam pojęcia czy u Nas jest taka możliwość, nie zastanawiałam się nad tym, ale jak byliśmy osobiście w tauronie załatwiać sprawy związane z kupnem mieszkania, to babka od razu pytała o ustalenie prognozy, nic nie mówiła o możliwości płacenia za zużycie... ehh to wszystko jest powalone :p
Pochwalisz się Nam sesją? Ja uwielbiam fotki ciążowe, tym bardziej profesjonalne! :) Już nie mogę się doczekać!!! :D

Dziewczynki, jestem po wizycie - wszystko ok. Mam zrobić posiew i dostałam lek na te leukocyty. Natomiast zaginęły wyniki mojej cytologii:confused: Najzabawniejsze jest jest to, że w trakcie usg mój malutki synek bawił się swoim siusiakiem, aż się mój gin zaczął z tego śmiać. Mały bezwstydnik:-D Nie wiem, po kim on taki jest :-p

Chyba bierze mnie przeziębienie, coś czuje, że jutro będzie mega katar i ból gardła:-( A umówiona jestem z koleżanką, z którą usiłuję się spotkać od pół roku i zawsze coś nam wypada, aż mi głupio znowu odwoływać:sorry2:

avocado - zazdroszczę sesji, musisz koniecznie się pochwalić. Nie zazdroszczę z kolei glukozy, dla mnie to było traumatyczne przeżycie:baffled:
maagsiaa - rachunek za prąd faktycznie zabójczy.
ursula - wygranego meczu życzę, ja nie wiem, czy dam radę oglądać (mój M. jest kibicem ligi angielskiej, dziś arsenal gra, zawsze też oglądam, ale nie wiem, czy dziś nie padnę wcześniej)
Gusiak - cieszę się, że już w domku jesteś.

gusiak88 maagsiaa dzieki;p pozostaje mi nic tylko czekać :)
ursula wiem slyszałam o tym ze w zofii położne sa super i poza "kontraktem"...ale wyszłam z podobnego założenia co Ty.
To nasze pierwsze. Poza tym ja jestem panikarzem i nie chce sie stresowac przyjmą. Wyszło troche bez sensu bo wybrałam lekarza z Zofii i sumienie płaciłam co wizyte gruba kasiore..a okazało się ze rownie dobrze mogłam pojsc do kobiety w przychodni na NFZ bo ani ta opieka niczym sie nie rożniła ( a czasem wydawało mi sie ze jest wrecz bardziej 'tasmowa') od publicznej a i tak drugie tyle musze wpakować w położną. Nauczka na przyszłość:)

Wpadam zajechana po całym dniu:-D
miałam gości ale ciesze się bo mogłam sobie pogadać z moją koleżanką Anią na zywo a nie przez tel.
Nie przeczytałam co się działo na forum ale widze że gusiak wrócił do domku i fajnie:-D
aga ma dziś święto swoje więc dołączam się do życzeń
maagsiaa o możliwościach prądowych w tauronie pisze.
W każdej chwili możesz iść do placówki biura Tauron i złożyć pismo o rozliczenie za prąd co miesiąc.Trzeba tylko wpisać numer umowy licznika i podać jego stan na dzień złożenia pisma.Jest to w formie prośby o zmianę rozliczenia.Należy tylko pamietać że jest to usługa płatna ok 5 zł za miesiąc.Przychodzi Pan inkasent co miesiąc i odpisuje sobie licznik.Ja jestem umówiona tak ze swoim że mam jego numer kom.i co miesiąc 23 posyłam mu smsa ze stanem licznika.
Po mimo ze placę dodatkowe 5 zł to jestem mega zadowolona bo nie mam zawyżonych rachunków i mega dopłat na koniec półrocza

ursula ta płytka jest baaardzo fajna. I można kilka razy pooglądać i popróbować, nie jak na sr :)

avocado współczuję glukozy! A co do sesji, to liczę, że jakąś namiastką się z nami podzielisz :)

reklama
aaga84 czekamy na efekty twojej pracy pochwal się swoim dzielem :) wszystkiego najlepszego 100lat 100 lat :)
kaskaleczna jaki słodziak <3
anoula82 ja tez zle sypiam krece się w nocy spie tz czowam masakra ;/ moja tesciowa mowila mi ze mam piersi polewac lodowata woda … a co do siary to już miałam takie wycieki ze jak siedziałam to miałam mokra bluzke i spodnie hehe
i_carrie trzymam kciuki za wizyte
nonek90 milo ze strony teściowej, mój maly tez mocno kopie szczególnie poznym wieczorem i w nocy
annie. Ja tam tez nie licze na pomoc tesciow , od rodzicow dostaliśmy ten regal z przewijakiem i wanienka wiem ze chcieliby więcej ale nie stać ich na to a ja nie wymagam… wychodzę z założenia, że skoro byliśmy na tyle dorośli żeby zdecydować się na dziecko to teraz musimy zapewnić mu wszystko co najlepsze :)
Gusiak88 super ze wyszlas :) bardzo się ciesze teraz duuzo odpoczywaj :)
Agatka2 ciesze się ze na wizycie wszystko dobrze :)
ursula fajnie ze szyjka się wydluzyla :) a mama dziwna bo bardziej by ci pomogla z ta wyprawka niż kupując takie drogie ciuchy, przecież dziecku nie zależy na cenie ubranek …
basiaaa10 widze ze wyprawka zbliza się do końca :) wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :) naprawdę bawil się swoim sprzętem? Udany maluch hehe
maagsiaa my teraz mamymiec rozliczenie za gaz az się boje mam nadzieje ze będzie bardzo duza nadplata hehe
avocado mam nadzieje ze pochwalisz się fotkami z sesji :)

ja nadal jestem u rodzicow, już tesknie za swoim domkiem niebawem piąteczek i wraca a w sobote mój mezus wraca :) już się nie mogę doczekać , maly kopie coraz mocniej najbardziej w nocy i poznym wieczorem a wczoraj to jak polozylam się na lewy bok i trzymałam reke z boku brzucha kubus podniosl mi powoli reke do góry i delikatnie opuscil :) fajne ale strasznie dziwne uczucie :)

Do góry