reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

mówi coś tam, ale po swojemu, rozumiem tylko jak woła "jajo" tylko w rzeczywistosci to brzmi troszke inaczej;-) i ostatnio przyszedl sie pochwalic rysunkiem i powiedziałam mu "bomba" to powtorzył, ale tez po chinsku;-) widze ze ma ochote sie rozkrecic z tym gadaniem, ale jakas blokade ma jeszcze. Ogólnie to cały dzień bebla;-) a u was jak??

reklama
po swojemu to gada caly czas , prawie jej sie buzia nie zamyka.a tak to mowi mama, tata, saba,baba, ciastko,czapka,papcie,to,daj,dzidzia i... juz wiecej mi nieprzychodz do glowy a ostanio ucze ja dzwiekow jakie wydaja zwierzeta i chodzi wolajac kotka:-)
na moje to nie ma sie co przejmowac bo tak naprawde nasze dzieciaki to jeszcze maluszki:-)

eee to Milan duzo mniej mowi, ze zwierzatek potrafi powiedziec jak robi kura, pies, kot, lew, swinka ,myszka i waz
ale wszystko w swoim czasie jeszcze sie rozkreca i jeszcze bedziemy miały dosc:-D
ok uciekam trzeba uzupelnic zapasy w lodowce;-) do usłyszenia

obiecane zdjecia
w sumie rewelacji nie ma, bo Milan ostatnio nie da sobie zrobić żadnego zdjęcia i jak widzi aparat to zabiera się za lampe błyskową

coś tam wybrałam;-)

DSC_7835.jpg DSC_7791.jpg

DSC_7842.jpg DSC_7599.jpg

CSC_7790.jpg

oczywiscie czekam na rewanz;-)

Model pierwsza klasa:):-)

U nas weekend mijał cały poświęcony Ani i zabawie z nią:-), w Kościele to już dawno nie byłą taka grzeczna:tak:, wszystko dzięki temu, ze jestem obok, ciągle się bawimy razem i dużo rzeczy robimy razem. Poza tym trójki nam wychodzą na dole, bo wyciągnęła sobie wszystkie gryzaki i każe dziąsła smarować. Gryzie jak szalona

ale z Milana prawdziwy przystojniak....
u nas sie okazalo ze Iwcia dawalo mamie popali bo miala powod... wyszlo jej 4 zebow na raz:szok:. a wiec dolne 4 i gorne 4 a dolnych 2 i 3 jeszcze brak, zreszta 3 gornych tez nie ma:-)
fresh jutro postaram sie zrobic jakies zdjecie to wlkeje

ale z Milana prawdziwy przystojniak....
u nas sie okazalo ze Iwcia dawalo mamie popali bo miala powod... wyszlo jej 4 zebow na raz:szok:. a wiec dolne 4 i gorne 4 a dolnych 2 i 3 jeszcze brak, zreszta 3 gornych tez nie ma:-)
fresh jutro postaram sie zrobic jakies zdjecie to wlkeje

Znam to z autopsji. Identycznie Milan chyba przez trzy dni zero snu praktycznie, maruda, płacz, wrzask i sie okazało własnie tak jak u was 4 zeby na raz:szok: i to wszystkie 4:szok: jak zobaczyłam to juz bardziej wyrozumiała byłam dla niego. A 4 zle sie przebijaja bo przy jedynkach wyjdzie szpilka i po problemie, a czworka ma takich szpilek cztery i kazda boli:-( taka 4 to duzy ząb Milanowi pół buziola zajmuje;-)
trzymam kciuki zeby Wam łatwo poszło i gratuluje nowych nabytków:tak:

hej hej jestem i ja..ostatnio mnie wcięło...
ale byłam zabiegana ateraz nie mam na nic sił:dry:

jeśli chodzi o poród w Irlandii to ja absolutnie nie narzekam..
no może na to że mi przed porodem nie zrobili usg bo strasznie się bałam że mała będzie za duża i nie zmieści się w kanale rodnym..
mi tez znieczulenie dali na 4 przed porodem , ale aż takich bóli nie miałam skoro nie narzekam;-)

reklama
fresh ja tez jak zobaczylam ile zabkow sie pcha naraz to przestalam sie zloscic .
vikamciag u nas jakby porod trwal krucej to apsolutnie bym nie marudzila , ale to wszystko poprostu za dlugo trwalo, a oni nic z tym nie robili malo tego chcieli mnie do domu wyslac.... mysle ze wtedy Iwonki nie bylo by z nami na tym swiecie. wiec dobrze ze sie uparlam i powiedzialam ze nigdzie nie pojde i niedalam sie wypisac.

Do góry