reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Moja mała to akurat bardzo aktywna jest... zauważam już pory w ktore kopie i kopie juz na prawde mocno .. zawsze rano ok 8-10 spotro kopniakow.. pozniej po obiedzie... i wieczorem jak sie kąpie tez.. pozniej kiedy układam sie do snu też sie bardzo rozpycha:p.. ale miałam tez wczesniej takie dni co była spokojna ;)

reklama
Ciężko się oswoić ze zmianami podczas pierwszej ciąży . Z tygodnia na tydzien tyle się zmienia ...
Zgadza się:) ja po prostu jeszcze nie umiem tak do konca ogarnąć ze bede mamą :) chyba dopoki sie dzidzia nie urodzi;)... z resztą kilka osób skutecznie zgasilo mój zapał zeby sie tak nie cieszyc bo wszystko moze sie zdarzyc ze to jeszcze wczesnie itp... takze mozliwe ze to przez to:/

@KyRaA dls własnego komfortu uważam że powinnaś się przebadac pod kątem gruźlicy, zwłaszcza że ona może się rozwijać początkowo nie dając objawow. Idź do lekarza, niech cię skieruje na odpowiednie badania.

Dziewczyny, ja mam dalej problem z ruchami dziecka... Tzn uważam, że mała bardzo mało się rusza wg mnie. W piątek spanikowalam, bo mała nie ruszaa się ponad 8 godzin. Ona mi właściwie codziennie tak robi, że ttoszenke się porusza a potem wielogodzinna cisza. Jak to u was wygląda z częstotliwością? Co ile dziecko jest aktywne? Michyba w głowę zajdzie do porodu, jak będzie się tak mało ruszać. Detektora używam czasami 2 razy dziennie, a i tak się mega denerwuje. Żadne słodkie, czy ruszanie maskowanie brzucha nic nie daje

U mnie mała z reguły aktywna między 10 a 11 jak leżę, potem między 16 a 18 i często jak się kładę koło 22. I fakt, bardziej czuje jak leżę na boku, wtedy potrafi fikac :) ale nie są to mocne kopniaki. Detektora nie mam więc są momenty w których się denerwuje. Też nie działa słodkie ani nic.

Moja to będzie nocny marek za mamusią i tatusiem - w dzień kopie, ale jak już się położe i zdarze zasnąć to o 1 w nocy i 5 to robi jakieś zawody w kopniakach - aż czasami bolą. Jednak nawet jak bolą to i tak się cieszę i też panikuję jak za długo cisza.

Robiłyście dziś napad na Lidla? [emoji12] Ja leżę chora, ale wysłałam moją mamę i upolowała całą reklamówkę ciuchów dla małej. Myślałam, że będą od razu jak się urodzi, ale Lidl ma wielkie ciuszki jak na podany rozmiar, więc 62-68 to chyba ponosi jak będzie z pół roku miała haha ale i tak się przydadzą. Kilka sztuk było 56 więc może chociaż je założymy wcześniej.
Ciuchy z Lidla są świetne jakościowo. Wiem po ubrankach synka, że piore je pierdylion razy i są nadal miarę. Cenowo też wychodzi całkiem spoko.

Moja to będzie nocny marek za mamusią i tatusiem - w dzień kopie, ale jak już się położe i zdarze zasnąć to o 1 w nocy i 5 to robi jakieś zawody w kopniakach - aż czasami bolą. Jednak nawet jak bolą to i tak się cieszę i też panikuję jak za długo cisza.

Robiłyście dziś napad na Lidla? [emoji12] Ja leżę chora, ale wysłałam moją mamę i upolowała całą reklamówkę ciuchów dla małej. Myślałam, że będą od razu jak się urodzi, ale Lidl ma wielkie ciuszki jak na podany rozmiar, więc 62-68 to chyba ponosi jak będzie z pół roku miała haha ale i tak się przydadzą. Kilka sztuk było 56 więc może chociaż je założymy wcześniej.
Ciuchy z Lidla są świetne jakościowo. Wiem po ubrankach synka, że piore je pierdylion razy i są nadal miarę. Cenowo też wychodzi całkiem spoko.
Ha ha:) moja też dawała po brzuchu o 3 w nocy az popatrzylam na zegarek :D i pomyslalam ohooo bedziemy o 3 wstawac;D.. a co do lidla to wlasnie ujrzalam reklame ze takie tanie body tam maja 10zl za 2 pary:D z tym ze ode mnie do lidla kawalek drogi i chyba nie bede miala jak sie tam dostac :p

Dołączam do grona kopanych o 3 nad ranem :p pierwszy raz się obudziłam na to ;)
Co do ciuszków z lidla to ja dziś odpuściłam tym bardziej że jestem chora a do tego takie warunki pogodowe masakra... Ciuszki w Lidlu są dosyć często więc poczekam na jakąś wiosenna kolekcje ;)

Dołączam do grona kopanych o 3 nad ranem :p pierwszy raz się obudziłam na to ;)
Co do ciuszków z lidla to ja dziś odpuściłam tym bardziej że jestem chora a do tego takie warunki pogodowe masakra... Ciuszki w Lidlu są dosyć często więc poczekam na jakąś wiosenna kolekcje ;)
Ja poki co trzymam sie przy zdrowiu... moze dzieki szczepieniu na grype i ilosci pomaranczy ktore zjadam:p.. @roki_1991 a na kiedy Ty masz termin tak wogóle:D?? ja dzwonilam do mamy z mysla zakupów w lidlu ale tez mi mowi ze warunki masakra:p u mnie z reszta nie lepsze:D bo dzis malo co autem sie zakopalam:D

Ania ja mam termin na 4.05 ale ostatni na usg wyszło nawet 25.04 więc no ;)
No.. Warunki masakra. Taka śnieżyca przyszła że wszystkie drogi w okolicy gdzie tylko większy podjazd, stoją bo tiry nie daja rady wyjeżdżać.
Ale pamietam takie zimy gdzie w Bielsku autobusy MZK miały problem z podjazdem na złote lany a później na Langiewicza. Nie wiem czy kojarzysz te tereny, bo nie wiem skąd dokładnie jesteś ;)

A, pytanko. Nie dostałaś przypadkiem żadnej prywatnej wiadomości od Aniaslu? ;)

Pewnie że kojarze:p ja z sarniego stoku :p .. To Ty prawie miesiac wczesniej niz ja:D zobaczysz swoje dzieciątko;).. a co do wiadomości to nie dostałam. a powinnam:)????

reklama
Witam Was mamusie. Jestem Magda, jestem mamą 4 letniej Lenki. U was na wątku jestem tu nowa. Termin z Om 27 maj, według usg 25 maj. Aktualnie 21 tydzień. Dziś byliśmy na badaniu polowkowym. Maleństwo zdrowe. Wszystko wporzadku. Aaa i najważniejsze Cora!!! Druga córcia hehe ma 394 gramy. No moja 1 w 21 tyg miała 480 gram. Więc mamy różnice. A co do ruchów czuje je praktycznie od 18 tyg. Teraz mocniej ale ze mam łożysko na przedniej ścianie nie czuje ich często.

Do góry