reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

mdli mnie, w ciazy ogólnie cierpię na straszne bóle głowy;( ogólnie potem cały taki dzień do dupy
Ja tak miałam na urlopie, że przez 3/4 urlopu tak mnie glowa bolała, że zastanawiałam się czy do lekarza z tym nie iść. Później któraś tutaj pisała, że to może być przez słabe nawodnienie (faktycznie mniej wody piłam) i/lub przez słodycze (którymi na początku ciąży straciłam zainteresowanie, a na urlopie codziennie coś słodkiego na "do kawy" jadłam). Przy czym przed ciążą to mnie w życiu może ze dwa razy głowa bolała.
Po powrocie z urlopu, piłam więcej wody i miałam mniej słodyczy i faktycznie głowa przestała boleć :)

reklama
Ja tez swiruje boję się o każdy ból czy strzykniecie, zastanawiam się czy aby napewno z maluszkiem wszystko wporzadku. Wizytę kolejna mam 18 grudnia i boję się że do tego czasu kompletnie osiwieje
Ostatnio ktoś mnie tak rozśmieszył, że tak się gwałtownie zaśmiałam aż mnie brzuch rozbolał :D I potem nie wiedziałam czy śmiać sie czy bać ;)

@Ags8620 no ja rozjaśniam wlosy od 2 lat i w ciąży kontynuuje i jak byłam w I trym to kompletnie włosy nie lapały. Fryzjerka 3 x nakladała farbe i mówi ze chlopak będzie jal nic! Miała racje
W środę dostałam tel od gina ze przyszly wyniki testu sanco i wszystko jest prawidłowo. Nastepna wizyta 10.12 a ja już świruję. Tak się wsłuchuję w ten brzuch zeby coś poczuć a tam cisza. Mam 18t1d więc jeszcze mam spokojnie 2 ryg na ruchy ale tyle z Was już czuje że i zazdroszcze i sie martwie. Analizuje czy ten brzuch nie za mały? Chwile pozniej czy nie za duży ? Zwariować można :cool2:
fajnie, że wyniki ok, na ruchy jeszcze rzeczywiście masz czas, a ile płaciłaś za sanco?

@sunmaggy jeszcze nie płaciłam bo mam przy odbiorze sie rozliczać ale spodziewam się coś koło 2500-2700 zl
Robilam sanco plus, odpuscilam badanie Rh
A czy którejś z was zwiększyło sie ostatnio pragnienie? Ja zawsze mało piłam, pewnie max 1.5l by sie zebrało na dobę a teraz od tygodnia to jakieś szaleństwo. Litrowy sok w 2 godziny wypije :eek: a później wode no jeszcze mi mało. Oczywiście się martwie i zastanawiam czy to nie cukier (choc miesiąc temu na badaniach byl ok)

Hej a w ktorym tygodniu wtedy Ci przepowiadal? Mi mowil.w 13 t i 6 d, ze to chlopczyk i mysle czy jeszcze moze sie zmienić, ale widzialam jakis cypelek;)

tez w 13:) i mówił ze to na 90proc chlopak i pokazywal "coś" :D a wczoraj coś znikło;) ale dzidzia sie szasłaniała to nózka..to pępowinką wiec póki co nic pewnego tak mysle:)

Ja mam Hashimoto, mój endo mówi że w ciąży tsh powinno być w okolicy 1,5, poziom 2 uważa się za maksymalny. Więc jak najbardziej do zbicia u Ciebie
Ja też mam podwyższoną tarczycę ale lekarz mnie uspokoił że nic złego się nie dzieje ale leki muszę już brać. A ogolnie jak się czujecie dziewczyny? Ja w wtorek zaczynam 15 tydzień.

Zrobiłam morfologie, tylko hemoglobiny troszkę mało...wiec nie wiem czemu jestem taka zmęczona i nie do życia....z piciem to zależy od dnia czasem jak smok wawelski a czasem normalnie.
Mam inny problem...wypadają mi włosy...strasznie, w poprzedniej ciąży mialam piękne nic sie nie działo...a teraz koszmar...nie wiem co robić.

Safija słabo, mdli mnie, w ciazy ogólnie cierpię na straszne bóle głowy;( ogólnie potem cały taki dzień do dupy

Violett współczuję. A tu jeszcze nawet tabletką nie można się wspomóc.

Kyra mnie bolała głowa może ze trzy razy w ciąży, ale raz to potworna migrena przez zatoki i aż wymiotowalam z bólu.

Milania a bierzesz jakieś witaminy? Jak ciśnienie i tarczyca?

Martwię się trochę. Mam 15 tydzień ale czułam już ruchy. A od czwartku cisza. Tak sobie tłumaczę ze pewnie sie zaszyl gdzieś z przodu -jeszcze wcześnie z ruchami. No ale lekką spinę mam..

Ja dzisiaj dziewczyny wzięłam się za generalne porządku w domu i chyba się przerobilam bo boli mnie kręgosłup i lekko kół mnie brzuch. Ale odpoczelam i na szczęście jest trochę lepiej. Nie lubię bezczynności

reklama
Ja dzisiaj dziewczyny wzięłam się za generalne porządku w domu i chyba się przerobilam bo boli mnie kręgosłup i lekko kół mnie brzuch. Ale odpoczelam i na szczęście jest trochę lepiej. Nie lubię bezczynności
Lepiej się trochę pooszczędzać. To ostatni czas jak możemy bezkranie poleżeć, poczytać książkę. Za kilka miesięcy będziemy marzyć o takich chwilach jak i wakacjach na kanarach haha

Do góry