reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

A powiedzcie mi dziewczyny czy to bulgotanie, pękanie baniek czy przelewanie czujecie w całym brzuchu?- ja czuje tylko z prawej strony.Z tej samej strony zawsze bolał mnie jajnik w czasie owulacji czy ciągnęło mnie najbardziej w pierwszych tygodniach ciąży .

reklama
@AnnaDd88 ja w 1 trym co kilka dni mialam spokoj ale tak to bol macicy jajnika brzucha jelit... zawsze sie cos znalazlo a teraz cisza. Czasami faktycznie mnie pobolewa brzuch ale nie az tak zebym uwazala to za cos nienormalnego:-) dzis 14+6 wg om. Wg usg dzieciatko starsze o 5 dni.9

@Night&Day co do tych okien to widze ze to niczym pierwsza potrzeba ostatnio:-) hehe a co do bulgotania w brzuchu to ja wlasciwie nie czuje albo nie wiem ze to to bo porownania nie mam ale fakt jest taki ze z prawej strony macicy moja Kluseczka sie umiejscowila tak jak zawsze mialam bole prawego jajnika. Moze to jakas taka regula?:)

A powiedzcie mi dziewczyny czy to bulgotanie, pękanie baniek czy przelewanie czujecie w całym brzuchu?- ja czuje tylko z prawej strony.Z tej samej strony zawsze bolał mnie jajnik w czasie owulacji czy ciągnęło mnie najbardziej w pierwszych tygodniach ciąży .
Mi się wydaje, że u mnie bardziej z lewej strony, czyli z tej gdzie częściej mi się zdarzały bóle owulacyjne, ale też często idealnie pośrodku. Zależy chyba trochę od tego na którym boku akurat się położę.

@AnnaDd88 ja w 1 trym co kilka dni mialam spokoj ale tak to bol macicy jajnika brzucha jelit... zawsze sie cos znalazlo a teraz cisza. Czasami faktycznie mnie pobolewa brzuch ale nie az tak zebym uwazala to za cos nienormalnego:-) dzis 14+6 wg om. Wg usg dzieciatko starsze o 5 dni.9

@Night&Day co do tych okien to widze ze to niczym pierwsza potrzeba ostatnio:-) hehe a co do bulgotania w brzuchu to ja wlasciwie nie czuje albo nie wiem ze to to bo porownania nie mam ale fakt jest taki ze z prawej strony macicy moja Kluseczka sie umiejscowila tak jak zawsze mialam bole prawego jajnika. Moze to jakas taka regula?:)

Moze poczekam do konca tyg:) na jakies kłujace oznaki :) . a powiedzcie dziewczyny szczepiła sie ktoraś teraz na grype:)?

Sechmet, ja pracuje wciąż ale od ponad 2 tygodni mam zwolnienie na 50% bo nie wytrzymuje z powodu bólu pleców. Chciałabym conajmniej do końca grudnia jeszcze być w pracy a potem już daje sobie czas na odpoczynek.

Moze poczekam do konca tyg:) na jakies kłujace oznaki :) . a powiedzcie dziewczyny szczepiła sie ktoraś teraz na grype:)?

Mi oferują szczepienia w 20 tyg.. A raczej namawiają bardzo na nie.
O ile na krztusiec się zaszczepię to sama nie wiem co z tą grypą..
Wolałabym nie ale jak tylko wspomniałam lekarzowi to prawie na mnie krzyknęła, jakbym chciała komuś zrobić krzywdę
A widzę po swoim, w zeszłym roku on się zaszczepił (ja nie) I 2 tygodnie chorował .

Ja sie przeciwko grypie nie szczepie i tak jak ma mnie zlapac to zlapie i na pewno bedzie to juz zmutowane grypsko i wcale nie to na ktore sie szczepilam.

@Sechmet a krztusiec to cos popularnego? Przyznam ze pierwszy raz spotykam sie z taka szczepionka i nic nie wiem na jej temat.

@AnnaDd88 Ja się nigdy w życiu na grypę nie szczepiłam i jakoś też mnie nigdy grypska żadne nie łapały. Jak już to miewałam jakieś krótkie, lekkie przeziębienia, a gorączka, że 38 stopni to ostatni raz za dzieciaka miałam (poza zapaleniem oskrzeli kilka lat temu). U mnie w pracy we wrześniu zawsze jest puszczana lista osób chętnych do szczepienia na grypę i zawsze jakoś po krótkim czasie parę osób znika wtedy na L4 :D

reklama
@gooskaw
Tutaj jest to standardowa szczepionka dla kobiet w ciąży jako, że krzytusiec potrafi doprowadzić do hospitalizacji a nawet do śmierci niemowląt (i nie tylko).
Czytałam na tym o tej chorobie i zdecydowanie będę się szczepic

Do góry