reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Dzień dobry [emoji846]

Puk puk. Mogę dołączyć?
Oo hej Ania [emoji4][emoji4] witaj wśród majowek [emoji8]
Ja dopiero wkraczam w 5tc a spać mi się chce niesamowicie. W pracy ziewam i się śmieją żebym sobie kawę zrobiła, bo na biurku zasnę, ja udaję, że przerzuciłam się na oczyszczanie i piję tylko herbaty, bo teraz nie mogę się przyznać, jeszcze za wcześnie. Tak w temacie - pijecie kawę w ciąży??
Pamiętaj, że dużo herbaty też nie jest wskazane. Ja pije codziennie rano duża kawę i tyle. Ta jedna jest mi potrzebna do życia. Ginekolodzy ,lwia że jedna mocna lub 2 słabsze można pić [emoji4]

reklama
Ja dopiero wkraczam w 5tc a spać mi się chce niesamowicie. W pracy ziewam i się śmieją żebym sobie kawę zrobiła, bo na biurku zasnę, ja udaję, że przerzuciłam się na oczyszczanie i piję tylko herbaty, bo teraz nie mogę się przyznać, jeszcze za wcześnie. Tak w temacie - pijecie kawę w ciąży??
Ja pije... zawsze piłam jedną rano z mleczkiem. To stare stereotypy że kawa w ciąży szkodzi. Jedną czy 2 nie zaszkodzą.

Ja piłam normalnie 3 z ekspresu dziennie. Teraz pije jedną, ale to dlatego że po kawie mi niedobrze. Hej dziewczynki [emoji14] widzę że znowu się spotykamy :)

Witamy @anieok :)

Ja na szczescie kawy nie piję w ogóle, za to herbate pilam litrami. Teraz przerzucilam sie na naprawde duuuze ilosci wody a wieczorem wypijam jedna herbatke z sokiem z malin domowej roboty od teściów :))
Staram sie zdrowo jeść, zrezygnowalam tez ze slodkosci, co jeszcze niedawno bylo codziennością, a teraz nawet nie mam ochoty .
Dziewczyny jakie przyjmujecie witaminki??

Witam się dziewczyny. Czy mogę dołączyć do grona majowych mam? Mam na imię Justyna, to moja druga ciąża, jestem po wizycie u ginekologa - dziś wg OM 5t1d. Jestem taka szczęśliwa i codziennie modlę się, aby wszystko było dobrze aż do terminu porodu [emoji4] gratuluję wszystkim przyszłym mamą i mocno trzymam kciuki za te, które są przed testowaniem [emoji110] [emoji110]

Witamy @anieok :)

Ja na szczescie kawy nie piję w ogóle, za to herbate pilam litrami. Teraz przerzucilam sie na naprawde duuuze ilosci wody a wieczorem wypijam jedna herbatke z sokiem z malin domowej roboty od teściów :))
Staram sie zdrowo jeść, zrezygnowalam tez ze slodkosci, co jeszcze niedawno bylo codziennością, a teraz nawet nie mam ochoty .
Dziewczyny jakie przyjmujecie witaminki??
Ja na razie Femibion Natel przyjmuję, lekarz mi zalecił jak tylko zaczęłam starania. Chyba sobie pozwolę na kawę dziennie i tak piję słabą z mlekiem :) Tez piję herbatę z sokiem malinowym własnej roboty. Jak na razie strasznie mnie ciągnie do słodyczy, które kiedyś mogły dla mnie nie istnieć :(

Witam się dziewczyny. Czy mogę dołączyć do grona majowych mam? Mam na imię Justyna, to moja druga ciąża, jestem po wizycie u ginekologa - dziś wg OM 5t1d. Jestem taka szczęśliwa i codziennie modlę się, aby wszystko było dobrze aż do terminu porodu [emoji4] gratuluję wszystkim przyszłym mamą i mocno trzymam kciuki za te, które są przed testowaniem [emoji110] [emoji110]
Jestem również w 5t1d! :) na kiedy wyliczyłaś termin porodu? :)

reklama
Dziewczyny, podkusilo mnie i zrobiłam test 10dpo. Nie wiem czemu tak się rozlal na końcu ale czy coś widzicie?
20180907_103250.jpg

Załączniki

• 20180907_103250.jpg
    20180907_103250.jpg
    48,3 KB · Wyświetleń: 261
Do góry