justjestem
Moderatorka
Sechmet gratulacje [emoji4]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witaj! Ja również z pierwszym dzidziutkiem w domu. Zrobiłam jeden test w poniedziałek i II kreski i czekam do soboty żeby zrobić drugi test od mają się staralismyDzień dobry wszystkim!
Czy mogę do Was dołączyć? Przeczytałam caly wątek w dwa dni!
W sobotę zrobiłam test i są dwie kreseczki! Powtórzyłam we wtorek (dzień okresu) na elektronicznym i potwierdził ciążę!
To będzie moja pierwsza "Małpka" (nazywam tak wszystkie małe dzieci). Staraliśmy się od Kwietnia. Pierwsze dwa miesiące bardzo zestresowani i spięci. Potem wylądowaliśmy i przestałam o tym myśleć. W sobotę coś mnie naszło gdy byłam na zakupach -zobaczyłam test, kupiłam i dalej to już wiadomo.. jestem taka szczęśliwa.
Dziś dzwoniłam do lekarza i niestety jako, że mieszkam a Anglii moje pierwsze spotkanie z lekarzem będzie dopiero 17 października.. nie wiem co do skanu ponieważ tutaj wykonuje je się między 10-14 tygodniem . Zastanawiam się czy nie iść prywatnie za 2-3 tygodnie..
A tak w ogóle to gratuluję przyszłym mamom!
A ile jest badań iść na cała ciążę w Anglii? Ja pamiętam, że prowadząc ciążę w Polsce przyzwyczaiłam się, że na każdej wizycie widzę dziecko. Więc potem prowadząc ciążę w Niemczech wykupiła pakiet usg gdyż tutaj mieszkam, a a państwo płaci tylko 3 usg na cała ciążę. Nie wiem co zrobię teraz.Dzień dobry wszystkim!
Czy mogę do Was dołączyć? Przeczytałam caly wątek w dwa dni!
W sobotę zrobiłam test i są dwie kreseczki! Powtórzyłam we wtorek (dzień okresu) na elektronicznym i potwierdził ciążę!
To będzie moja pierwsza "Małpka" (nazywam tak wszystkie małe dzieci). Staraliśmy się od Kwietnia. Pierwsze dwa miesiące bardzo zestresowani i spięci. Potem wylądowaliśmy i przestałam o tym myśleć. W sobotę coś mnie naszło gdy byłam na zakupach -zobaczyłam test, kupiłam i dalej to już wiadomo.. jestem taka szczęśliwa.
Dziś dzwoniłam do lekarza i niestety jako, że mieszkam a Anglii moje pierwsze spotkanie z lekarzem będzie dopiero 17 października.. nie wiem co do skanu ponieważ tutaj wykonuje je się między 10-14 tygodniem . Zastanawiam się czy nie iść prywatnie za 2-3 tygodnie..
A tak w ogóle to gratuluję przyszłym mamom!
Pamiętam że w 1 i 2 razy spałam non stop ile się dało. Teraz jakoś nie ciągnie mnie tak do spania, mam zupełnie inne objawy wczesnej ciąży niż poprzednio.