reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
Dzień dobry wszystkim!
Czy mogę do Was dołączyć? Przeczytałam caly wątek w dwa dni!
W sobotę zrobiłam test i są dwie kreseczki! Powtórzyłam we wtorek (dzień okresu) na elektronicznym i potwierdził ciążę!
To będzie moja pierwsza "Małpka" (nazywam tak wszystkie małe dzieci). Staraliśmy się od Kwietnia. Pierwsze dwa miesiące bardzo zestresowani i spięci. Potem wylądowaliśmy i przestałam o tym myśleć. W sobotę coś mnie naszło gdy byłam na zakupach -zobaczyłam test, kupiłam i dalej to już wiadomo.. jestem taka szczęśliwa.
Dziś dzwoniłam do lekarza i niestety jako, że mieszkam a Anglii moje pierwsze spotkanie z lekarzem będzie dopiero 17 października.. nie wiem co do skanu ponieważ tutaj wykonuje je się między 10-14 tygodniem :(. Zastanawiam się czy nie iść prywatnie za 2-3 tygodnie..
A tak w ogóle to gratuluję przyszłym mamom!
Witaj! Ja również z pierwszym dzidziutkiem w domu. Zrobiłam jeden test w poniedziałek i II kreski i czekam do soboty żeby zrobić drugi test :) od mają się staralismy

@justjestem nie patrz na takie objawy. Wydaje mi się, że to może być bardzo indywidualne. Raz może odczuwamy je bardziej innym razem mniej. Musisz wierzyć, że jest dobrze. A Ty miałaś za sobą jakaś stratę? Przepraszam, ale nie pamiętam.

@Cer gratulacje! ja tak jak Sonia napisala, tez zastanowilabym sie nad relacja z szefem, jesli jest to osoba godna zaufania i moze nawet zna historie waszych staran to moze bym nawet powiedziala juz zeby mieli szanse kogos poszukac. ale jesli nie zalezy ci na pracy, a szef jest tami sobie to patrzylabym tylko na wlasne potrzeby i na malenstwo. zycze ci ppdjecia dobrej dla was decyzji [emoji846]

Dzień dobry wszystkim!
Czy mogę do Was dołączyć? Przeczytałam caly wątek w dwa dni!
W sobotę zrobiłam test i są dwie kreseczki! Powtórzyłam we wtorek (dzień okresu) na elektronicznym i potwierdził ciążę!
To będzie moja pierwsza "Małpka" (nazywam tak wszystkie małe dzieci). Staraliśmy się od Kwietnia. Pierwsze dwa miesiące bardzo zestresowani i spięci. Potem wylądowaliśmy i przestałam o tym myśleć. W sobotę coś mnie naszło gdy byłam na zakupach -zobaczyłam test, kupiłam i dalej to już wiadomo.. jestem taka szczęśliwa.
Dziś dzwoniłam do lekarza i niestety jako, że mieszkam a Anglii moje pierwsze spotkanie z lekarzem będzie dopiero 17 października.. nie wiem co do skanu ponieważ tutaj wykonuje je się między 10-14 tygodniem :(. Zastanawiam się czy nie iść prywatnie za 2-3 tygodnie..
A tak w ogóle to gratuluję przyszłym mamom!
A ile jest badań iść na cała ciążę w Anglii? Ja pamiętam, że prowadząc ciążę w Polsce przyzwyczaiłam się, że na każdej wizycie widzę dziecko. Więc potem prowadząc ciążę w Niemczech wykupiła pakiet usg gdyż tutaj mieszkam, a a państwo płaci tylko 3 usg na cała ciążę. Nie wiem co zrobię teraz.
@Sechmet witamy w gronie majóweczek

Czy wam też tak się chce spaaaaaać?
Pamiętam że w 1 i 2 razy spałam non stop ile się dało. Teraz jakoś nie ciągnie mnie tak do spania, mam zupełnie inne objawy wczesnej ciąży niż poprzednio.

Ann nie, na pierwsza ciaze czekalam dlugo i bardzo to przezywalam, teraz jak na to patrze,to chyba mialam depresje. to moja druga ciaza i bedzie drugi dzidzius i bardzo chcialabym zeby wszystko bylo dobrze.

Misiactwo w pierwszej ciazy strasznie chcialo mi sie spac, teraz nie [emoji4]

Ostatnia edycja:
Justyna to tylko pozytywne myśli zostają. Ja tez liczę na to, że wszystko będzie okej w tej ciąży. I obie urodziny w maju [emoji173]

Ann trzymam kciuki za nasze maluszki [emoji173]️ Niech rosna zdrowo. Oby do konca pierwszego trymestru.
Codziennie prosze mojego maluszka zeby z nami zostal i staram sie ufac, ze tak bedzie.

Za wszystkie majowe mamy trzymam kciuki, obysmy wszystkie obecne i przyszly dotarły do terminu [emoji7]

reklama
Ja dopiero wkraczam w 5tc a spać mi się chce niesamowicie. W pracy ziewam i się śmieją żebym sobie kawę zrobiła, bo na biurku zasnę, ja udaję, że przerzuciłam się na oczyszczanie i piję tylko herbaty, bo teraz nie mogę się przyznać, jeszcze za wcześnie. Tak w temacie - pijecie kawę w ciąży??

Do góry