reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Dzień dobry wszystkim!
Czy mogę do Was dołączyć? Przeczytałam caly wątek w dwa dni!
W sobotę zrobiłam test i są dwie kreseczki! Powtórzyłam we wtorek (dzień okresu) na elektronicznym i potwierdził ciążę!
To będzie moja pierwsza "Małpka" (nazywam tak wszystkie małe dzieci). Staraliśmy się od Kwietnia. Pierwsze dwa miesiące bardzo zestresowani i spięci. Potem wylądowaliśmy i przestałam o tym myśleć. W sobotę coś mnie naszło gdy byłam na zakupach -zobaczyłam test, kupiłam i dalej to już wiadomo.. jestem taka szczęśliwa.
Dziś dzwoniłam do lekarza i niestety jako, że mieszkam a Anglii moje pierwsze spotkanie z lekarzem będzie dopiero 17 października.. nie wiem co do skanu ponieważ tutaj wykonuje je się między 10-14 tygodniem :(. Zastanawiam się czy nie iść prywatnie za 2-3 tygodnie..
A tak w ogóle to gratuluję przyszłym mamom!
Witaj! Ja również z pierwszym dzidziutkiem w domu. Zrobiłam jeden test w poniedziałek i II kreski i czekam do soboty żeby zrobić drugi test :) od mają się staralismy

@justjestem nie patrz na takie objawy. Wydaje mi się, że to może być bardzo indywidualne. Raz może odczuwamy je bardziej innym razem mniej. Musisz wierzyć, że jest dobrze. A Ty miałaś za sobą jakaś stratę? Przepraszam, ale nie pamiętam.

@Cer gratulacje! ja tak jak Sonia napisala, tez zastanowilabym sie nad relacja z szefem, jesli jest to osoba godna zaufania i moze nawet zna historie waszych staran to moze bym nawet powiedziala juz zeby mieli szanse kogos poszukac. ale jesli nie zalezy ci na pracy, a szef jest tami sobie to patrzylabym tylko na wlasne potrzeby i na malenstwo. zycze ci ppdjecia dobrej dla was decyzji [emoji846]

Dzień dobry wszystkim!
Czy mogę do Was dołączyć? Przeczytałam caly wątek w dwa dni!
W sobotę zrobiłam test i są dwie kreseczki! Powtórzyłam we wtorek (dzień okresu) na elektronicznym i potwierdził ciążę!
To będzie moja pierwsza "Małpka" (nazywam tak wszystkie małe dzieci). Staraliśmy się od Kwietnia. Pierwsze dwa miesiące bardzo zestresowani i spięci. Potem wylądowaliśmy i przestałam o tym myśleć. W sobotę coś mnie naszło gdy byłam na zakupach -zobaczyłam test, kupiłam i dalej to już wiadomo.. jestem taka szczęśliwa.
Dziś dzwoniłam do lekarza i niestety jako, że mieszkam a Anglii moje pierwsze spotkanie z lekarzem będzie dopiero 17 października.. nie wiem co do skanu ponieważ tutaj wykonuje je się między 10-14 tygodniem :(. Zastanawiam się czy nie iść prywatnie za 2-3 tygodnie..
A tak w ogóle to gratuluję przyszłym mamom!
A ile jest badań iść na cała ciążę w Anglii? Ja pamiętam, że prowadząc ciążę w Polsce przyzwyczaiłam się, że na każdej wizycie widzę dziecko. Więc potem prowadząc ciążę w Niemczech wykupiła pakiet usg gdyż tutaj mieszkam, a a państwo płaci tylko 3 usg na cała ciążę. Nie wiem co zrobię teraz.
@Sechmet witamy w gronie majóweczek

Czy wam też tak się chce spaaaaaać?
Pamiętam że w 1 i 2 razy spałam non stop ile się dało. Teraz jakoś nie ciągnie mnie tak do spania, mam zupełnie inne objawy wczesnej ciąży niż poprzednio.

Ann nie, na pierwsza ciaze czekalam dlugo i bardzo to przezywalam, teraz jak na to patrze,to chyba mialam depresje. to moja druga ciaza i bedzie drugi dzidzius i bardzo chcialabym zeby wszystko bylo dobrze.

Misiactwo w pierwszej ciazy strasznie chcialo mi sie spac, teraz nie [emoji4]

Ostatnia edycja:
Justyna to tylko pozytywne myśli zostają. Ja tez liczę na to, że wszystko będzie okej w tej ciąży. I obie urodziny w maju [emoji173]

Ann trzymam kciuki za nasze maluszki [emoji173]️ Niech rosna zdrowo. Oby do konca pierwszego trymestru.
Codziennie prosze mojego maluszka zeby z nami zostal i staram sie ufac, ze tak bedzie.

Za wszystkie majowe mamy trzymam kciuki, obysmy wszystkie obecne i przyszly dotarły do terminu [emoji7]

reklama
Ja dopiero wkraczam w 5tc a spać mi się chce niesamowicie. W pracy ziewam i się śmieją żebym sobie kawę zrobiła, bo na biurku zasnę, ja udaję, że przerzuciłam się na oczyszczanie i piję tylko herbaty, bo teraz nie mogę się przyznać, jeszcze za wcześnie. Tak w temacie - pijecie kawę w ciąży??

Do góry