reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Pierwszy raz widze gwiazdke oO
Ale trzeba przyznac ze slodko wyglada, tylko pytanie czy maj bedzie goracy czy zimny... z ta nasza pogoda nigdy nie wiadomo nic eh :-)

Mi się ta gwiazdka podoba, tylko też mam wątpliwości czy będzie okej właśnie na maj. U mnie w planie są rożki, ale jak wyjdzie to się okaże :)

Dziewczyny wypowiedzcie się proszę na temat inhalatora, warto by znalazł się na liście wyprawkowej ? Myślę też o użytku dla nas dorosłych a potem dla maluszka. Macie? polecacie?

Dziewczyny wypowiedzcie się proszę na temat inhalatora, warto by znalazł się na liście wyprawkowej ? Myślę też o użytku dla nas dorosłych a potem dla maluszka. Macie? polecacie?

Ja nie mam ale planuje zakup, bo sama też często choruje a słyszałam że dla dzieciaków też warto :)

Specjalistą nie jestem, ale wydaje mi się, że jest różnica między samym inhalatorem a nebulizatorem i to właśnie nebulizatora używa się do większości leków wziewnych, sterydów czy nawet inhalacji z soli fizjologicznej. Pisałam jakiś czas temu, że jak macie okazje teraz kupić po jakiejś promocji to kupcie na zapas, bo ja przy pierwszym dziecku jak zachorował nam niespodziewanie na krtań i zaczął się dusić, a miał tylko pół roczku to braliśmy pędem drogi, pierwszy lepszy żeby szybko mu podać leki. Nie ma wtedy czasu na szukanie i porównywanie cen.

Hej majowki, jestem styczniówką i mamą 3-tygodniowego Przemka... Przegapilam zakupy inhalatora i aspiratora.. Jak sie synkowi zapchał nosek to dzisiaj w niedziele mąz jezdzil i kupował.. I w drodze do domu czytał instrulcje... Jesli moge cos doradzic to te dwie rzeczy przydadzą sie na 100% pozdrowki;-)

Hej. Uważam że nebulizqtor to taki must have w wyprawce. Nam przydał się gdy córcia miała 2 tygodnie... I potem też jeszcze wiele razy. Często udawało się ją wyciągnąć z choroby na inhalacjach bez potrzeby włączania antybiotyku.

Na ostatniej wizycie doktor kazał mi iść do położnej, żebym już była pod jej opieką i żeby wpisała się do karty ciąży. Podobno teraz to wymagane w szpitalu przy porodzie. Byłyście już u swojej położnej? Czy to położna którą mam u siebie w poradni dla dorosłych czy w poradni dziecięcej gdzie będzie leczony maluszek? Niestety mam dwie różne przychodnie i chyba będę musiała iść tu i tu, albo się przeniosę.

reklama
@Ags8620 nie słyszałam o takim wymogu. W poprzedniej ciąży miam kontakt z położna jedynie po porodzie 1 raz, jak przyszła zobaczyć maluszka i ściągnąć mi szwy. A jeszcze zapytam, co takiego opieka położnej miałaby wnieść?

Do góry