reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
Pierwszy raz widze gwiazdke oO
Ale trzeba przyznac ze slodko wyglada, tylko pytanie czy maj bedzie goracy czy zimny... z ta nasza pogoda nigdy nie wiadomo nic eh :-)

Mi się ta gwiazdka podoba, tylko też mam wątpliwości czy będzie okej właśnie na maj. U mnie w planie są rożki, ale jak wyjdzie to się okaże :)

Dziewczyny wypowiedzcie się proszę na temat inhalatora, warto by znalazł się na liście wyprawkowej ? Myślę też o użytku dla nas dorosłych a potem dla maluszka. Macie? polecacie?

Dziewczyny wypowiedzcie się proszę na temat inhalatora, warto by znalazł się na liście wyprawkowej ? Myślę też o użytku dla nas dorosłych a potem dla maluszka. Macie? polecacie?

Ja nie mam ale planuje zakup, bo sama też często choruje a słyszałam że dla dzieciaków też warto :)

Specjalistą nie jestem, ale wydaje mi się, że jest różnica między samym inhalatorem a nebulizatorem i to właśnie nebulizatora używa się do większości leków wziewnych, sterydów czy nawet inhalacji z soli fizjologicznej. Pisałam jakiś czas temu, że jak macie okazje teraz kupić po jakiejś promocji to kupcie na zapas, bo ja przy pierwszym dziecku jak zachorował nam niespodziewanie na krtań i zaczął się dusić, a miał tylko pół roczku to braliśmy pędem drogi, pierwszy lepszy żeby szybko mu podać leki. Nie ma wtedy czasu na szukanie i porównywanie cen.

Hej majowki, jestem styczniówką i mamą 3-tygodniowego Przemka... Przegapilam zakupy inhalatora i aspiratora.. Jak sie synkowi zapchał nosek to dzisiaj w niedziele mąz jezdzil i kupował.. I w drodze do domu czytał instrulcje... Jesli moge cos doradzic to te dwie rzeczy przydadzą sie na 100% pozdrowki;-)

Hej. Uważam że nebulizqtor to taki must have w wyprawce. Nam przydał się gdy córcia miała 2 tygodnie... I potem też jeszcze wiele razy. Często udawało się ją wyciągnąć z choroby na inhalacjach bez potrzeby włączania antybiotyku.

Na ostatniej wizycie doktor kazał mi iść do położnej, żebym już była pod jej opieką i żeby wpisała się do karty ciąży. Podobno teraz to wymagane w szpitalu przy porodzie. Byłyście już u swojej położnej? Czy to położna którą mam u siebie w poradni dla dorosłych czy w poradni dziecięcej gdzie będzie leczony maluszek? Niestety mam dwie różne przychodnie i chyba będę musiała iść tu i tu, albo się przeniosę.

reklama
@Ags8620 nie słyszałam o takim wymogu. W poprzedniej ciąży miam kontakt z położna jedynie po porodzie 1 raz, jak przyszła zobaczyć maluszka i ściągnąć mi szwy. A jeszcze zapytam, co takiego opieka położnej miałaby wnieść?

Do góry