reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Dziewczyny, czy wam też już zaczyna twardniec brzuch? Od kilku dni zauważyłam, że już stawia mi się macica (bezboleśnie). Czy to nie za szybko? Poza tym też od kilku dni pobolewa mnie i ciągnie _ właściwie nie wiem gdzie- jakby w pochwie(?) już se wkrecilam film, że mi się szyjka skraca. Poczekam jeszcze kilka dni, jak nie przejdzie to napisze do giną, co z tym, bo wizytę mam dopiero a 2 tygodnie

Dziewczyny, czy wam też już zaczyna twardniec brzuch? Od kilku dni zauważyłam, że już stawia mi się macica (bezboleśnie). Czy to nie za szybko? Poza tym też od kilku dni pobolewa mnie i ciągnie _ właściwie nie wiem gdzie- jakby w pochwie(?) już se wkrecilam film, że mi się szyjka skraca. Poczekam jeszcze kilka dni, jak nie przejdzie to napisze do giną, co z tym, bo wizytę mam dopiero a 2 tygodnie
Ja bym zadzwoniła do lekarza. Nie zaszkodzi też jak weźmiesz magnez.

My w czwartek też mieliśmy wizytę, taką połówkową - wszystko jest na miejscu, chociaż buźki nie chciała pokazać ;) Też się już chyba nic nie zmieni i będzie dziewczynka :D Teraz mamy dylemat z imieniem ... waży 285 gramów, cm nie podali nam, wszystkie wymiary w normie, tylko główka troszkę mniejsza niż średnia (ale mieszcząca się w normie).

Aleee ... wczoraj po południu tak się wierciła, że zawołałam męża i zaliczył pierwszego kopniaczka od córci <3 gupek zamiast się cieszyć, to się wystraszył :D To było naprawdę urocze <3

Ps. zastanawiam się, czy dobrze zrozumiałam położną, że dziecko jest w położeniu główkowym (czyli łebkiem do wyjścia) ... czy to nie za szybko?

reklama
@KyRaA, w którym tygodniu jesteś? Moja mała w 19 tygodniu ważyła dokładnie 285 g. Położenie glowkowe jest możliwe, ale jeszcze sto razy zmieni pozycje :) ma dużo czasu i miejsca jeszcze.
Ja dzisiaj leżę cały dzień w łóżku, od kilku godzin boli mnie brzuch jak na okres, tylko nie tak mocno. Wzięłam nospe, ale bez zmian. Dotychczas brzuch mnie nigdy w ciąży nie bolał, więc się niepokoje. Nie wiem sama, jak nie przestanie to chyba pojadę na IP. Kurde nie wiem co się dzieje, wczoraj mega twardnial mi brzuch, a dIsiaj ten ból... Choć mała czuje jak się wierci

Do góry