reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Ps. zastanawiam się, czy dobrze zrozumiałam położną, że dziecko jest w położeniu główkowym (czyli łebkiem do wyjścia) ... czy to nie za szybko?
Akurat pewnie w trakcie badania byla w takim ulozeniu. Na pewno bedzie sie jeszcze obracac z milion razy. Moj synek na kazdym usg od polowkowego do rozwiazania byl ulozony glowka.

reklama
@KyRaA, w którym tygodniu jesteś? Moja mała w 19 tygodniu ważyła dokładnie 285 g. Położenie glowkowe jest możliwe, ale jeszcze sto razy zmieni pozycje :) ma dużo czasu i miejsca jeszcze.
Ja dzisiaj leżę cały dzień w łóżku, od kilku godzin boli mnie brzuch jak na okres, tylko nie tak mocno. Wzięłam nospe, ale bez zmian. Dotychczas brzuch mnie nigdy w ciąży nie bolał, więc się niepokoje. Nie wiem sama, jak nie przestanie to chyba pojadę na IP. Kurde nie wiem co się dzieje, wczoraj mega twardnial mi brzuch, a dIsiaj ten ból... Choć mała czuje jak się wierci
Oby wszystko było dobrze. Daj znać jak się czujesz

@KyRaA, w którym tygodniu jesteś? Moja mała w 19 tygodniu ważyła dokładnie 285 g. Położenie glowkowe jest możliwe, ale jeszcze sto razy zmieni pozycje :) ma dużo czasu i miejsca jeszcze.
Ja dzisiaj leżę cały dzień w łóżku, od kilku godzin boli mnie brzuch jak na okres, tylko nie tak mocno. Wzięłam nospe, ale bez zmian. Dotychczas brzuch mnie nigdy w ciąży nie bolał, więc się niepokoje. Nie wiem sama, jak nie przestanie to chyba pojadę na IP. Kurde nie wiem co się dzieje, wczoraj mega twardnial mi brzuch, a dIsiaj ten ból... Choć mała czuje jak się wierci
Faktycznie, niby tydzień 20 wg preglife, ale to 19+4 chyba wypadało ;) U nas dzisiaj też się łobuziara wierci :)
Podobno teraz już się może macica stawiać, że niby trenuje przed porodem. Daj znać, czy bóle przeszły :)

Hej. u nas tez maleństwo się wierci i juz czuć kopniaki na brzuchu:) także męzuś mial powitanie noworoczne od brzuszka:).. super tak czuć ze dziecko rosnie w sile;). My w sobote polowkowe.. juz nie moge sie doczekac;)

My polowkowe dzis i powiem Wam ze boje sie. Chcialabym zeby bylo wszystko dobrze i zebym w koncu mogla cieszyc sie tak naprawde tym stanem i Kluseczkiem, badz Kluseczka :-)

Dzis w pepco wyprzedaze... jutro zrobie tam nalot jak w koncu poznamy plec :-)

Ja też Kraków. Co do porodu to jeszcze nie wiem czy sn czy cc ze względu na wadę nerek. A jeśli chodzi o szpital to Ujastek

Gdzie będziesz rodzić i jaki lekarz Cie prowadzi? jestem tu nowa. Musze wybrać lekarza prowadzącego i dlatego prosze was o porade :)
Z polecenia wybrałabym dr. Sylwie Koryge- Wszolek , która jest teraz w Siemiradzkim i Żeromskim. Ja chciałbym rodzic w Ujastku. Pani Dr byla tam zastepca ordynatora jednak rozstała sie z tym szpitalem. I teraz nie wiem czy mam isc do niej czy szukac lekarza z Ujastku? moze ktoregos polecacie?

Pozdrawiam
Kaśka

My polowkowe dzis i powiem Wam ze boje sie. Chcialabym zeby bylo wszystko dobrze i zebym w koncu mogla cieszyc sie tak naprawde tym stanem i Kluseczkiem, badz Kluseczka :-)

Dzis w pepco wyprzedaze... jutro zrobie tam nalot jak w koncu poznamy plec :-)
hej! Daj znać jak połówkowe i jaka płeć:D

hej! Daj znać jak połówkowe i jaka płeć:D
Na 99% chlopczyk. Jak nic jajeczka i interesik bylo widac ale lekarz sie smial ze na 100% to sie dowiemy po porodzie :-)
Mamy malego Kluseczka bo az 593g szczescia. Aczkolwiek termin z usg przesunal sie prawie o 2 tyg wiec by sie zgadzalo wagowo :) a po za tym wszystko w porzadeczku. Zdrowy jak rybka :-)

Na 99% chlopczyk. Jak nic jajeczka i interesik bylo widac ale lekarz sie smial ze na 100% to sie dowiemy po porodzie :-)
Mamy malego Kluseczka bo az 593g szczescia. Aczkolwiek termin z usg przesunal sie prawie o 2 tyg wiec by sie zgadzalo wagowo :) a po za tym wszystko w porzadeczku. Zdrowy jak rybka :-)
Super:)! czyli poród teoretycznie wczesniej:)?? tak to wlasnie jest ze na 100% plec sie pozna po porodzie:)... my dopiero za dwa dni i zaczynam sie stresowac... bo wczoraj dzidzia nadwymiar spokojna byla a przedwczoraj caly dzien kopała

reklama
@AnnaDd88 ja tez mialam 2 dni przed badaniem jakas wzgledna cisze a tak to ładował ile wlezie rano i wieczorem. Wiec moze to Cie troszke uspokoi. Strach jest nam pisany przy tych waznych usg, ale jak pierwsze wypadlo dobrze to uszka do gory!:)
Teoretycznie wg om 3.05 a teraz wg usg 20.04, mam duuuza roznice :-)

Do góry