reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Gooskaw detektorem nie mozesz znalezc?

Moj brzuch wieczorem jest juz taki typowo ciazowy, strasznie sie ciesze, bo w pierwszej ciazy byl taki w 7 miesiacu [emoji4]

Tort wyszedl chyba, zrobilam biszkopt i krem malo slodki, zeby smaki sie przegryzly, biszkopt przelozylam kremem i malinami. Skonczylam o polnocy. Ale zeby nie bylo, tak jak mowilam pierwszy raz zamiast bitej smietany wyszlo mi maslo [emoji23] tu nie ma smietany 36, objezdzilam wszystkie sklepy, nie wiem, moze to tylko taka typowo polska?
Efekt taki:
1540326864984.jpeg

Z mniej przyjemnych rzeczy jak synek wstanie jedziemy do lekarza. Nie wiem czy przespalam pol h ciagiem, tak plakal, rzucal sie. Ma goraczke, ale nie kaszlal, cos czuje ze znowu uszy. Jak zawsze urlop=zapalenie uszka. Maz sie smieje, ze nie mozemy mu mowic, ze gdzies jedziemy, to moze nie bedzie chorowal [emoji4]

Odezwe sie pozniej po imprezce, bo ma przyjsc kilka osob (w tym meza szefowa- sama sie wprosila, ale to najlepsza szefowa na swiecie, niesamowita kobieta, wiec glupio bylo odmowic).

Załączniki

• 1540326864984.jpeg
    1540326864984.jpeg
    287,3 KB · Wyświetleń: 245
Marta ja zazwyczaj nie przepadam za czekoladą. Zdarza mi się zjeść koste w gościach lub przy innej okazji. Ale w ciąży to ja potrafię zjeść tabliczkę kokosowe czekolady na raz nie codziennie haha bo bym już się toczyła. Ale takie akcje mam tylko w ciąży.

Roki_1991 i tak jest najlepiej. Idę poczytać zaraz relacje twoja.

Just ten milkyway? Daj znac czy smaczny, ja uwuelbiam z dziecinstwa ten smak.

Ja miałam marny dzień. Jakoś chyba czas jesiennego przesilenia tak na m ie zadziałał i to przedszkole. No ale jutro nowy dzień musi być lepiej. Codziennie prawie słucham serduszka. Już sie uzaleznilam chyba.
Ann, moja cora od wrzesnia chodzi do przedszkola i znow mamy kryzys. Spedzila ponad tydzien w domu ze wzgledu na chorobe i od dwoch dni placze jak zostawiam ja w przedszkolu. Nauczycielka mowi, ze trwa to chwile, a potem caly dzien sie bawi. Niemniej mloda codziennie mowi, ze nie chce isc, jak pytam dlaczego to mowi, ze bedzie jej smutno. Podlamalam juz sie :( zastanawiam sie czy moze jej nie zabrac i nie sprobowac za rok

@roki_1991 @Ann_ ja wiem ze wieksze dziewczyny tez spokojnie moga znalezc ale ja nie potrafie.

@justjestem tak... nie wiem gdzie szukac. Tzn wydaje misie ze raz zlapalam pomiedzy pepkiem a spojeniem ale nie mam pewnosci. Jakos nigdy nie przyuwazylam gdzie ten lekarz szuka malucha tylko patrzylam w monitor i po prostu nie wiem.

Szukalam wg tych 3 kropek u dolu brzucha ale chyba jestem ulomna :p albo druga opcja ze serduszka nie ma, dzis sie przekonam.

Just na pewno jest 32% u mnie też nie ma 36, ale jak dobrze schłodzona i nie dajesz np cieplego mascarpone to mi zawsze wychodzi.
Torba wygląda super. Just oby to nie ucho, zdrówka i udanej imprezki [emoji4]

made ile ma corka lat? Ja tez czasami tracę nadzieję, ale mówię sobie, że dam radę bo chce żeby on tam chodzi i, wiem że to lepsze dla niego i dla mnie też. Wlasnie bylam na spotkani w sprawie rozwoju starszego. Troche rez popytalam o mlodszego. Pani twierdzi, że on się bawi, ale jak ktoś spojrzy to udaje że on taki smutny i popłakuje. Jakby chciał wymusić wyjście. Mówi, że to kwestia 1, 2 może więcej tygodni aby zaakceptował, że chodzi do przedszkola codziennie i kropka. Bo on chodzi w miarę chętnie. Nie płacze przy zostawianiu, daje buziaki i idzie. Zawsze mówi, że jutro wróci. Mówi że dobrze się bawił. Ale tak jakby jeszcze nie akceptuje, że czas zostawić na trochę mamę i bawić się bez mamy. Na dłużej jeszcze nie będzie zostawia dopóki tego nie zaakceptuje. Oby tylko na dłużej nie zachorował bo będzie klapa.

reklama
@roki_1991 @Ann_ ja wiem ze wieksze dziewczyny tez spokojnie moga znalezc ale ja nie potrafie.

@justjestem tak... nie wiem gdzie szukac. Tzn wydaje misie ze raz zlapalam pomiedzy pepkiem a spojeniem ale nie mam pewnosci. Jakos nigdy nie przyuwazylam gdzie ten lekarz szuka malucha tylko patrzylam w monitor i po prostu nie wiem.

Szukalam wg tych 3 kropek u dolu brzucha ale chyba jestem ulomna :p albo druga opcja ze serduszka nie ma, dzis sie przekonam.

Musisz szukać bardzo nisko, tuż na spojeniem łonowym :) ja na usg czułam jak mi wręcz po tej kości jeździł. Będzie dobrze, trzymam kciuki :) o której wizyta??

Do góry