reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
U mnie z wynikami jest tak jak u Just. Nie widzę nawet tych wyników. Jedynie jak coś nie tak to dostaje receptę lub kolejne badanie.
Co wizytę badanie moczu i krwi. To standard. Oraz pozostałe wymagane w ciąży, a wyniki wklejanie do karty ciazy.
Just masz identyczna mutterpass jak jak [emoji6][emoji6]

Ja w uk chodze co miesiac prywatnie bo potrzebuje lekow ktorych tu mi nie chca dac :( ale takto chodzilabym tylko na nhs, mialam 2 usg na nhs w 5 i 7 tyg, teraz za 1.5 tyg mam w 13, potem w 20, 25 i po 30 jedno ale to z racji poronien. Z synem z ciazy ksiazkowej mialam tylko 12 i 20 tydz i wszystko bylo ok. Tez wynikow badan nie dostaje. Mialam pobrana krew przez polozna w 9 tyg i powiedziala ze jesli do mnie nie zadzwoni to znaczy ze wszystko jest ok a kolejna wizyta u niej dopiero w 16 tyg.

Zaczyna mi sie brzucho zaokraglac delikatnie, chyba wyskoczy dzybciej niz z synami, z malutka wyszedl mi kolo 14tyg wlasnie bo zrobilam sobie ostatnie zdjecie przed szpitalem. No coz w sumie to juz 9 ciaza i, mam nadzieje, 3 dziecko wiec nie ma sie co dziwic.

10 stron do nadrobienia! szok:D

Już jestem po rozmowie z pracodawcą :D Było lepiej niż się spodziewałam, pogratulowali i powiedzieli, że będą mi we wszystkim pomagać żebym się nie przemęczała. Oczywiście zapewnili że będą na mnie czekać po macierzyńskim. Zobaczymy :tak: Ciesze się że mam to z głowy.

Super, że tak zareagowali:) ja też dzisiaj po rozmowie, koleżanki się ucieszyły, a szef powiedział : "O!" i w sumie tyle, bo był w szoku... ;) powiedziałam mu, że do stycznia nigdzie się nie wybieram więc na spokojnie znajdziemy kogoś na moje miejsce :)

Hej dziewczyny jak samopoczucia??:)
Chciałabym się dowiedzieć do jakich lekarzy chodzicie? mianowicie mam na myśli na NFZ czy prywatnie? a może to i to?? ja póki co byłam tylko prywatnie 2 razy (11tc) i wizyte kolejna mam za 2 tyg(13tc). tak sie zastanawiam czy może miałabym jakieś badania na kase zamiast płacić :)
Pozdrawiam;*

ja mam super lekarkę z NFZtu i jej się trzymam:) to już nasza druga wspólna ciąża;) i nie mam pojęcia w którym szpitalu pracuje, dla mnie to nie ma znaczenia...

Ja padam... jestem mega zmęczona, siedzę w robocie i zasypiam... w weekend dałam się wrobić w członka OKW... sobota przygotowania, a wczoraj jak o 5 rano wyszłam z domu tak wróciłam przed 23 :/ muszę to odespać :p

trzymam kciuki za wszystkie badania prenatalne, które są już tuż tuż :)

Chciałabym dołączyć do grupy. Mój termin to 05.05, ale jako że będzie to 3 cesarka termin się przesunie. Jest to ciąża nr 6, mam 2 córki oraz 3 straty za sobą. W tej ciąży od początku na lekach clexane, acard oraz luteinie.
Kari21 poprzednie 2 ciąże z córkami były prowadzone w UK. Po 3 stratach. Leki przepisał mi lekarz z Polski. Poprosiłam go o krótką informację na temat jego zaleceń w ciąży, przetłumaczyłam u tłumacza i taki dokument przedstawiłam położnej w UK. Ona przekierowała mnie z tym listem do szpitala i całą ciążę prowadził mi już lekarz ginekolog ze szpitala. Kolejne recepty otrzymywałam już ze szpitala. Myślę że powinnaś poinformować położną o lekach które bierzesz, ona nie ma uprawnień do prowadzenia takiej ciąży. Musi przekazać Cię do szpitala. Jeżeli masz pytania to pisz.

reklama
@Ags8620 powiem Ci, ze ja lubie np galarete z octem i ostatnio na urodzinach zjadlam, mysle ze takie sladowe ilosci nie zaszkodza
@Nikooś nie wiem czy mi sie dobrze kojarzy, ale chyba w ciazy nie powinno sie jesc dziczyzny..

Może jakbym sama poszła i upolowała to nie powinnam zjeść, ze względu na możliwość zarażenia włośnicą, ale jak mam przebadane to spokojnie [emoji4] No i po obróbce oczywiście

Do góry