reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Finansowo na pewno ze zleconymi badaniami na nfz taniej, ale teraz lekarze sie wycfanili i wynikow nie chca dawac. Ja zawsze prosze czy moge zrobic zdjecie chociaz do swoich prywatnych potrzeb i ide z nimi prywatnie. Takie maaale klamstewko :p
Usg 1 trym bede miala w srode to sie dowiem konkretnie jak tam, bo wg om wychodzi u jednego lekarza 4.05 u drugiego 9.05. A u Ciebie jak tam z terminem?
aaa to chyba wprowadziłam w błąd:D ja na 16 maja. gdzieś widziałam podane przez Ciebie tydzien i dzień ciąży i tym sie chyba zasugerowałam :D ale teraz mysle ze to był moze czas " własciwy" a nie od ostatniej @:D .. Chyba jeszcze zrobie wywiad wśród bliskich czy chodzić tylko do prywatnego;). to moja pierwsza dzidzia stąd taka niewiedza;)))

reklama
Gooskaw ja mieszkam za granica i w sumie nawet tych wnikow nie widze [emoji23] niektore tylko wklejaja mi w ksiazeczke (bo to ksiazeczka ale nie wiem czy mowi sie na to karta czy ksiazeczka) ciazowa. A mam na kazdej wizycie krew pobierana

Hej dziewczyny jak samopoczucia??:)
Chciałabym się dowiedzieć do jakich lekarzy chodzicie? mianowicie mam na myśli na NFZ czy prywatnie? a może to i to?? ja póki co byłam tylko prywatnie 2 razy (11tc) i wizyte kolejna mam za 2 tyg(13tc). tak sie zastanawiam czy może miałabym jakieś badania na kase zamiast płacić :)
Pozdrawiam;*

Ja zanim byłam w ciąży myślałam żeby chodzić tu i tu właśnie ze względu na badania. Jak już się okazało że jestem to tylko prywatnie, pomimo ze lekarza na NFZ mam piętro wyżej ( pracuje w szpitalu) może mi się jeszcze odmieni :)

A jesli wybierałyście ginekologa to kierowałyście sie tym gdzie pracuje w sensie szpitala?? potencjalnego w którym chciałybyście rodzić:)??

Gooskaw ja mieszkam za granica i w sumie nawet tych wnikow nie widze
emoji23.png
niektore tylko wklejaja mi w ksiazeczke (bo to ksiazeczka ale nie wiem czy mowi sie na to karta czy ksiazeczka) ciazowa. A mam na kazdej wizycie krew pobierana
A jakie Ci robia wyniki z krwi na kazdej wizycie? Morfologie ogolna? Ja wiem ze za granica wszystko jest na opak :) u nas jest to karta ciazy, taki blankiet z badaniami wpisywanymi recznie przez polozna albo lekarza :)
aaa to chyba wprowadziłam w błąd:D ja na 16 maja. gdzieś widziałam podane przez Ciebie tydzien i dzień ciąży i tym sie chyba zasugerowałam :D ale teraz mysle ze to był moze czas " własciwy" a nie od ostatniej @:D .. Chyba jeszcze zrobie wywiad wśród bliskich czy chodzić tylko do prywatnego;). to moja pierwsza dzidzia stąd taka niewiedza;)))
Ja tez pierwsze malenstwo i tez nie wszystko wiem i ogarniam, niestety z lekarzami czesto sie roznymi widze, a kazdy uczy czegos nowego. A rodzinka i przyjaciele to cenne zrodlo informacji :)

A jesli wybierałyście ginekologa to kierowałyście sie tym gdzie pracuje w sensie szpitala?? potencjalnego w którym chciałybyście rodzić:)??

Nie wiem czy moja odpowiedz tez sie liczy. Ja nie, ale w koncu trafilam do kliniki kolo szpitala w ktorym bede rodzic.
W pierwszej ciazy w pl rodzilam tam gdzie moj gin pracowal, pech chcial ze pojechal do anglii w dzien mojego porodu na jakies spotkanie, trafilam na lekarza buraka na porodowce i okropna polozna.

Ja dwa razy rodzilam w szpitalu innym niż pracuje mój gin. Nie odczulam że jestem gorzej traktowana.

Ja chodzę jedynie prywatnie, bo ufam.mojemu ginekologowi w pełni. Zawsze jest miło sympatycznie i na luzie. Ja i tak bardzo stresuje się przed każdą wizyta, że ciśnienie leci mi w kosmos, że nie wyobrażam sobie chodzić do kogoś innego.
Co do cen badań to to moim zdaniem Pikuś w porównaniu do cen za wizyty...

reklama
Ja nie. I tak zawsze wychodzi inaczej niz chce wiec sie nie spinam... lekarz to lekarz kazdy ma niby pomoc :) a ze ja sie krece miedzy 3 miastami to sama nie wiem gdzie wyladuje na porodowce :p

Do góry