reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Dziewczyny chciałam podpytać - w którym tygodniu się mogą zaczac nudności i złe samopoczucie?
Ja w pierwszej ciazy w ogole nie mialam nudnosci i ani razu nie wymiotowalam i tego Ci zycze 🙈
Dziewczyny a pijecie kawę?
Ja w 1szej ciazy piłam a teraz podobno nie powinno się w sensie wg najnowszych zalecen
Ja pije dwie dziennie, ale slabsze ☺️

reklama
Kiedyś znajoma mojej mamy stwierdziła, ze to chyba jest tak, że wszystkie dzieci rodzą się z siusiakami, a potem niektórym odpadają, bo ona nigdy nie widziała niemowlęcia bez siusiaka (ma dwóch synów i chyba 5 wnuków). Zaczynam dochodzić do podobnych wniosków 🤣 chociaż tak właściwie chyba bałabym się trochę mieć teraz córkę - inna pielęgnacja, inna wrażliwość emocjonalna.... No ale mogłabym w końcu kupić sobie domek dla lalek jaki mi się marzył w dzieciństwie 😂
To ja tak mam w drugą stronę, mam córeczkę i chciałabym chłopca ale boję się pielęgnacji, znajome co maja malych chłopców opowiadaly, że co.lekarz to inna opinia

Chciałam zadać takie samo pytanie co do mdłości, czy już je macie. W pierwszej ciąży od 6 tygodnia zaczął sie u mnie dramat. Wszystko mi śmierdziało, ciągle wymiotowałam, a teraz narazie nic, cisza. I powinnam się cieszyć, ale jakoś już schizuję czy napewno wszystko dobrze się rozwija.
Mam to samo 😂 Jak zobaczyłam dwie kreski to sobie odrazu przypomniałam pierwsza ciążę jak mnie chwyciło końcem 5tygodnia to dwa tygodnie dzień dnia,nawet nie mogłam patrzeć na zdjęcia jedzenia a co dopiero coś powąchać. A teraz odłupać czasem mnie mdli ale jak jestem głodna,czuje czasem takie mulenie,ale nie wymiotuje,prawie 7tydzien.

Ja z OM 29.05 :) W poniedziałek beta 13.93 a wczoraj 64.5 i progesteron 35.06
Ja wg ostatniej miesiączki 26.05, ale byłam u ginekologa i wiem, że wg owulacji 28.05. Więc "przesunęłam" sobie datę miesiączki z 19 na 21 sierpnia.
Nie wiem czemu lekarze się tak upierają co do tej miesiączki. Ja nigdy nie miałam cykli 28 dni a tylko wtedy się to sprawdza. W poerwszej ciazy tez wiedzialam kiedy.mialam owulacje i powinnam miec termin 3 dni pozniej, wg prenatalnych też wychodziło też 3 a nawet 5 dni później. Miałam cukrzyce ciążowa na diecie i te 3 dni robiło roznice bo musiałam stawić się do szpitala 5 dni przed terminem na indukcję.
Dlatego nauczona doświadczeniem sobie "przesunęłam" miesiączkę

To ja tak mam w drugą stronę, mam córeczkę i chciałabym chłopca ale boję się pielęgnacji, znajome co maja malych chłopców opowiadaly, że co.lekarz to inna opinia
Mam to samo. Z jednej strony marzy mi się parka,ale z drugiej z dziewczynka będę wiedziała co i jak, córki by mogły mieć razem pokój w "ksiezniczki" najlepsze psiapsi🩷

reklama
Ja wg ostatniej miesiączki 26.05, ale byłam u ginekologa i wiem, że wg owulacji 28.05. Więc "przesunęłam" sobie datę miesiączki z 19 na 21 sierpnia.
Nie wiem czemu lekarze się tak upierają co do tej miesiączki. Ja nigdy nie miałam cykli 28 dni a tylko wtedy się to sprawdza. W poerwszej ciazy tez wiedzialam kiedy.mialam owulacje i powinnam miec termin 3 dni pozniej, wg prenatalnych też wychodziło też 3 a nawet 5 dni później. Miałam cukrzyce ciążowa na diecie i te 3 dni robiło roznice bo musiałam stawić się do szpitala 5 dni przed terminem na indukcję.
Dlatego nauczona doświadczeniem sobie "przesunęłam" miesiączkę
było już coś widać ?

Do góry