reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

No właśnie ja będę w medicover i prywatnie jak się uda to będę chciała chodzić do lekarki z kliniki ale u niej w gabinecie. NFZ raczej będę starać się omijać szerokim łukiem chyba że będę musiała 🤣
Ja nie po IVF ale pierwotnie myślałam o luxmedzie bo mam tam pakiet ale jednak nasłuchałam się, że dobrze jest jak się chodzi do gina, który pracuje w szpitalu w którym chce się rodzić (przynajmniej w tym szpitalu, w którym ja planuję) i zapisałam się właśnie do takiej babeczki (wiadomo, prywatnie). Mój poprzedni gin też tam pracuje ale działa mi na nerwy więc stwierdziłam, że sobie zmienie 😅

reklama
Dziewczyny chciałam podpytać - w którym tygodniu się mogą zaczac nudności i złe samopoczucie?
Podbijam :D ja jestem 5t0d i nic nie czuję 😬 i zastanawiam się czy to jeszcze za wcześnie czy po prostu może mnie nie złapie słabe samopoczucie w ogóle 🤔
Ja dziś jestem 5+3 i rano mnie tak delikatnie, na dosłownie kilkanaście sekund zmulilo jak otwarłam lodówkę i jakos z 2 dni temu jak jechałam autem to też mi się tak odbiło brzydko zawartością żołądka, ale ja jestem strasznie podatna na takie rzeczy nawet i bez ciąży więc bym nie brała tego za żaden wyznacznik 😄
Gadalam na ten temat ostatnio z przyjaciółką, która dopiero co urodziła to mówiła, że przy pierwszej ciąży ani razu nie miała nudności i generalnie się czuła super, a przy drugiej wymiotowała już od 6 tygodnia do końca pierwszego trymestru. Więc chyba nie ma reguły 🤷🏻‍♀️

Chciałam zadać takie samo pytanie co do mdłości, czy już je macie. W pierwszej ciąży od 6 tygodnia zaczął sie u mnie dramat. Wszystko mi śmierdziało, ciągle wymiotowałam, a teraz narazie nic, cisza. I powinnam się cieszyć, ale jakoś już schizuję czy napewno wszystko dobrze się rozwija.

reklama
Ja nie po IVF ale pierwotnie myślałam o luxmedzie bo mam tam pakiet ale jednak nasłuchałam się, że dobrze jest jak się chodzi do gina, który pracuje w szpitalu w którym chce się rodzić (przynajmniej w tym szpitalu, w którym ja planuję) i zapisałam się właśnie do takiej babeczki (wiadomo, prywatnie). Mój poprzedni gin też tam pracuje ale działa mi na nerwy więc stwierdziłam, że sobie zmienie 😅
Moja lekarka nie pracuje w szpitalu. Ale i tak chyba prędzej wykupie położną albo dulę więc już z lekarzem raczej nie będę kombinować :)

Do góry