reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Dziewczyny chciałam podpytać - w którym tygodniu się mogą zaczac nudności i złe samopoczucie?
Ja w pierwszej ciazy w ogole nie mialam nudnosci i ani razu nie wymiotowalam i tego Ci zycze 🙈
Dziewczyny a pijecie kawę?
Ja w 1szej ciazy piłam a teraz podobno nie powinno się w sensie wg najnowszych zalecen
Ja pije dwie dziennie, ale slabsze ☺️

reklama
Kiedyś znajoma mojej mamy stwierdziła, ze to chyba jest tak, że wszystkie dzieci rodzą się z siusiakami, a potem niektórym odpadają, bo ona nigdy nie widziała niemowlęcia bez siusiaka (ma dwóch synów i chyba 5 wnuków). Zaczynam dochodzić do podobnych wniosków 🤣 chociaż tak właściwie chyba bałabym się trochę mieć teraz córkę - inna pielęgnacja, inna wrażliwość emocjonalna.... No ale mogłabym w końcu kupić sobie domek dla lalek jaki mi się marzył w dzieciństwie 😂
To ja tak mam w drugą stronę, mam córeczkę i chciałabym chłopca ale boję się pielęgnacji, znajome co maja malych chłopców opowiadaly, że co.lekarz to inna opinia

Chciałam zadać takie samo pytanie co do mdłości, czy już je macie. W pierwszej ciąży od 6 tygodnia zaczął sie u mnie dramat. Wszystko mi śmierdziało, ciągle wymiotowałam, a teraz narazie nic, cisza. I powinnam się cieszyć, ale jakoś już schizuję czy napewno wszystko dobrze się rozwija.
Mam to samo 😂 Jak zobaczyłam dwie kreski to sobie odrazu przypomniałam pierwsza ciążę jak mnie chwyciło końcem 5tygodnia to dwa tygodnie dzień dnia,nawet nie mogłam patrzeć na zdjęcia jedzenia a co dopiero coś powąchać. A teraz odłupać czasem mnie mdli ale jak jestem głodna,czuje czasem takie mulenie,ale nie wymiotuje,prawie 7tydzien.

Ja z OM 29.05 :) W poniedziałek beta 13.93 a wczoraj 64.5 i progesteron 35.06
Ja wg ostatniej miesiączki 26.05, ale byłam u ginekologa i wiem, że wg owulacji 28.05. Więc "przesunęłam" sobie datę miesiączki z 19 na 21 sierpnia.
Nie wiem czemu lekarze się tak upierają co do tej miesiączki. Ja nigdy nie miałam cykli 28 dni a tylko wtedy się to sprawdza. W poerwszej ciazy tez wiedzialam kiedy.mialam owulacje i powinnam miec termin 3 dni pozniej, wg prenatalnych też wychodziło też 3 a nawet 5 dni później. Miałam cukrzyce ciążowa na diecie i te 3 dni robiło roznice bo musiałam stawić się do szpitala 5 dni przed terminem na indukcję.
Dlatego nauczona doświadczeniem sobie "przesunęłam" miesiączkę

To ja tak mam w drugą stronę, mam córeczkę i chciałabym chłopca ale boję się pielęgnacji, znajome co maja malych chłopców opowiadaly, że co.lekarz to inna opinia
Mam to samo. Z jednej strony marzy mi się parka,ale z drugiej z dziewczynka będę wiedziała co i jak, córki by mogły mieć razem pokój w "ksiezniczki" najlepsze psiapsi🩷

reklama
Ja wg ostatniej miesiączki 26.05, ale byłam u ginekologa i wiem, że wg owulacji 28.05. Więc "przesunęłam" sobie datę miesiączki z 19 na 21 sierpnia.
Nie wiem czemu lekarze się tak upierają co do tej miesiączki. Ja nigdy nie miałam cykli 28 dni a tylko wtedy się to sprawdza. W poerwszej ciazy tez wiedzialam kiedy.mialam owulacje i powinnam miec termin 3 dni pozniej, wg prenatalnych też wychodziło też 3 a nawet 5 dni później. Miałam cukrzyce ciążowa na diecie i te 3 dni robiło roznice bo musiałam stawić się do szpitala 5 dni przed terminem na indukcję.
Dlatego nauczona doświadczeniem sobie "przesunęłam" miesiączkę
było już coś widać ?

Do góry