Made a moze da sie poprosic o konsultacje innego lekarza moze nawet z innej placowki? Wiem ze pewnie Ci szpitalni moga sie czuc urazeni ale w koncu to Twoje i Basi zdrowie jest najważniejsze. Ja sama na swoim przykladzie Ci powiem ze krakowski chirurg chcial mnie ciac (oczywiscie inna jednostka chorobowa) a jak odmowilam i pojechalam do wawy do profesora to ten powiedzial ze nie ma potrzeby i zlecil dodatkowe badania bo wczesniejsze wg niego nie byly jednoznaczne wiec dobrze jeszcze skonsultowac. Mozna nawet mailowo wyslac bo niektorzy odpisuja a potem wykorzystuja dany przypadek np na konferencjach czy w publikacjach naukowych.
reklama
Oglądałam komedię, zjadlam chipsy, pogadalam z rodzinka i humor mi się poprawił:-) Malz że szwagrem obalili małe co nieco i teraz takie małe oczka jak kubuś puchatek mają Oczywiście temat porodów też obgadali (szwagra czeka za 5 miesięcy) i aż mi się chce śmiać jak spokojnie do tego podchodzą teraz a w godzinę zero to będą panikowac Fajny opis jest na styczniowkach w wątku porody jak tatuś opisuje czym dla niego był te 9 mies. Bardzo zabawne i dość bliskie prawdy podejście :-)
Znalazlam swoją stara listę co miałam do szpitala i w zasadzie wszystko mam więc się cieszę że nie czekają mnie zakupy znowu. Tylko upchnąć to jeszcze do torby i gotowe. Choć jeszcze prasowanie część chyba już 5 mnie czeka bo nie mam siły na raz wszystkiego (tyłek mnie boli bo na stojąco już nie dam rady). A dodatkowo jeszcze odswiezam te ubranka golarka do supelkow i rolka na klaczki więc schodzi trochę a mam poprane aż do 74 rozmiaru.
Miłego wieczoru i kolorowych snów!:-) Ją jeszcze na pralkę muszę czekać bo za długi program włączyłam a nie chce kisic do rana mokrego. Eh...
Znalazlam swoją stara listę co miałam do szpitala i w zasadzie wszystko mam więc się cieszę że nie czekają mnie zakupy znowu. Tylko upchnąć to jeszcze do torby i gotowe. Choć jeszcze prasowanie część chyba już 5 mnie czeka bo nie mam siły na raz wszystkiego (tyłek mnie boli bo na stojąco już nie dam rady). A dodatkowo jeszcze odswiezam te ubranka golarka do supelkow i rolka na klaczki więc schodzi trochę a mam poprane aż do 74 rozmiaru.
Miłego wieczoru i kolorowych snów!:-) Ją jeszcze na pralkę muszę czekać bo za długi program włączyłam a nie chce kisic do rana mokrego. Eh...
Katska
Fanka BB :)
Dzień dobry,
Ewka, ja niedobra żona powiedziałam mężowi stop z drinkami 2-3 tygodnie temu - no może jednak nie taka niedobra, sama mu w czasie urlopu wieczorkiem szklaneczkę whisky przynosiłam. Ale przypomniałam sobie później opowieść znajomej, która dostała skurczy a mąż był właśnie po imprezie firmowej. Musiała dzwonić po kogoś z rodziny, żeby ją na porodówkę zawiózł.
Też zostało mi prasowanie - też na raty.
Ubranek od rozm. 68 nie prałam. Zostawię na później.
Miłej niedzieli!
Ewka, ja niedobra żona powiedziałam mężowi stop z drinkami 2-3 tygodnie temu - no może jednak nie taka niedobra, sama mu w czasie urlopu wieczorkiem szklaneczkę whisky przynosiłam. Ale przypomniałam sobie później opowieść znajomej, która dostała skurczy a mąż był właśnie po imprezie firmowej. Musiała dzwonić po kogoś z rodziny, żeby ją na porodówkę zawiózł.
Też zostało mi prasowanie - też na raty.
Ubranek od rozm. 68 nie prałam. Zostawię na później.
Miłej niedzieli!
Mojej kolezanki maz zorganizowal impreze z okazji urodzenia sie synka, po kilku h od porodu u malego zaczely sie komplikacje i byla potrzebna krew, jakiez szczescie, ze maz jeszcze nie wypil, bo musial jechac po szwagra do sasiedniego miasta!!
Udalo sie szybko pomoc malemu
Udalo sie szybko pomoc malemu
Mój mąż towarzyszy mi w niepiciu od początku ciąży może raz w tym czasie zdarzyło mu się u moich rodziców z tatą kilka kieliszków wypić w ramach 'opicia' wnuka ale tak to jakoś wyszło że nie pił a teraz to już nawet mowy nie ma bo musi być w gotowości
Nie wiem jak tatusiowie Waszych maluchów planują wolne po porodzie bo jest co prawda ten urlop ojcowski ale można go w ciągu roku od porodu wykorzystać. Mój mąż ostatnio rozmawiał ze swoją lekarką i jak po porodzie z moim wypisem ze szpitala przyjdzie do niej to przysługują mu 2 tygodnie zwolnienia na opiekę. Także piszę, bo może Wam się też przyda taka opcja. My skorzystamy z tego względu że mąż będzie mógł być z nami w tych pierwszych dniach w domu a urlop weźmie trochę pozniej
Nie wiem jak tatusiowie Waszych maluchów planują wolne po porodzie bo jest co prawda ten urlop ojcowski ale można go w ciągu roku od porodu wykorzystać. Mój mąż ostatnio rozmawiał ze swoją lekarką i jak po porodzie z moim wypisem ze szpitala przyjdzie do niej to przysługują mu 2 tygodnie zwolnienia na opiekę. Także piszę, bo może Wam się też przyda taka opcja. My skorzystamy z tego względu że mąż będzie mógł być z nami w tych pierwszych dniach w domu a urlop weźmie trochę pozniej
awlam20
Początkująca w BB
Dziewczyny a jak u was z wstrzemierzliwością seksualna w tych ostatnich tygodniach? My nie załowalismy sobie całą ciąże ale teraz troche sie stresuje, niby 36 tydz ale mam obawy czy nie przyspiesze porodu
Mokito
Fanka BB :)
Awlam to raczej dobrze szyjce zrobi, uelastyczni i przygotuje do porodu. O ile ciaza bezproblemowa, to wrecz wskazane z tego co wiem.
Witam sie juz poobiednia pora :-) Ja tez chyba zakaz na alko wprawadze bo nigdy nie wiadomo. A wczoraj to juz urodzinowo bylo bo maz w przyszlym tyg ma wiec ten weekend to byla ostatnia szansa potem mu co najwyżej tort zrobie w dniu urodzin. U nas to i piwko potrafi sie przeterminowac :-o Co do przytulanek to pewnie po nastepnej wizycie u lekarki zobaczymy czy dolne rewiry potrzebują wsparcia
Z wolnym malza po porodzie myslalam ze bedzie lepiej zwlaszcza ze synka tez trzeba będzie do przedszkola zawozic i sie jakos zorganizowac. Ale jak to w zyciu bywa teoria teoria a tu jakas nowa robota sie P szykuje i raczej od rana do wieczora bedzie zajety praca :-( No chyba ze spadnie z pol metra sniegu to bedzie mial przestoj. Wiec oby zrobila sie na nasz porod konkretniejsza zima ;-)
Z wolnym malza po porodzie myslalam ze bedzie lepiej zwlaszcza ze synka tez trzeba będzie do przedszkola zawozic i sie jakos zorganizowac. Ale jak to w zyciu bywa teoria teoria a tu jakas nowa robota sie P szykuje i raczej od rana do wieczora bedzie zajety praca :-( No chyba ze spadnie z pol metra sniegu to bedzie mial przestoj. Wiec oby zrobila sie na nasz porod konkretniejsza zima ;-)
reklama