reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Ewka, nikt o libacje Was nie posądza ;-) Ja jakoś po świętach się zreflektowałam, że to już coraz bliżej, mąż oporów nie stawiał, chociaż wczoraj powiedział, że chętnie by piwa się napił.
Mąż sprawdzał jak to z wolnym po porodzie - są 2 dni urlopu okolicznościowego, 10 dni ojcowskiego (i chyba od razu weźmie) no i potencjalne 2 tygodnie zwolnienia od lekarza. Ale to lekarz musi zdecydować, na przykład po cc jest większa szansa. Minus tego rozwiązania to chyba 80% pensji.

reklama
Katska powiem Ci ze ja to juz nie umiem sie spokojnie napic i raczej jak cos to wymieniamy sie z mężem a nigdy razem bo jakis strach mnie ogarnia ze a noz kierowca bedzie potrzebny. Zdarzylo sie ze wieczorem malemu nic nie bylo a tu o pierwszej w nocy mega goraczka, problemy z oddechem i na pogotowie trseba bylo jechac. Chyba dopiero jak dzieci na jakas wycieczkę czy wakacje wyjada to czlowiek troche odetchnie (albo i nie!?) czyli za ładnych pare lat :-D

Hircia no to masz przyspieszenie! Powodzenia i kciuki sa!

Katska dlatego o tym zwolnieniu napisałam bo myslalam że to w szpitalu wypisuja a internistka jak ją mąż zapytał to powiedziała żeby przyszedł po porodzie i mu wypisze bo takie zwolnienie się należy :)

Zapomniałam o tym urlopie okolicznościowym :)

Awalm nie zachowujemy wstrzemięźliwości ;) a mimo że to końcówka to na poród jeszcze się nie zapowiada :)

Hircia nie widzę w którym jesteś tc ale powodzenia życzę :)

Mojej kolezanki maz zorganizowal impreze z okazji urodzenia sie synka, po kilku h od porodu u malego zaczely sie komplikacje i byla potrzebna krew, jakiez szczescie, ze maz jeszcze nie wypil, bo musial jechac po szwagra do sasiedniego miasta!!
Udalo sie szybko pomoc malemu :)

Nie przetacza się krwi bezpośrednio po pobraniu od dawcy... Takie rzeczy to tylko w filmach... ;-) W praktyce to wygląda tak, że krew trzeba przebadać i poddać ''obróbce'' przed przetoczeniem. W szpitalnym laboratorium się tego nie robi, tylko w Krwiodawstwie. Także jak tylko krew jest potrzebna, oddział zamawia ją w laboratorium, a to zamawia w Krwiodawstwie i specjalną karetką krew przyjeżdża do szpitala. Wydaje się, że to długo trwa, ale w praktyce wszystko dzieje się szybko..
No i oczywiście wcześniej trzeba zbadać grupę krwi biorcy na ustalenie grupy, ale to już robi laboratorium.

reklama
Do góry