reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
Witam wszystkie mamusie;)
Od kilku dni co wieczór jak juz leże w łóżku mam takie ciągnięcia w dole brzucha AZ mnie boli, czy któraś z was ma czy tez przechodziła cos takiego? Bo juz się zastanawiał czy dzwonić do lekarza

A mi się dzisiaj nic kompletnie nie chce robić:-D dobrze, że mama zaprosiła nas na obiad :-D
Co do kłucia...też mnie czasami coś zakłuje, ale lekarz mówił mi że tak się może dziać zwłaszcza w pierwszej ciąży, więc nie panikuje;-) w razie jakiegoś większego bólu kazał brać no-spe

Witam wszystko nowe mamy :)

asia88 no ja właśnie od kilku dni budziłam się z twardym jak skała brzuchem, dość śmiesznie to wyglądało bo całą macicę było widać :szok: skurczy żadnych nie miałam, jak twardnienia się pojawiają biorę nospę, spokojnie czekam na poniedziałek :)

Kasia, mnie też coś tam czasem zakłuje, wczoraj to już był hit sezonu w jednym miejscu kłuło co chwilę dość mocno, ale już przeszło. Raczej nie ma czym się niepokoić :)

Witam:)
Na przeziębienie dobra jest herbata z miodem, imbirem (świeżym nie mielonym) i wyciśniętym czosnkiem, wiem że nie brzmi za ciekawie ale działa;) Syrop z malin lub aronii czy porzeczek, ale tylko domowy, nie sklepowy. Rosołek sobie ugotuj drobiowo -wołowy i ja zawsze dodaje do niego na koniec gotowania dużą ilość świeżo wyciśniętego czosnku, pijemy taki bulionik na przemian z herbatą i stawia nas to na nogi szybko;]
NA katar dobrze robią inhalacje z szałwii, rumianku, mięty, kropli żołądkowych czy choćby zwykłej soli kuchennej.
Pomaga także płukanie nosa sola morską lub fizjologiczną (do kupienia w aptece).

Dzięki made troszkę mnie uspokoiłaś, mi trudno określić, czy ból, kłucie, które odczuwam to jest w normie, czy już dzwonić do ginekologa? No, ale już tak chyba mam;-)

reklama
Do góry