reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
Witam wszystkie mamusie;)
Od kilku dni co wieczór jak juz leże w łóżku mam takie ciągnięcia w dole brzucha AZ mnie boli, czy któraś z was ma czy tez przechodziła cos takiego? Bo juz się zastanawiał czy dzwonić do lekarza

A mi się dzisiaj nic kompletnie nie chce robić:-D dobrze, że mama zaprosiła nas na obiad :-D
Co do kłucia...też mnie czasami coś zakłuje, ale lekarz mówił mi że tak się może dziać zwłaszcza w pierwszej ciąży, więc nie panikuje;-) w razie jakiegoś większego bólu kazał brać no-spe

Witam wszystko nowe mamy :)

asia88 no ja właśnie od kilku dni budziłam się z twardym jak skała brzuchem, dość śmiesznie to wyglądało bo całą macicę było widać :szok: skurczy żadnych nie miałam, jak twardnienia się pojawiają biorę nospę, spokojnie czekam na poniedziałek :)

Kasia, mnie też coś tam czasem zakłuje, wczoraj to już był hit sezonu w jednym miejscu kłuło co chwilę dość mocno, ale już przeszło. Raczej nie ma czym się niepokoić :)

Witam:)
Na przeziębienie dobra jest herbata z miodem, imbirem (świeżym nie mielonym) i wyciśniętym czosnkiem, wiem że nie brzmi za ciekawie ale działa;) Syrop z malin lub aronii czy porzeczek, ale tylko domowy, nie sklepowy. Rosołek sobie ugotuj drobiowo -wołowy i ja zawsze dodaje do niego na koniec gotowania dużą ilość świeżo wyciśniętego czosnku, pijemy taki bulionik na przemian z herbatą i stawia nas to na nogi szybko;]
NA katar dobrze robią inhalacje z szałwii, rumianku, mięty, kropli żołądkowych czy choćby zwykłej soli kuchennej.
Pomaga także płukanie nosa sola morską lub fizjologiczną (do kupienia w aptece).

Dzięki made troszkę mnie uspokoiłaś, mi trudno określić, czy ból, kłucie, które odczuwam to jest w normie, czy już dzwonić do ginekologa? No, ale już tak chyba mam;-)

reklama
Do góry