reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
Na katar dobre też jest Euphorbium compositum i jest bezpieczne w ciąży. Na kaszel syrop z cebuli, a na gardło Tantum verde albo coś podobnego. Oczywiście maliny, cytryna, czernice czy aronia, herbata z miodem i cytryna, a np. na kanapki rozdrobniony czosnek. Rutinoscorbin z leków na przeziębienie może być stosowany. Jest jeszcze syrop *spam*.

Ja mam niestety prawie całą ciążę bóle w podbrzuszu, było trochę spokoju na początku 4 m-ca a od ponad tygodnia brzuch twardy, obolaly, klucia takie czasem aż przeszywające. Byłam na badaniu i cała okolica jest obolala łącznie z pęcherzem, więc robię badania, ale mocz wyszedł dobry.
Bóle po jednej że stron lub na zmianę są najprawdopodobniej związane z rosnącą macica która po bokach "zawieszona" jest na wiezadlach utrzymujących jej ciężar i to one bolą. Tak tłumaczył mi gin.
Na twardy brzuch dostałam asmag forte w dawce 3x2.
Aha, przy tym wszystkim z dzidzią nic się nie dzieje i tak jakby jej to nie dotyczy :-) więc to sprawa mojego organizmu, bo Maluch jest bezpieczny :-)

Witam:)
Kolejny dzień i znowu nic mi się nie chce, nie wiem skąd ten nygus u mnie;-) wróciły bóle w okolicy nerki i może to przez to??? chyba muszę zacząć się cieplej ubierać, bo coś mi się wydaje że ten ból to od zimna.

Miłej soboty! :)

Witajcie dziewczyny :)
Zor o ile dobrze kojarzę to dziś macie swoje święto, więc wszystkiego dobrego na nowej drodze życia:-D

Ja noc i dzisiejszy dzień rozpoczęłam przy toalecie, a myślałam, że już po wymiotach, a jednak:wściekła/y:
U mnie deszczowo, Anikaaaa mnie też opuściły siły witalne, ale co tam mamy prawo, szczególnie jak jem herbatniki i zapijam rumiankiem:-(

Dzień dobry:)
U nas dzisiaj od samego rana świeci piękne słoneczko więc korzystam i zaraz po śniadaniu wstawiłam pranie:) teraz zastanawiam się co by tu dzisiaj cały dzień robić:)

Miłego dnia :)

reklama
Witam również, ja już po jednej prawdziwej kawie i dwóch zbożówkach (muszę się jakoś ratować bo przed ciążą wypijałam kosmiczne ilości kawy). Powolutku robie porządki, a na 15 mamy wizytę u gina, trzymajcie kciuki, może dziś poznamy płeć maleństwa :)

Do góry