reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
Na katar dobre też jest Euphorbium compositum i jest bezpieczne w ciąży. Na kaszel syrop z cebuli, a na gardło Tantum verde albo coś podobnego. Oczywiście maliny, cytryna, czernice czy aronia, herbata z miodem i cytryna, a np. na kanapki rozdrobniony czosnek. Rutinoscorbin z leków na przeziębienie może być stosowany. Jest jeszcze syrop *spam*.

Ja mam niestety prawie całą ciążę bóle w podbrzuszu, było trochę spokoju na początku 4 m-ca a od ponad tygodnia brzuch twardy, obolaly, klucia takie czasem aż przeszywające. Byłam na badaniu i cała okolica jest obolala łącznie z pęcherzem, więc robię badania, ale mocz wyszedł dobry.
Bóle po jednej że stron lub na zmianę są najprawdopodobniej związane z rosnącą macica która po bokach "zawieszona" jest na wiezadlach utrzymujących jej ciężar i to one bolą. Tak tłumaczył mi gin.
Na twardy brzuch dostałam asmag forte w dawce 3x2.
Aha, przy tym wszystkim z dzidzią nic się nie dzieje i tak jakby jej to nie dotyczy :-) więc to sprawa mojego organizmu, bo Maluch jest bezpieczny :-)

Witam:)
Kolejny dzień i znowu nic mi się nie chce, nie wiem skąd ten nygus u mnie;-) wróciły bóle w okolicy nerki i może to przez to??? chyba muszę zacząć się cieplej ubierać, bo coś mi się wydaje że ten ból to od zimna.

Miłej soboty! :)

Witajcie dziewczyny :)
Zor o ile dobrze kojarzę to dziś macie swoje święto, więc wszystkiego dobrego na nowej drodze życia:-D

Ja noc i dzisiejszy dzień rozpoczęłam przy toalecie, a myślałam, że już po wymiotach, a jednak:wściekła/y:
U mnie deszczowo, Anikaaaa mnie też opuściły siły witalne, ale co tam mamy prawo, szczególnie jak jem herbatniki i zapijam rumiankiem:-(

Dzień dobry:)
U nas dzisiaj od samego rana świeci piękne słoneczko więc korzystam i zaraz po śniadaniu wstawiłam pranie:) teraz zastanawiam się co by tu dzisiaj cały dzień robić:)

Miłego dnia :)

reklama
Witam również, ja już po jednej prawdziwej kawie i dwóch zbożówkach (muszę się jakoś ratować bo przed ciążą wypijałam kosmiczne ilości kawy). Powolutku robie porządki, a na 15 mamy wizytę u gina, trzymajcie kciuki, może dziś poznamy płeć maleństwa :)

Do góry