reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

mi od jutra zostają równo 4 tygodnie... ale coś mi się czuje że najpóźniej 20 stycznia będzie po wszystkim..... a ostatnio moje przeczucie rzadko się nie sprawdza:tak:;-)

reklama
Vani super.
Ja wlasnie wrocilam z zakupow drobnych i jestem wykonczona. Brzuch mi twardnieje co chwila, masakra jakas, mloda glowka napiera. Normalnie czuje sie jakbym miala zaraz sie rozpasc i dziecko mialo mi wypasc.. hehe
Chcialabym juz rodzic, 2 tyg i chcialabym zeby juz bylo po.
Ehhhh

Dziewczyny jestem juz po wizycie :-D mam zgladzona szyjke jeszcze brak rozwarcia ale lekko czop odchodzi, dzidzia juz sie opuscila i te klucia na ktore sie skarzylam to skracanie szyjki jest teraz tez kluje i skurcze wiec gin pow ze na rozwieranie i ze 3 tyg to termin maksymalny on przypuszcza ze moze byc i wczesniej ale pow ze przypuszcza.. :-D teraz co tydzien mam przychodzic na wizyte i na ktg i spokojnie oczekiwac :-D

Mokito, dosc ciężka. Staram sie trzymać caly dzień, ale zawsze przed snem sie rozklejam. Do tego szpitalne laboratorium wysyla probki krwi az do Niemiec bo tak jest im taniej i az tydzien musze czekac na wyniki badan zrobionych w piatek... przez to wszystko masakrycznie sie przedłuży bo badania zrobili mi po dwoch dniach pobytu, kolejne wykonaja nie wiem kiedy no i tak moge nawet do 38 tygodnia dobic... chce mi sie rycxec bo nawet nie wiem na czym stoje. Jak bede miala wyniki to poprosze mojego gina by zrobil mi cc w 37/38 tygodniu. Nie ma co zwlekać aż stan dziecka sie pogorszy...

Poza tym nudno tu przeraźliwie, wyspać sie nie mogę ze względu na ciągłe pobudki :) szpitalna, szara rzeczywistość. Juz jutro kończę 35 tydzień. Może czas zacznie szybciej plynac :)

Vani trzymam kciuki:-) i robimy ktg i czekamy :-D
made z tymi badaniami to rzeczywiście nonsens, ale wiesz teraz z tą akcją, co się dzieje z służbą zdrowia, to może, że lepiej, że leżysz w szpitalu, bo dziś nie można się nawet do ogólnego lekarza dostać, a tak masz opiekę, a i popatrz za chwilkę 36 tydzień;-) trzymaj się

Vani my tu stawiamy na Made ze pierwsza sie wypakuje, a tu prosze. U Ciebie juz pierwsze skurcze, szyjki brak :))))) na kiedy masz generalnie termin?

A, wlasnie dzwonilam do swojego szpitala i nic wczesniej do zzo nie potrzeba. Jest porod przychodzi anestezjolog, robi badanie jakiestam i decyduje.
Pytalam tez o plan porodu, to ze niby to jakas nowosc, mozna miec, mozna nie miec, ale nie nastawiac sie ze bedzie zrealizowany. Wiec nie robie nic. :)

Vani z tymi szyjkami i skurczami róznie jest. Ja jak w grudniu leżałam w szpitalu to leżała ze ,mną dziewczyna w 35/36 tyg bez szyjki i z rozwarciem na 1,5cm, termin miała na 3 stycznia. wypuścili ją do domu ze skurczami w 36+5 tyg. Do wczoraj jeszcze nie urodziła a lekarka jej prorokowała, że max do 3 tyg urodzi, tak więc różnie to bywa:tak:

Made no to do kitu jest z tymi badaniami. Trzymam kciukasy za was. A twój szpital który ma stopień referencyjności?

reklama
Do góry