reklama
stokrotka.af
Fanka BB :)
ja to mam spuchnięte palce i już dawno obrączki nie daje rady założyć
nogi mi puchną jak długo stoję lub chodzę a ciśnienie od zawsze niskie....mnie nic na temat zatrucia nie mówili, wydawało mi się,że to jakaś wysypka na brzuchu powinna być....
nogi mi puchną jak długo stoję lub chodzę a ciśnienie od zawsze niskie....mnie nic na temat zatrucia nie mówili, wydawało mi się,że to jakaś wysypka na brzuchu powinna być....
Melduję się po wizycie. Szyjka na 1-1,5cm zamknięta. Synuś po zmierzeniu waży jakieś +/- 2400g więc hipotrofia nadal bardzo widoczna. Mój ginekolog chce mnie już 14 stycznia ciąć, ale ze wzg, że ja chcę rodzić w Krakowie na Ujastku to tylko wystawił mi skierowanie do szpitala. 13 stycznia jadę tam na ustalenie terminu cc, powiedział, żebym się starała, by mnie zostawili od razu na oddziale.
Dziewczyny a na co pijecie tą herbatkę?
Dziewczyny a na co pijecie tą herbatkę?
monikamarcina
Dziewczyny. A moze ktoras sie orientuje jak to jest, gdy pracownica ma umowe do porodu, a pracodawca zamyka zaklad? Na pewno przejmuje mnie zus... co z zasilkiem macierzynskim? Ile go bede dostawala? Ehhh
Anulfka współczuję. Będziemy trzymać kciuki!
Dorex dzięki za cynk. W środę pośle męża.
Monika ZUS wypłaca średnia z ostatnich 12mcy która miałaś wypłacana przez pracodawcę . Jeżeli bierzesz roczny urlop of razu.to 80% tej średniej. Do średniej liczą się też.nadgodziny i premie
Dorex dzięki za cynk. W środę pośle męża.
Monika ZUS wypłaca średnia z ostatnich 12mcy która miałaś wypłacana przez pracodawcę . Jeżeli bierzesz roczny urlop of razu.to 80% tej średniej. Do średniej liczą się też.nadgodziny i premie
monikamarcina
Tak, z tym ze mnie nie obejmie urlop bo moj zaklad pracy sie rozwiazal. Wiec zostaje bez pracy i przejmuje mnie zus i nie wiem co dalej....
No to masz roczny zasiłek z zus, który jest wypłacany w tej samej wysokości co świadczenie na urlopie rodzicielskim zadzwoń sobie jeszcze do Zus, ale jestem na 95% pewna że tak jest. Na 100% tak jest gdy kończy się umowa o pracę w trakcie l4. Myślę, że dokładnie tak samo jest przy zamknięciu zakładu pracy. No i bedziesz miała rok na znalezienie pracy, więc spokojnie.
Made to juz 35+5 tyg. Z jednej strony to się cieszę, jeśli by mnie cięli zaraz po 14 stycznia bo młody tak mnie naciska na nerwy nóg ze nie mogę chodzić. A wiem, że w tym szpitalu będzie miał doskonałą opiekę gdyby nawet nie daj Boże okazło się że jest coś nie tak. To jest szpital z 3 stopniem referencyjności, oni uratowali mi bliźniaki więc im ufam.
reklama
monikamarcina
No takie info tez wyczytalam, tylko nie wiem jak to czasowo jest. Czy ja musze o to wszystko wnioskowac, czy ona jako pracodawca zglasza to do zusu itp ile ma czasu na przeslanie mi dokumentow. Itp