reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

ja miałam tą samą i słodziłam łyżeczkę ale jakoś specjalnie mi nie smakowała...
Aisha u nas jest w zabrzu w tym zielarskim na skrzyżowaniu wolności i korfantego na przeciwko grubego benka;-)

reklama
ja to mam spuchnięte palce i już dawno obrączki nie daje rady założyć :no:
nogi mi puchną jak długo stoję lub chodzę :no: a ciśnienie od zawsze niskie....mnie nic na temat zatrucia nie mówili, wydawało mi się,że to jakaś wysypka na brzuchu powinna być....

Melduję się po wizycie. Szyjka na 1-1,5cm zamknięta. Synuś po zmierzeniu waży jakieś +/- 2400g więc hipotrofia nadal bardzo widoczna. Mój ginekolog chce mnie już 14 stycznia ciąć, ale ze wzg, że ja chcę rodzić w Krakowie na Ujastku to tylko wystawił mi skierowanie do szpitala. 13 stycznia jadę tam na ustalenie terminu cc, powiedział, żebym się starała, by mnie zostawili od razu na oddziale.

Dziewczyny a na co pijecie tą herbatkę?

Dziewczyny. A moze ktoras sie orientuje jak to jest, gdy pracownica ma umowe do porodu, a pracodawca zamyka zaklad? Na pewno przejmuje mnie zus... co z zasilkiem macierzynskim? Ile go bede dostawala? Ehhh

Anulfka współczuję. Będziemy trzymać kciuki!
Dorex dzięki za cynk. W środę pośle męża.
Monika ZUS wypłaca średnia z ostatnich 12mcy która miałaś wypłacana przez pracodawcę . Jeżeli bierzesz roczny urlop of razu.to 80% tej średniej. Do średniej liczą się też.nadgodziny i premie :)

No to masz roczny zasiłek z zus, który jest wypłacany w tej samej wysokości co świadczenie na urlopie rodzicielskim:) zadzwoń sobie jeszcze do Zus, ale jestem na 95% pewna że tak jest. Na 100% tak jest gdy kończy się umowa o pracę w trakcie l4. Myślę, że dokładnie tak samo jest przy zamknięciu zakładu pracy. No i bedziesz miała rok na znalezienie pracy, więc spokojnie.

Made to juz 35+5 tyg. Z jednej strony to się cieszę, jeśli by mnie cięli zaraz po 14 stycznia bo młody tak mnie naciska na nerwy nóg ze nie mogę chodzić. A wiem, że w tym szpitalu będzie miał doskonałą opiekę gdyby nawet nie daj Boże okazło się że jest coś nie tak. To jest szpital z 3 stopniem referencyjności, oni uratowali mi bliźniaki więc im ufam.

reklama
No takie info tez wyczytalam, tylko nie wiem jak to czasowo jest. Czy ja musze o to wszystko wnioskowac, czy ona jako pracodawca zglasza to do zusu itp ile ma czasu na przeslanie mi dokumentow. Itp

Do góry