reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

hej,

u nas na szczecie Olce temperataura poszła precz. inhalacje plus antygiotyk zaczeły działac, wiec widze swiatełko w tunelu :-) za to ja coraz bardziej zaflegmiona... czyszcze frida jej nos i tym samym wszytko co najlepsze wchłaniam.... masakra....gardło mnie boli, nos mam zatkany... dawno chora nie byłam... :-/

Maagasia - nie mam fot tortilli. wszytko zzarlismy, ale ja nic specjalnego nie robie. drobno pokrojone miesko z kuraka podsmazone z przyprawa gyros, gotowe placki kupuje w tesco lub biedzie, robie sos z majonezu i jogurtu naturalnego + pietruszka, cebulka, majeranek i wszystko co mi wpadnie w reke :-) no i warzywa (sałata lodowa, pomidor, ogórek kiszony, kukurydza.wszysko w jedna całości i jest git :-)

dzisiaj melone, zmieniaczki i kapustka zasmazana - Aleksandra grzecznie prosi:tak:

weny mi dzis brak

miłge dnia :-)

reklama
Drogie mamusie :)
Jestem ogromnie wdzięczna każdej z Was, która znajduje na to chwilę na wypełnienie ankiety (dostępna w działce ankiet). Jestem położną całym sercem i u kresu studiów psychologicznych, bez waszej pomocy nie udało by się ich pozytywnie ukończyć.

Gorące dzięki wszystkim mamom, które już wypełniły ! Każda ankieta jest na wagę złota! <3

Ostatnia edycja:
hej dziewczęta

u mnie dwie noce z rzędu do bani, mnie jakaś bezsenność łapie+chodzenie na siku daje niezły efekt w dzień, ale co tam to nie choroba, jak u Was, czy u Waszych pociech...
ja mam problem z Alą, bo jej ruchy raz intensywne, a np. wczoraj takie pojedyncze od niechcenia, macie tak, wczoraj się zdenerwowałam i zjadłam 6 dumli dopiero kopnęła?

dziewczyny spokojnego dnia

aisha co u Ciebie?

Kasiu tez tak mam czasem ze ruchów nie czuję albo niewiele. Wszystko zależy od ułożenia.

Byłam u lekarza rodzinnego. Ból żeber to prawdopodobnie od ułożenia akurat z prawej strony dupki juniora, który powoduje ucisk i ból. Ale rano doszły jeszcze problemy z oddychaniem. Płuca czyste ale kaszel suchy i bóle w piersiach.
Dostałam syrop, vicks i ketonal do smarowania pleców na te bóle.
Jak.nie przejdzie przez 3dni to na ip.
Dobrze ze młody się dużo rusza, wręcz.szaleje. Znaczy ze y niego ok.
No i na szczęście we wtorek wizyta u ginekologa, Zobaczymy co powie.
Miłego dnia, idę leżeć.
I dużo zdrówka dla was i dzieci.

Kasiu z tymi ruchami tez czasami tak mam np. Bardzo rzadko i delikatnie wrecz trzeba się skupic zeby poczuć moja polozna mowi zeby cos zjesc lub wypic szklanke soku pomaranczowego polozyc sie na lewym boku i poczekac jak zacznie sie ruszac a jesli cos martwi to na ip na ktg lub tak jak ja mam do poloznej dzwonie i sie radze,
Dzis omowilam z polozna te klucia o których pisalam i juz sie nimi nie martwię, na bezsennosc cierpie juz od ponad miesiaca a im blizej to bardziej sie nasila, damy rade :-D

Kasienko, u mnie Basia tak samo ma takie dni, ze ledwo musniecia czuje, dziś tak np ma :) dzidziusie moga leżeć tak, ze sa gorzej wyczuwalne badz po prostu nie miec humoru, jak to mi lekarz powiedział ostatnio: dzidzia w brzuchu tez człowiek, humory ma :) no ale rozumiem stres doskonale, u mnie on jwst podwojny bo ja się boje wplywu leków i mojej choroby na mala :( ja nawet raz apapu nie wzielam tabletki na bol glowy w ciąży, a tu lykam końskie dawki leków na cholestaze - faktycznie swedzenie przeszło, ale boję się o mala bo kazdy lek jakiś wpływ na dzidzie jednak ma :/

Vani, ja tez mam ostatnio bezsennosc :( zasypiam kolo 3 budze sie o 7 i tak dzien w dzien, juz wolalam to moje przesypianie calych nocek bo w dzień jak nieprzytomna chodze, a jak klade sie na drzemke to nie ma szans bym usnela :( wykończona jestem.

Vani, co dokładnie Twoja polozna mówiła na temat tych kluc? Mi lekarz powiedzial, ze szyjla dalej sie juz nie skraca, taki moj urok i tyle :(

Dziewczyny! Potrzebuje sprawdzonego przepisu na PYSZNE pierniczki! P. przywiózł mi foremki do wycinania pierników, wiec z chęcią bym się za ro zabrała, czy macie może jakis przepis godny polecenia? Ja nigdy pierniczkow nie robilam a musze zrobić ich dość dużo :)

Ostatnia edycja:
made niby to wszystko wiem, ale jak mam liczyć te ruchy 3 razy dziennie jak ich prawie nie wyczuwam ech, niestety na pierniczki nie znam przepisu, ale trzeba szukać, bo w przyszłym roku muszą być z Alą robione:)

Kasia mi lekarz ruchy kazał liczyć raz dziennie, w okresie największej ruchliwości. Mam wtedy poczuć minimum 10 ruchów, ale szczerze mówiąc to nie zwracam uwagi ile ich dokładnie jest bo bym zwariowala :) sprawdzam czy sie po prostu rusza, a jak coś mnie bardzo niepokoi jade na ip. Ostatnio jak sie bardzo martwię kładę się na plecach i jak brzuch faluje (czasem nawet tego nie czuje) jest to dla mnie wyznacznik, że jest ok :) nie martw sie Kochana :* jeśli bardzo się martwisz podjedzcie na ktg

reklama
Made wczesniej tez mialam klucia ale one byly inne niz te co teraz mam opowiedzialam jej o tych zadala mi kilka pytan typu czy gdy leze tez sa czy podczas kluc promieniuje mi w nogi itp.. A u mnie to jest jak mala sie rozpycha gdy jestem w pozycji pionowej ona pow ze to nie sa objawy przedporodowe bo nie mam innych obiawow to po prostu dziecko jest duze i uciska na szyjke glowka a klucie to reakcja tego ucisku, teraz coraz wiecej ruchow dziecka bedzie bolec i ze to normalne zrobila tez ktg zeby spr jak serduszko i jest wszystko ok :-D gdybys miala dziwne bole promieniujace w nogi i kregoslup, niteczki krwi w sluzie pochwowym albo cos innego niepokojacego to wtedy jechac skontrolowac na ip

Do góry