reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówka u lekarza

lil kate głowa do góry,bedzie dobrze!!!
a ja po wizycie oki, najbardziej lubię to badanie szyjki na foteliku:dry: ,musze wtedy zabawnie się wykrzywiac z bólu.. no ale już po wszystkim...i wszystko dobrze, zapisała mi tylko jakies globulki dopochwowe na ten mój stan zapalny.
mam tez kartę ostatniego usg no moja dziewuszka ważyła w sobote 614 g...
aha i czeka mnie 30 października jednodniowy pobyt w szpitalu , ba jakieś badania biochemiczne krwi mi będą robić, z tego co sie zorientowałam to wr,hbs i chyba glukoza, zapowiada się całkiem nieźle...:szok:

reklama
Sawa fajnie że w szpitalu, pewnie będziesz miała te badanka za darmo, normalnie sporo kosztują chociaż zbyt przyjemne to to nie będzie, szczególnie glukoza brrr

no właśnie tez misie tak wydaje. ginka powiedziała że może dać mi skierowanie do labor.ale wiem ile wcześniej musiałam już wybulić za badania, bo chodzenie prywatnie do lekarza ma właśnie te mi9nusy, badania na własny koszt, morfologia i mocz są oki ale pamiętam sama poprosiłam o toksoplazmozę to już był koszt ok 70 zł, a jak chciałam cytomegalię to prawie 100, więc tego już nie robiłam.:sorry2:

Moim Zdaniem Ten Kawas Foliowy Jest Po To Zeby Zelazo Sie Barzdzo Dobrze Wchłaniało
Przy Drugiej Ciazy Miałam Zalecenie Brac
Kwas Foliowy (5 Mg Folacid)+ Hemofer (prolognatum) I To Wszystko 3 Razy Dziennie
Dotego Jeszcze Kwas Miałam W Witaminach
Jezeli Chodzi O Bole Głowy To
Po Pierwsz Zmiez Cisnienie I Sprawdz Ile Razy Bije Ci Serduszko Moze Byc Poprostu Za Duze I To Jest Powod (120 /80 I Serduszko 112 -to Był Moj Wynik I Wtedy Bolała Głowa)
W Tej Ciazy Miałam Silne Zawroty Głowy Nawet Na Lezaco Przez Całe Dnie(wydawało Mi Sie Ze Sie Przewroce) Dostałam Skierowanie Do Neurologa Ale Same Przeszły Był Niski Poziom Zelaza Wtedy.
Trzymaj Sie Bedzie Dobrze A Luteina Małej Nie Zaszkodzi Tylko Pomoze (po Doustnej Chce Sie Wymiotowac Wiec Lepsza Ta Dowcipna )

agusia9915 a widzisz człowiek to jednak uczy się przez całe życie...
ja mam właśnie hemofer F i on jest z kwasem foliowym od razu nawet na to wczęsniej nie zwróciłam uwagi

ja wlasnie wrocilam od lekarza musze brac zelazo a i cisnienie dzisiaj 80/60 lekarz zalecil lampke wina moze to pomoze bo naprawde jestem nie dozycia spalabym cale dnie atk badanie poloznicze ok i za tydzien mam usg juz sie nie moge doczekac:-):tak:

mazia24, takie zalecenia jak winko to bardzo prosze, sama przyjemnosc:-)

a ztym kwasem foliowym to rzeczywiscie moz tak byl ze do tego zelaza potrzebny.

jeden tylko mam pozytek z tych calych lekow, a mianowicie diphergan ktory biore na noc i spie po nim jak dziecko, zadne koszmary mnie nie mecza i nawet siku nie musze wstawac.

dzieki dziewczyny za wsparcie. zalapalam ostatnio mala dereche plus moj wyglad w lustrze mnie zabija i tak mi cos niedobrze sie zyje :/

a cisnienie raczej mam niskie wiec te bole glowy to jakas tajemnica.

tez sie usmiechnelam jak powiedzial ze lampke wina mam wypijac a jak to juz nie pomoze to niestety tabletki bede musiala brac ale lekarz stwierdzil ze lepiej jeszcze domowymi sposobami probowac troche podwyzszyc te cisnienie:tak:

reklama
Do góry