reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówka u lekarza

Miśka 5, dasz rade. jesli wyniki masz ok to sie nie przejmuj, a jak bardzo chcesz to zrob sobie cos prywatnie. to chyba w koncu lekarz wiec nie chce zaszkodzic dzidzi...:confused:

ol, spoko, co nas nie zabije to wzmocni :happy:(podobno)

a jezeli chodzi o alkohol, to moja mama tez jak bylaw ciazy z moim bratem to pila codziennie male piwko i chlopak caly i zdowy jak narazie. ja tez wczoraj male piwko wypilam bo tak mnie chec naszla wieczorkiem. bo ja strasznym piwoszem jestem:happy: ale czasem sie oszukuje lechem bezalkocholowym, a on naprawde smakuje super w porwnaniu z reszta bezalkoholowych.

reklama
niby mało ale...:confused:
ja na opuszek miałam rozwarcie jakies 10 godzin po tym jak mi wody odeszły w domu (w pierwszej ciazy)

uwazaj i dbaj o was jeszcze bardziej niz teraz to moze dotrzymacie do mety(luty) z tym rozwarciem;-)

Miśka nie martw się, będzie dobrze;-) Ja mam rozwarcie na 1 palec. Rozmawiałam ze znajomą położną i ona twierdzi, że jak się będziemy oszczędzać - tzn. nie dźwigać, nie brać rąk do góry i dużo leżeć, to będzie ok. Podobno niektóre kobietki z takim rozwarciem rodzą jeszcze po terminie. Chociaż Cię rozumiem, bo ja też szaleję ze strachu, ale to tylko szkodzi nam i dzidźkom. Ja do gina ide dopiero po miesiącu od poprzedniej wizyty i trochę Ci zazdroszczę tej wcześniejszej kontroli. Trzymaj się i nic się nie martw ;-)

Dzięki madzik79 za słowa pocieszenia. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Żałuję tylko, że nie wzięłam zwolnienia. W mojej pracy zdarza mi się denerwować, a dzisiaj wróciłam z brzucholkiem twardym z nerwów, że słów brak:-(. Lekarz powiedział mi, że następnym razem jak się nic nie zmieni to na zwolnienie, bez gadania.

miśka jak możesz to szoruj na zwolnienie, przynajmniej z dzidźką odpoczniecie:tak:
my z Wiki odpoczywamy....;-)

aha i momo że jestem na zwolnieniu to w domu do pracy zawsze cos się znajdzie...a najwięcej lubię go poświęcać na przygoptowania do przyjścia dzidzi:-D

tak, zdecydowanie przychylam sie do zdania zeby duzo odpoczywac. u mnie niby szyjka trzyma mocno, ale to nie przeszkadza mi leniuchowac:laugh2:

a jezeli chodzi o przygotowania na przyjscie Martynki to juz kupilismy farbe do pokoiku i juz ja wyprobowalam i jest sliiiczna :-)

Kurczę.. a mój lekarz nie oglądał mi szyjki od 2 miesięcy i nawet jeśli ja tez mam jakieś rozwarcie, to nawet o tym nie wiem :wściekła/y: Czy lekarz Wam ta szyjkę ogląda przez wziernik czy tylko dotykiem sprawdza jej stan?

reklama
Nie wiem Joasiek jak to u Miski wygląda, ale ja mam jedno i drugie - tzn. i łapka i wzierniczek :dry: Czasem myślę, że może lepiej nie wiedzieć :confused: Moja teściowa mówi że przez całą ciążę jej lekarz nie badał ginekologicznie - tylko słuchał serduszka mojego męża ;-) Z drugiej strony - może lepiej być przygotowanym na różne ewentualności :confused: Pewnie nie ma tu złotej recepty na wszystko ;-)

Do góry