reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienie w anglii - moje doświadczenia ze szpitala

Ja też straciłam w UK dziecko, ale tak właściwie, to nawet nie przypuszczałam, że mogę byc w ciąży. Wiele lat staraliśmy się o rodzeństwo dla córy, brałam hormony, regularnie się badałam w PL. Kazdego miesiąca mialam tak silne objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego, jakbym była w ciązy, ale NIGDY test ani beta nie wyszły pozytywne. Od niespełna 2 lat jestem w UK, zgłosiłam sie do kliniki leczenia niepłodności, zrobiłam wszystkie niezbędne badania ze skierowania od położnej i czekałam na wizytę u ginekologa. Miesiąc jak zwykle, objawy napięcia jak zwykle, plamienie kilkudniowe, ale myślałam, że to skąpa miesiączka, później się rozbujało i trwało. Zaniepokojona zrobiłam test, cos mnie tknęło, wyszedł negatywny. Poszłam do lekarza rodzinnego i kazał mi czekać do wyznaczonej wizyty u ginekologa, bo to na pewno kolejne zaburzenie hormonalne. Wróciłam do domu, wyrzucam śmieci, patrzę, a tam druga kreska na teście (zrobionym po południu). Powtórzyłam rano i wyszła słabiutka druga kreseczka tym razem w czasie przewidzianym na teście, biegiem do kliniki ginekologicznej, tam kolejny test, ale że w sumie to był juz 20 dzień plamienia lekarka powiedziała, że to było wczesne poronienie. Dostałam skierowanie na dodatkowe badanie i ewentualne czyszczenie, jeśli będzie konieczne. Szczerze mówiąc, do tej pory jestem w lekkim szoku, bo nie przypuszczałabym że bez hormonalnego wsparcia i badań uda mi się po prostu zajść w ciążę. Jedyna ciąża, w którą zaszłam wcześniej to wystarana przez 2 lata córa. Nie dziwię się lekarzom, skoro nawet ja nie zauważyłam, że coś tym razem jest inaczej.

reklama
Witam moje kochane :) chcialam wam przekazać kilka słów od naszej administratorki, dziewczyny o tak ogromnym sercu a zarazem tak skromnej, ze pewnie byłybyscie nieźle zdziwione kto tym wszystki zarządza :) ale ja nie o tym :D przekazuję wam wiadomość od niej:
"Pięć domów dziecka i maluchy, które czekają na Mikołaja i mogą się… nie doczekać. A przecież same dały coś od siebie!

Wkładając w pracę serduszka i całą dziecięcą ufność oraz nadzieję przygotowały słodycze na licytację. Smoby Polska dodało zestawy z serii Smoby Chef. Cały dochód z licytacji/sprzedaży zostanie przekazany do wybranych placówek.

Nie jesteśmy autorami tej akcji, nasza pomocowa jest już w trakcie realizacji, ale po prostu nie chce nam się wierzyć, że nie znajdzie się 100 osób, które zaoferują pomoc!

Licytacje od 20 złotych i tylko kilka dni, żeby ofiarować radość, wiarę i trochę pieniędzy. Dacie radę???

Link do: Charytatywni Allegro - licytuj lub sprzedawaj i w ten sposób wspieraj wybrane przez Ciebie fundacje!
Bardzo Wam dziękuję" i ze swojej strony ja też :) wasza moderotorka Asia

Do góry