reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówka u lekarza

witam kobitki ,muszę nadrobić zaległości po prawie tygodniowej przerwie....:-p , ale zaczełam intensywne sprzątanie po remoncie łazienki, a gdzie tu dalej....:confused2: .
jakoś spać już nie mogę chyba z nerwów, bo jadę dziś na badania, doopler itd.zawsze tak mam przed wizytą u lekarza:sorry2: ..poza tym u mnie wszystko oki, tylko coś mi się przyplątało i nie wiem co... mam nadzieję że ta dzisiejsza pani doktor mi pomoże bo z moją gin widzieć będę się dopiero w środe. dwa dni temu zaczęło mnie piec w okolicy cewki moczowej wieć sie wystraszyłam i zrobiłam wczoraj badanie moczu bo myslałam że pewnie bakterie...a tu niespodzianka, z moczem na pierwszy rzut oka oki,ani bakterii ani białych krwinek, ale zato doszły upławy więc może to jakiś stan zapalny babski, grzybek albo coś mam nadzieję że to wyjaśnie;-)
bo martwie się o dzidzie.
a propos może w końcu też juz bede wiedzieć co mi w brzuszku rośnie:confused2: :tak: bo narazie to same zgadywanki...
do zobaczyska jutro:-) trzymajcie kciukasy zeby wszystko było dobrze

reklama
madzik79, dobrze bedzie. tylko odpoczywaj i pozwol sie obslugiwac rodzince. nic im sie nie stanie. pozatym jak juz urodzisz to sie zdazysz niezle nabiegac pewnie :)

sawa13, jak juz bedziesz wiedziala co nosisz w brzuszku to sie pochwal. moze to bedzie w koncu lutowy chlopak?? :)

a ja mialam isc dzis do lekaza z tymi nieszczesnymi wynikami krwi, ale... zaspalam:sorry2: a to usg co mialam w zeszlym tygodniu spoko wyszlo. czym sie rozni to 3d od zwyklego? bo ja raczej mialam to zwykle, ale pani tez nam wszysciutko pokazala, serduszko, nerki, zoladek, kregoslup, mozdzek jakies tam naczynia w sercu, wszystkie kostki i paluszki. ale jak wszystki robicie to 3d to moze ja tez powinnam?? chociaz moja lekarka nic takiego nie sugeruje:dry: a moje malenstwo w zeszlym tygodniu wazylo 425 gr. to chyba troche za malo nie? buu.. za duzo tego wszystkiego:-(

Lil Kate nie martw sie!ja tez w ubieglym tygodniu mialam USG 4D (czterowymiarowe-widzisz dzidzie dokladnie ze wszystkich stron-niesamowite przezycie ale maz troche przestraszyl sie zdjec bo sa bardzo rzeczywiste i baby nie wyglada jeszcze tak samo jak juz narodzony niemowlak...) i wyszlo ze malenka ma 417g :szok: i lekarz powiedzial ze to prawidlowy rozwoj...:-p te pare deko w ta czy w ta mysle ze nie ma takiego znaczenia bo potem i tak powinno sie to wyrownac. Wiec glowa do gory!

no wiec moje kochane kobitki!!!!!!!!!! jestem cała i zdrowa powizycie u lekarza:tak: . oboje z maleństwem czujemy sie bardzo dobrze. dzidzia zdrowiutka jak ryba, siedzi w brzuszku mamy głowa w dół, ze też tak jej wygodnie:baffled: :cool2: , wszystko sprawdzone główka, serduszko, kręgosłup,żołądek,nerki, pęcherz ilość płynów tez w porzo i w ogóle wszystko super:happy: . a teraz uważajcie!!!!!
jeśli nie my, to mam nadzieję że chociaż marcóweczki się postarają, bo inaczej grozi naszym córeczkom staropanieństwo......
Tak, tak my też będziemy mieli córeczkę, wymarzoną przez tatusia:-p
więc moje drogie niech któraś w końcu powie że bedzie jakiś chłopaczek w naszym gronie, bo narazie podwajamy samą damską( oczywiście ładniejszą) płeć:-D :tak: .
Madzia24 jesli mogę prosić dopisz nam Wiktorię do listy;-)
i jeszcze jedno nasza pannica waży prawie 3/4 kilo:eek: , to dopiero będzie kobita:happy:

hehe:-D same dziewczynki :-D moze kiedys tez sobie beda pisac na takim forum:cool2:

sawa13, bardzo bardzo gratuluje zdrowej coreczki!! ale jej waga naprawde jest imponujacaw porownaniu z moja :baffled:

i dalej czekamy na pierwszego zadeklarowanego chlopaka...

sawa13: GRATULACJE!!! Pewnie spory ciężar spadł Ci z serca jak się dowiedziałaś, że z Twoim dzidziolkiem wszystko jest w najlepszym porządku... super! :-) Fajnie Ci że masz już to za sobą, ja też się trochę zaczynam bać wtorku bo też mnie czeka bardzo dokładne badanko.

ooooo to prawie kilogram spora kobitka jutro uzupelnie liste bo dzisiaj jestem zmeczona
wiecie co ja tak mam wrazenie ze pod moim serduszkiem ukrywa sie chlopczy to sa takie mausine przeczucia ;-) ale wszystko okaze sie w lutym

dziewczynki ja jutro mam ten test po obciazeniu glukoza trzymajcie kciuki zebym tylko nie zygala heheh:tak:;-)bo powtarzac tego badania nie mam zamiaru

no to wrocilam i musze sie pochwalic ze bylo super nie zygalam nie mdlalam zupelnie inaczej niz ostatnim razem:-)glukoze na czczo mam 74% a po wypiciu 98%;-)

reklama
madzia no to super, ja jade jeszcze do lekarza w środe, ale tylko tak na zwykłe badanie bez usg, może też się cos dowiem co do glukozy:baffled: .
a propos mamusinych przeczuć , ja też myslałam że będzie chłopak i co ....kolejna kobita w domu:laugh2:

Do góry