To moj taka sama waga….. 4 dni temuNaliczyłam że jak donoszę do terminu to około 4 kg może mieć bo już ma 2.300 średnio przebiera 240 gram na tydzień
reklama
Ja tylko alantan plus zielonyA jakiś krem do pielęgnacji pupy masz smakowane one tam nie smarują bo sama dziecko przebierasz
Ja mialam i biore duza. Ale teraz 3/4 rzeczy mniej…Nam zostało 49 dni, ale coś nie mogę walizki spakować, chciałam w średnia a wychodzi że jak wszystko w jednym mamy mieć to dużą walizkę byśmy musieli wziąć, jak tajni Was w temacie pakowania? Wiadomo szpital, szpitalowi nie równy
Ja tylko woda w szpitalu a w domu to co wczesniej (ziaja intima) choc uzywalam tez czegos hmmm nazwy nie pamietam. Moze znajde gdzies w historiiA co macie do krocza bo u mnie szare mydło w płynie i oktanisept. Z pierwszym też tak używałam
Ale ja praktycznie nie mialam czego goic (szew). Za to hemoroidy musialam leczyc (czopki proctoglyvenol przez dwa tygodnie). I to bylo gorsze niz swedzacy gojacy sie szew. No ale porod kazdy inny… mysle ze dobrze byc gotowym na wszystko. Ja teraz nie biore zadnych oslonek kolektorow laktatorow ani nic. Zanim sie laktacja rozkreci to bede w domu.
Ja byłam w środęTo moj taka sama waga….. 4 dni temu
Kinga123..
Zaangażowana w BB
Ja też Alantan zielony i w razie co tormentile baby. Też nie biorę żadnych osłonek brodawek, przy pierwszej ciąży oddałam nieużywane koleżance w ciąży. Laktator może wezmę bo jest mały, ale jego też nie używałam praktycznie to wiem nawet jak te gumowe elementy się mają i czy kupować je w ogóle i do higieny intymnej wezmę, jeśli już coś wezmę to co stosuje teraz, wiem że jest ok.Ja tylko alantan plus zielony
Kinga123..
Zaangażowana w BB
Jak widzę na liście szpitala papier toaletowy, to się zastanawiam zawsze na co te składki na NFZ idąMamy dwie koszule do porodu, ręczniki na sale porodowa i drugi zestaw na poporodowa, podkłady dla mnie poporodowe, podkłady na łóżko, szlafrok, skarpetki, kosmetyczka, przekąski, kubek, klapki, dla małej paczka pampersów, chusteczki nawilżane, kocyk, rożek, pieluszki testowe, bambusowe, pajace, body, czapeczki, skarpetki, koszule do karmienia na sale poporodowa, sweter dla mnie rozpinany, stanik do karmienia, butelka dla małej, smoczek.
Mi rożek się przydał akurat. I teraz też biorę.
No wlasnie ja bralam kosmetyki a tam wszystko bylo i czysciusienko. Mydlo reczniki papierowe i w pokoju tez, w pokoju zlew, reczniki (moglam przewijac mala z wacikami z woda przegotowana). Jedzenie pyszne ale mialam saszetki owocowe jablko - burak zeby nie bylo zaparcia…. Duzo wody tez swoje zrobi a tam dozowniki z woda i kubeczki. Wiec z jedzenia tylko saszetki. Z kosmetykow najwazniejszy plyn do plukania ust wlosow nie mylam 3 dni ale po porodzie ogolilam sobie … nogi jak dziecię spałoJak widzę na liście szpitala papier toaletowy, to się zastanawiam zawsze na co te składki na NFZ idą
Wlasnie laktator uznalam za zbedny - no chyba ze bedzie klopot z karmieniem jakis nieprzewidziany i trzeba bedzie mleczko do butelki odciagac… ale to uznaje za awaryjny plan i cos pewnie bedzie na korytarzuJa też Alantan zielony i w razie co tormentile baby. Też nie biorę żadnych osłonek brodawek, przy pierwszej ciąży oddałam nieużywane koleżance w ciąży. Laktator może wezmę bo jest mały, ale jego też nie używałam praktycznie to wiem nawet jak te gumowe elementy się mają i czy kupować je w ogóle i do higieny intymnej wezmę, jeśli już coś wezmę to co stosuje teraz, wiem że jest ok.
reklama
mindzia88
Aktywna w BB
Z tego co pamiętam to tam w szpitalu mają taki nieprzyjemny, szary, tani papier, ale jest, mają same położne pisały że lepiej wziąć swój „delikatny”Jak widzę na liście szpitala papier toaletowy, to się zastanawiam zawsze na co te składki na NFZ idą