reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Nam zostało 49 dni, ale coś nie mogę walizki spakować, chciałam w średnia a wychodzi że jak wszystko w jednym mamy mieć to dużą walizkę byśmy musieli wziąć, jak tajni Was w temacie pakowania? Wiadomo szpital, szpitalowi nie równy ☺️
Ja mialam i biore duza. Ale teraz 3/4 rzeczy mniej…

A co macie do krocza bo u mnie szare mydło w płynie i oktanisept. Z pierwszym też tak używałam
Ja tylko woda w szpitalu a w domu to co wczesniej (ziaja intima) choc uzywalam tez czegos hmmm nazwy nie pamietam. Moze znajde gdzies w historii
Ale ja praktycznie nie mialam czego goic (szew). Za to hemoroidy musialam leczyc (czopki proctoglyvenol przez dwa tygodnie). I to bylo gorsze niz swedzacy gojacy sie szew. No ale porod kazdy inny… mysle ze dobrze byc gotowym na wszystko. Ja teraz nie biore zadnych oslonek kolektorow laktatorow ani nic. Zanim sie laktacja rozkreci to bede w domu.

Ja tylko alantan plus zielony
Ja też Alantan zielony i w razie co tormentile baby. Też nie biorę żadnych osłonek brodawek, przy pierwszej ciąży oddałam nieużywane koleżance w ciąży. Laktator może wezmę bo jest mały, ale jego też nie używałam praktycznie to wiem nawet jak te gumowe elementy się mają i czy kupować je w ogóle🫣 i do higieny intymnej wezmę, jeśli już coś wezmę to co stosuje teraz, wiem że jest ok.

Mamy dwie koszule do porodu, ręczniki na sale porodowa i drugi zestaw na poporodowa, podkłady dla mnie poporodowe, podkłady na łóżko, szlafrok, skarpetki, kosmetyczka, przekąski, kubek, klapki, dla małej paczka pampersów, chusteczki nawilżane, kocyk, rożek, pieluszki testowe, bambusowe, pajace, body, czapeczki, skarpetki, koszule do karmienia na sale poporodowa, sweter dla mnie rozpinany, stanik do karmienia, butelka dla małej, smoczek.
Jak widzę na liście szpitala papier toaletowy, to się zastanawiam zawsze na co te składki na NFZ idą🫣
Mi rożek się przydał akurat. I teraz też biorę.

Jak widzę na liście szpitala papier toaletowy, to się zastanawiam zawsze na co te składki na NFZ idą🫣
No wlasnie ja bralam kosmetyki a tam wszystko bylo i czysciusienko. Mydlo reczniki papierowe i w pokoju tez, w pokoju zlew, reczniki (moglam przewijac mala z wacikami z woda przegotowana). Jedzenie pyszne ale mialam saszetki owocowe jablko - burak zeby nie bylo zaparcia…. Duzo wody tez swoje zrobi a tam dozowniki z woda i kubeczki. Wiec z jedzenia tylko saszetki. Z kosmetykow najwazniejszy plyn do plukania ust😂 wlosow nie mylam 3 dni😂 ale po porodzie ogolilam sobie … nogi😂 jak dziecię spało😆😆😆

Ja też Alantan zielony i w razie co tormentile baby. Też nie biorę żadnych osłonek brodawek, przy pierwszej ciąży oddałam nieużywane koleżance w ciąży. Laktator może wezmę bo jest mały, ale jego też nie używałam praktycznie to wiem nawet jak te gumowe elementy się mają i czy kupować je w ogóle🫣 i do higieny intymnej wezmę, jeśli już coś wezmę to co stosuje teraz, wiem że jest ok.
Wlasnie laktator uznalam za zbedny - no chyba ze bedzie klopot z karmieniem jakis nieprzewidziany i trzeba bedzie mleczko do butelki odciagac… ale to uznaje za awaryjny plan i cos pewnie bedzie na korytarzu

reklama
Z tego co pamiętam to tam w szpitalu mają taki nieprzyjemny, szary, tani papier, ale jest, mają 😁 same położne pisały że lepiej wziąć swój „delikatny” ☺️

Do góry