reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Jest taka lista, propozycje, co prawda opcjonalne niektóre pozycje, które szpital sugeruje żeby spakować i mam wszystko z tej listy. Ubranka na wyjście to naszykuje w domu i narzeczony zabierze jak po nas pojedzie. Tych na wyjście nie biorę do walizki.
Najwięcej rzeczy to dla mnie na tej liście jest, na sale porodowa, na sale poporodowa 🙈
A jakiś krem do pielęgnacji pupy masz smakowane one tam nie smarują bo sama dziecko przebierasz

reklama
Mimo że u nas dają pampersy to nam to brakowało i teraz biorę małą paczkę pamper

Tak, mam krem pod pieluszkę, tyle że tego tak dużo wyszło że średnia walizka jest za mała na ws
Tak, mam krem pod pieluszkę, tyle że tego tak dużo wyszło że średnia walizka jest za mała na wszystkie rzeczy 🙈
To nie wiem co tam powkladałaś bo ja w małą walizkę się zmieściłam

Mamy dwie koszule do porodu, ręczniki na sale porodowa i drugi zestaw na poporodowa, podkłady dla mnie poporodowe, podkłady na łóżko, szlafrok, skarpetki, kosmetyczka, przekąski, kubek, klapki, dla małej paczka pampersów, chusteczki nawilżane, kocyk, rożek, pieluszki testowe, bambusowe, pajace, body, czapeczki, skarpetki, koszule do karmienia na sale poporodowa, sweter dla mnie rozpinany, stanik do karmienia, butelka dla małej, smoczek.

Załączniki

• IMG_0171.png
    IMG_0171.png
    165,1 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_0172.png
    IMG_0172.png
    158,3 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Nie bierz rożku . Piszę że kocyk tylko to weź jakiś który mało miejsca zajmuje. I jak bierzesz szlafrok to nie bierz swetra . Pieluszki tetrowe weź 2 sztuki bambusowe zostaw w domu . Często giną w szpitalu ubranka itd .

Nie bierz rożku . Piszę że kocyk tylko to weź jakiś który mało miejsca zajmuje. I jak bierzesz szlafrok to nie bierz swetra . Pieluszki tetrowe weź 2 sztuki bambusowe zostaw w domu . Często giną w szpitalu ubranka itd .
Butelka też ci się nie przyda do karmienia bo oni mają butelki jednorazowe

I jak np chcesz karmić piersią polecam osłonki kupić i zabrać do szpitala . Często przez wklęsłe brodawki dziecko nie chce łapać

reklama
Do góry