reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

A nie pisałam Wam, w czwartek mieliśmy wizytę - III prenatalne, z mała wszystko ok, szyjka 27,8, a było 28, tak zmierzyła. Dzisiaj jesteśmy już w 30tc+1 dzień. Tak to zleciało że szok i już 30 tc 🙈
A macie może czasem takie uczucie jakby Was cos łaskotało, ale tak nisko, przy samej pochwie? Kurde już nie wiem co o tym myśleć, czy to po prostu takie ułożenie.
Hania na badaniu ważyła 1335g. Teraz mamy wizytę położniczą 28 grudnia.

reklama
A nie pisałam Wam, w czwartek mieliśmy wizytę - III prenatalne, z mała wszystko ok, szyjka 27,8, a było 28, tak zmierzyła. Dzisiaj jesteśmy już w 30tc+1 dzień. Tak to zleciało że szok i już 30 tc 🙈
A macie może czasem takie uczucie jakby Was cos łaskotało, ale tak nisko, przy samej pochwie? Kurde już nie wiem co o tym myśleć, czy to po prostu takie ułożenie.
Hania na badaniu ważyła 1335g. Teraz mamy wizytę położniczą 28 grudnia.
To mała dziewczynka będzie u nas 29 tygodniu 1600:)

Dziewczyny, bolą mnie chyba pachwiny albo biodra czy kości miednicy, ciężko to określić. Szczególnie przy przekręceniu z boku na bok. Czy któraś ma może coś podobnego?

Dziewczyny, bolą mnie chyba pachwiny albo biodra czy kości miednicy, ciężko to określić. Szczególnie przy przekręceniu z boku na bok. Czy któraś ma może coś podobnego?
Kurde jakbyś opisała moją dzisiejszą noc :D
Mam dokładnie tak samo, biodra mnie bolą, a w nocy to przekręcam się z milion razy. Wczoraj jeszcze przywieźliśmy nowy materac, ale nic to nie zmieniło :D
Chyba brzuch tak ciąży i ciągnie jak leżę na boku i tak to jest. Przy ostatniej wizycie mówiła też, że zakaz leżenia na płasko, na plecach, wiedziałam o tym, ale jeszcze nam o tym nasza ginekolog przypominała.

Kurde jakbyś opisała moją dzisiejszą noc :D
Mam dokładnie tak samo, biodra mnie bolą, a w nocy to przekręcam się z milion razy. Wczoraj jeszcze przywieźliśmy nowy materac, ale nic to nie zmieniło :D
Chyba brzuch tak ciąży i ciągnie jak leżę na boku i tak to jest. Przy ostatniej wizycie mówiła też, że zakaz leżenia na płasko, na plecach, wiedziałam o tym, ale jeszcze nam o tym nasza ginekolog przypominała.
Ja przekręty z boku na bok robię na raty na plecy, odpoczynek na boczek hehe materac nie ma nic do rzeczy. Nawet ten stary byłby lepszy bo jest "pod Ciebie" już, a nowy będzie się wyrabiał. Ja śpię na poduszce ciążowej typu chyba c i ratuje mnie, bo mam podparcie pod plecy, brzuch.
Już powoli organizmy nasze przygotowują się do porodu stąd te bóle, bo się poszerzamy, jakbyśmy nie były już dostatecznie szerokie😄

Ja przekręty z boku na bok robię na raty na plecy, odpoczynek na boczek hehe materac nie ma nic do rzeczy. Nawet ten stary byłby lepszy bo jest "pod Ciebie" już, a nowy będzie się wyrabiał. Ja śpię na poduszce ciążowej typu chyba c i ratuje mnie, bo mam podparcie pod plecy, brzuch.
Już powoli organizmy nasze przygotowują się do porodu stąd te bóle, bo się poszerzamy, jakbyśmy nie były już dostatecznie szerokie😄
hahaha, to przekręcanie na raty to lepiej bym tego nie określiła :p. A jeszcze ja zawsze zanim się ułożę do spania to muszę kilka razy z boku na bok się przełożyć, więc mam wieczorne sesje bólu :/.

Materac i tak chcieliśmy zmienić, bo jeśli Hania będzie spać z nami to chciałam żeby miała dobry. Też mam poduszkę ciążową typu C. Stąd ostatnio moje niewyspanie, bo co trochę się wiercę i zmieniam bok. Od tamtego czwartku przeszliśmy już na L4 bo ten brak snu źle na nas wpływa.

Materac i tak chcieliśmy zmienić, bo jeśli Hania będzie spać z nami to chciałam żeby miała dobry. Też mam poduszkę ciążową typu C. Stąd ostatnio moje niewyspanie, bo co trochę się wiercę i zmieniam bok. Od tamtego czwartku przeszliśmy już na L4 bo ten brak snu źle na nas wpływa.
A bo ja z tych co dziecko śpi obok łóżka rodziców w swoim łóżeczku🙂 a koniec końców najlepszymi materacami możemy okazać się my same🫣 to odsypiaj i odpoczywaj.

reklama
Hej, u nas 31+1 TC, a przekręcanie się w nocy to mordęga!
Mnie oprócz bolących bioder, miednicy, i wszystkich kości w okolicy boli pochwa. To wg lekarza jak najbardziej ok, bo chłopcy są już do dołu głowami a jeden siedzi nisko w kanale rodnym.
Dziś na badaniu chłopaki 1,7kg i 1,5kg.
Szyjka od kiedy biorę luteinę (tj. od 7 tygodni) nie skraca się, za to nieco się otworzyła. Prawdopodobnie wynika to z tego że już rodziłam, i miałam ciężki poród.
Lekarze sądzą że raczej nie urodzę przez sylwestrem, a po 33-34 tygodniu to w zasadzie dzieciaki prawie jak donoszone :)

Do góry