Blondynka w sieci
Fanka BB :)
U mnie dokładnie to samoJa też myślałam, że u mnie tym razem będzie dziewczynka, bo ta ciąża jest całkowicie inna niż pierwszaA jednak drugi synek
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie dokładnie to samoJa też myślałam, że u mnie tym razem będzie dziewczynka, bo ta ciąża jest całkowicie inna niż pierwszaA jednak drugi synek
![]()
Witamy, fajnie, że jest nas co raz więcej ☺Cześć wszystkimMam 32 lata i jest to moja pierwsza ciąża.. Z mężem staraliśmy się o dziecko około 2 lata. Po długim oczekiwaniu, w końcu nam się udało.
Termin porodu według USG wypada mi na 5 lutego, czyli jestem w 13 tygodniu i 2 dni.
Jestem po pierwszych prenatalnych, na chwilę obecną jest wszystko OK, ale za wcześnie na wskazanie płci..
Bobo ma 6,69 cm wzrostu
Czekam na odbiór wyników badań Trisomii, powinny być 7 sierpnia, także czekam niecierpliwie
Mam nadzieje, że będzie wszystko w porządku
Moje dolegliwości to:
- wpadanie włosów.. jakaś masakrawiększość słyszałam kobiet, że ma baby hair.. gęste, lśniące włosy itd. a ja mam na odwrót
- mdłości każdego późnego wieczoru, na szczęście tylko mdłości nic więcej..
Brak jakichkolwiek zachcianek. Myślałam, że przy ciąży będę miała większe wymaganiaale jakby nie patrząc to I trymestr, także może później się coś zmieni.
Jedynie co, to dużo słodkiego jem, ale to i przed ciążą tak miałam.. po prostu słodkie musi być, obiadu mogę nie dojeść, ale słodkości nie odmówię
Chyba to na tyle..
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki
Zobacz załącznik 1553322
Witaj. Dużo nas łączyCześć wszystkimMam 32 lata i jest to moja pierwsza ciąża.. Z mężem staraliśmy się o dziecko około 2 lata. Po długim oczekiwaniu, w końcu nam się udało.
Termin porodu według USG wypada mi na 5 lutego, czyli jestem w 13 tygodniu i 2 dni.
Jestem po pierwszych prenatalnych, na chwilę obecną jest wszystko OK, ale za wcześnie na wskazanie płci..
Bobo ma 6,69 cm wzrostu
Czekam na odbiór wyników badań Trisomii, powinny być 7 sierpnia, także czekam niecierpliwie
Moje dolegliwości to:
- wpadanie włosów.. jakaś masakrawiększość słyszałam kobiet, że ma baby hair.. gęste, lśniące włosy itd. a ja mam na odwrót
Brak jakichkolwiek zachcianek. Myślałam, że przy ciąży będę miała większe wymaganiaale jakby nie patrząc to I trymestr, także może później się coś zmieni.
Jedynie co, to dużo słodkiego jem, ale to i przed ciążą tak miałam.. po prostu słodkie musi być, obiadu mogę nie dojeść, ale słodkości nie odmówię
Chyba to na tyle..
Zobacz załącznik 1553322
WitajCześć wszystkimMam 32 lata i jest to moja pierwsza ciąża.. Z mężem staraliśmy się o dziecko około 2 lata. Po długim oczekiwaniu, w końcu nam się udało.
Bobo ma 6,69 cm wzrostu
Moje dolegliwości to:
Chyba to na tyle..
Zobacz załącznik 1553322
No w sumie mam tak jak Ty napisałaś, że jak są pod ręką to się zajada i zajada.. jak nie mam to nie świrujeWitaj. Dużo nas łączy. Też mam termin na 5 lutego, z tym,że ja 35 lat.
Z objawów podobnie, z tym, że mdłości już mi minęły i męczy mnie zgaga. Co do słodyczy, to jak nie widzę, to nie jem, a jak mam pod ręką, to pochłaniam![]()
Wiesz co nie badałam tarczycy.. ale przed ciążą było wszystko w porządku, zaczęło się od ciąży.. plączą się i spłukując szampon, włosy lecą razem z wodą. Teraz może trochę mniej niż na początku, ale jednak dalej wypadają. Liczę że nie będę łysaWitajZazdroszcze jedzenia czegokolwiek
U mnie wróciły
...... I na jedzenie patrzeć nie mogę .... A tarczycę badalas? U mnie włosy leciały i wybila mi niedoczynność...
Ja przed ciążą też miałam dobre wyniki tarczycy, a w pierwszym trymestrze zjechała mi na sam dół, na sam koniec dolnej granicy - włosy nie wypadały, ale waga malała. Mam nadzieję, że tak jak w pierwszej ciąży, wszystko wróci do normy w drugim trymestrzeWiesz co nie badałam tarczycy.. ale przed ciążą było wszystko w porządku, zaczęło się od ciąży.. plączą się i spłukując szampon, włosy lecą razem z wodą. Teraz może trochę mniej niż na początku, ale jednak dalej wypadają. Liczę że nie będę łysaZnajoma gadała, że jej kumpela będąc w ciąży też tak miała jak ja... a gdy urodziła to ma teraz bujne i mocne włosy. Mam nadzieje, że będę miała jak ona.. wystarczy mi, że przestaną wypadać i wtedy będę spokojniejsza.