reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Cześć, dołączam i ja 🙂
Termina na 27.01 (grupa styczniowa przeniosła się już na priv)... Jak to lekarz powiedział oczekiwanie na dzidziusia zaczynamy w listopadzie i poczekamy do lutego) to moja 7 ciąża (pierwsza w której póki co wszytsko idzie bezproblemowo, pierwsza donoszona tak długo). Po pogodzeniu się że nie zostaniemy rodzicami biologicznymi zdecydowaliśmy się na adopcje. W listopadzie zostałam mama ❤️ adoptowaliśmy z mężem 3 letniego synka i kilka miesięcy później zaszłam w ciążę ... na którą, nikt nie dawał mi nawet 1% szansy. Do 12 tygodnia nie było wiadomo czy ciąża się utrzyma czy też będzie rak nr 3.... Jestem już po 9 USG 😱 Póki co maluch szaleje po brzuchu. I następna wizyta za 3 tygodnie 😁 Płci nie znamy jeszcze. Według OM mamy 16 i 2 wg USG dzidziuś jest mniejszy o około 10 dni.

Cześć, dołączam i ja 🙂
Termina na 27.01 (grupa styczniowa przeniosła się już na priv)... Jak to lekarz powiedział oczekiwanie na dzidziusia zaczynamy w listopadzie i poczekamy do lutego) to moja 7 ciąża (pierwsza w której póki co wszytsko idzie bezproblemowo, pierwsza donoszona tak długo). Po pogodzeniu się że nie zostaniemy rodzicami biologicznymi zdecydowaliśmy się na adopcje. W listopadzie zostałam mama ❤️ adoptowaliśmy z mężem 3 letniego synka i kilka miesięcy później zaszłam w ciążę ... na którą, nikt nie dawał mi nawet 1% szansy. Do 12 tygodnia nie było wiadomo czy ciąża się utrzyma czy też będzie rak nr 3.... Jestem już po 9 USG 😱 Póki co maluch szaleje po brzuchu. I następna wizyta za 3 tygodnie 😁 Płci nie znamy jeszcze. Według OM mamy 16 i 2 wg USG dzidziuś jest mniejszy o około 10 dni.
Niesamowita historia - trzymam mocno kciuki ❤️
Wpisuje w kalendarz 🙂

Cześć, dołączam i ja 🙂
Ale historia! Wszystkiego dobrego dla Was 🙂

Czy dopadają was zachcianki? Ja ostatnie 3 tygodnie spędziłam na poszukiwaniu drożdżówki z idealna kruszonką 😅 nie znalazłam, upiekłam sama 😜 Za to na kurczaka pod żadną postacią patrzeć nie mogę 😐

W moim przypadku zachcianek raczej nie ma, ale przez nudności co posiłek to problem co zjeść. No może nektarynki - kiedyś je jadłam okazjonalnie jak był sezon, a teraz jedna dziennie musi być :D Przeczytałam dzisiaj jakieś badanie, że mała ilość zjadanego błonnika może mieć wpływ na iloraz inteligencji dziecka, że warto byłoby jeść płatki owsiane, pełnoziarniste pieczywo, a nie jestem w stanie nawet tego przełknąć :( Na sam myśl o konsystencji owsianki robi mi się niedobrze.

Czy dopadają was zachcianki? Ja ostatnie 3 tygodnie spędziłam na poszukiwaniu drożdżówki z idealna kruszonką 😅 nie znalazłam, upiekłam sama 😜 Za to na kurczaka pod żadną postacią patrzeć nie mogę 😐
Zazdroszczę w ogóle umiejętności jeśli chodzi o pieczenie, moje wypieki zawsze wychodzą takie słabe, że już się poddałam i przestałam próbować... :D

W moim przypadku zachcianek raczej nie ma, ale przez nudności co posiłek to problem co zjeść. No może nektarynki - kiedyś je jadłam okazjonalnie jak był sezon, a teraz jedna dziennie musi być :D Przeczytałam dzisiaj jakieś badanie, że mała ilość zjadanego błonnika może mieć wpływ na iloraz inteligencji dziecka, że warto byłoby jeść płatki owsiane, pełnoziarniste pieczywo, a nie jestem w stanie nawet tego przełknąć :( Na sam myśl o konsystencji owsianki robi mi się niedobrze.
Boże moje dziecko nie będzie zbyt inteligentne w takim układzie... Ja mam zespół jelita i błonnik zabija moje jelita 😐U mnie też mdłości ale nie trwają już cały dzień, ja mam fazę na serki waniliowe, a na mdłości pomaga mi Pepsi (zerówka) wystarcza 2 łyki i jak ręka odjął....

Jasne, że mam zachcianki 😄 Właśnie wysłałam męża do sklepu po kalafior, bo mam ochotę na kalafiora w panierce z bułki tartej 😅 W niedzielę robiłam domowe frytki 😁

reklama
Do góry