reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Melduję się i ja. Jak to określiła lekarka, mój zawodnik ma już cały centymetr, a serce bije jak dzwon. Termin z om idealnie pasuje do usg, 7w1d. Tyle, że jest problem, bo bardzo urosły mięśniaki. Największy na ten moment ma 7,5cm i zepchnął kropka (widać na zdjęciu, mały kropek po prawej stronie, a ta duża kula na środku to mięśniak) :( Przez to obraz na usg też był bardzo niewyraźny. Mimo braku miejsc lekarka wpisała mnie na przyszyły piątek, zostanie dłużej w pracy i będę miała zrobione kolejne usg na innym aparacie. Z zaleceń na teraz to dostałam skierowanie na badania, muszę pójść do endokrynologa, ze względu na IO. Czy któraś z was też ma? Jestem pod opieką psychodietetyka i od kilku miesięcy byłam na redukcji, bez leków. Chciałam najpierw spróbować samą dietą i ćwiczeniami. Wracając do ciąży, to na kolejnej wizycie założy mi kartę i da skierowanie na oddział patologii ciąży, żebym równocześnie była też u nich pod obserwacją. Także następna wizyta 14.07, badania prenatalne 9.08, a termin porodu 20.02 :)

Załączniki

• usg 5.07.jpg
    usg 5.07.jpg
    289 KB · Wyświetleń: 84
Ja już też wracam z wizyty. No i sprawa wygląda tak że jest pojedynczy pęcherzyk ale bez zarodka. Wg obliczeń powinno być dzisiaj 7+3 a rozmiar pęcherzyka pokazuje 5+4. Mam luteinę brać podjęzykowo zrobić betę jutroi za 48 h i przyjść ponownie w przyszłym tyg na USG żeby sprawdzić jak to wygląda. No więc póki co czekamy dalej 😎

Ostatnia edycja:
Mieszkam obecnie w Krakowie ale nie kojarzę tego centrum. W poprzedniej ciąży badanie 12 TC robiłam w CliniCare na Wieniawskiego ale tamten lekarz mi się nie spodobał. Drugie robiłam u Agnieszki Nawara-Baran w Volumed. A teraz jeszcze nie podjęłam decyzji gdzie będę robić.
Też mieszkam w Krakowie 😀 W pierwszej ciąży prenatalne robiłam prywatnie w Ultramedice. Teraz mam skierowanie na NFZ i z polecenia mojej gin będę właśnie robiła u Agnieszki Nawara-Baran w Volumedzie

Ja już też wracam z wizyty. No i sprawa wygląda tak że jest pojedynczy pęcherzyk się bez zarodka. Wg obliczeń powinno być dzisiaj 7+3 a rozmiar pęcherzyka pokazuje 5+4. Mam luteinę brać podjęzykowo zrobić betę jutroi za 48 h i przyjść ponownie w przyszłym tyg na USG żeby sprawdzić jak to wygląda. No więc póki co czekamy dalej 😎

Kciuki za pozytywny rozwój akcji 🥰

Melduję się i ja. Jak to określiła lekarka, mój zawodnik ma już cały centymetr, a serce bije jak dzwon. Termin z om idealnie pasuje do usg, 7w1d. Tyle, że jest problem, bo bardzo urosły mięśniaki. Największy na ten moment ma 7,5cm i zepchnął kropka (widać na zdjęciu, mały kropek po prawej stronie, a ta duża kula na środku to mięśniak) :( Przez to obraz na usg też był bardzo niewyraźny. Mimo braku miejsc lekarka wpisała mnie na przyszyły piątek, zostanie dłużej w pracy i będę miała zrobione kolejne usg na innym aparacie. Z zaleceń na teraz to dostałam skierowanie na badania, muszę pójść do endokrynologa, ze względu na IO. Czy któraś z was też ma? Jestem pod opieką psychodietetyka i od kilku miesięcy byłam na redukcji, bez leków. Chciałam najpierw spróbować samą dietą i ćwiczeniami. Wracając do ciąży, to na kolejnej wizycie założy mi kartę i da skierowanie na oddział patologii ciąży, żebym równocześnie była też u nich pod obserwacją. Także następna wizyta 14.07, badania prenatalne 9.08, a termin porodu 20.02 :)

I kciuki za was :*

Ja już też wracam z wizyty. No i sprawa wygląda tak że jest pojedynczy pęcherzyk się bez zarodka. Wg obliczeń powinno być dzisiaj 7+3 a rozmiar pęcherzyka pokazuje 5+4. Mam luteinę brać podjęzykowo zrobić betę jutroi za 48 h i przyjść ponownie w przyszłym tyg na USG żeby sprawdzić jak to wygląda. No więc póki co czekamy dalej 😎
Czekamy i kciuki trzymamy mocno 🤞🏻🍀

reklama
Do góry