reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Melduję się i ja. Jak to określiła lekarka, mój zawodnik ma już cały centymetr, a serce bije jak dzwon. Termin z om idealnie pasuje do usg, 7w1d. Tyle, że jest problem, bo bardzo urosły mięśniaki. Największy na ten moment ma 7,5cm i zepchnął kropka (widać na zdjęciu, mały kropek po prawej stronie, a ta duża kula na środku to mięśniak) :( Przez to obraz na usg też był bardzo niewyraźny. Mimo braku miejsc lekarka wpisała mnie na przyszyły piątek, zostanie dłużej w pracy i będę miała zrobione kolejne usg na innym aparacie. Z zaleceń na teraz to dostałam skierowanie na badania, muszę pójść do endokrynologa, ze względu na IO. Czy któraś z was też ma? Jestem pod opieką psychodietetyka i od kilku miesięcy byłam na redukcji, bez leków. Chciałam najpierw spróbować samą dietą i ćwiczeniami. Wracając do ciąży, to na kolejnej wizycie założy mi kartę i da skierowanie na oddział patologii ciąży, żebym równocześnie była też u nich pod obserwacją. Także następna wizyta 14.07, badania prenatalne 9.08, a termin porodu 20.02 :)

Myślę że za jakiś czas ten delikwent mięśniak stwierdzi że to miejsce jest tylko dla maluszka i sobie zniknie.
😘

reklama
Jezu dziewczyny jak wy dajecie radę z tą luteina pod język. To jest okropnie gorzkie właśnie wzięłam pierwsza i mi źle jest. Macie jakiś patent na to?

Ja już też wracam z wizyty. No i sprawa wygląda tak że jest pojedynczy pęcherzyk się bez zarodka. Wg obliczeń powinno być dzisiaj 7+3 a rozmiar pęcherzyka pokazuje 5+4. Mam luteinę brać podjęzykowo zrobić betę jutroi za 48 h i przyjść ponownie w przyszłym tyg na USG żeby sprawdzić jak to wygląda. No więc póki co czekamy dalej 😎
U mnie podobna sytuacja :) czekam do przyszłej środy.
Ale dziewczyny mam schize, od rana bolą mnie węzły chłonne i są mocno powiększone, naczytałam się, że to może być toksoplazmoza :(
Ogólnie nigdy nie przechodziłam, robiłam badania 1.5 tygodnia temu i nic nie było ale kto wie czy coś się nie zadziało przez ten czas… umówiłam się na jutro i powtórzę badania z krwi żeby się nie stresować bo równie dobrze mogło mnie przewiać no ale nie wiem :/

U mnie podobna sytuacja :) czekam do przyszłej środy.
Ale dziewczyny mam schize, od rana bolą mnie węzły chłonne i są mocno powiększone, naczytałam się, że to może być toksoplazmoza :(
Ogólnie nigdy nie przechodziłam, robiłam badania 1.5 tygodnia temu i nic nie było ale kto wie czy coś się nie zadziało przez ten czas… umówiłam się na jutro i powtórzę badania z krwi żeby się nie stresować bo równie dobrze mogło mnie przewiać no ale nie wiem :/
Agu ja przeszłam 3 ciążę z negatywna Toxo chodzi mi że bez przeciwciał. A teraz jeszcze nie sprawdzałam. To chyba nie tak łatwo się zarazić napewno wszytko jest w porządku 😘 nie martw sie

Agu ja przeszłam 3 ciążę z negatywna Toxo chodzi mi że bez przeciwciał. A teraz jeszcze nie sprawdzałam. To chyba nie tak łatwo się zarazić napewno wszytko jest w porządku 😘 nie martw sie
Ja mam stracha bo półtora tygodnia temu byliśmy na burgerach i one były średnio-wysmażone bo zapomniałam powiedzieć żeby przysmażyli mocniej i teraz się zastanawiam czy może tam w tej wołowinie czegoś nie było :/ wiesz jak jest…

Jezu dziewczyny jak wy dajecie radę z tą luteina pod język. To jest okropnie gorzkie właśnie wzięłam pierwsza i mi źle jest. Macie jakiś patent na to?
Nie mam patentu, też się męczyłam ale dzisiaj lekarz zapisał mi progesterone bensis, bo powiedział że luteina pod językowa się bardzo kiepsko wchłania. Ale wolałabym chyba ten gorzki, darmowy smak, bo za 3 opakowania tego nowego zapłaciłam przeszlo 200 złotych a to dawka tylko na miesiąc 😅😅

Ja mam stracha bo półtora tygodnia temu byliśmy na burgerach i one były średnio-wysmażone bo zapomniałam powiedzieć żeby przysmażyli mocniej i teraz się zastanawiam czy może tam w tej wołowinie czegoś nie było :/ wiesz jak jest…
To musiałby być pech, bo ja w pierwszej ciąży do 14 tyg jadłam tatara i metkę cebulowa w duzych ilościach bo uwielbiam nie wiedziałam że takie dziadostwo istnieje dopiero po badaniach przeczytałam co to i zamarłam 🥴😱 ale Toxo dalej było negatywne

To musiałby być pech, bo ja w pierwszej ciąży do 14 tyg jadłam tatara i metkę cebulowa w duzych ilościach bo uwielbiam nie wiedziałam że takie dziadostwo istnieje dopiero po badaniach przeczytałam co to i zamarłam 🥴😱 ale Toxo dalej było negatywne
Dzięki, mam nadzieje, że mnie tylko przewiało bo spałam przy uchylonym oknie. Ale dla pewności sprawdzę jutro te przeciwciała :/

reklama
Do góry