reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Kurde dziewczyny naczytalam się za dużo :( ze te tsh 2,5 ( a miałam 1,7 jakies 2 między temu) to za duzo i jakies leki itp 😞
Ogolnie to niedawno jak spadlo do tych 1,7 to przedtem mialo 2,11 😞 dziwne to u mnie, ale nigdy nie leczylam sie na tarczyce ani nic problemu nie mialam.
Ft 3 - 4,5 (norma do 6,6)
Ft 4 - 9,37 (norma do 14,41 )

reklama
Masakra a ja wieczorami zdycham. Cały dzień czuje się super a tylko zbliża się 19 i jeb. Ból głowy, mdłości, mega senność. A jak się prześpie to po pobudce jest jeszcze gorzej…. Dziś myślałam, że oszukam organizm i pojechałam z psem na spacer do lasu… no i ledwo z tego spaceru wróciłam bo nie miałam siły iść tak mnie mdliło.
I to jest codziennie o 19 😂
mam podobnie. Spacer do sklepu to dla mnie maraton 😁 cały dzień mam ssanie z głodu... Co chwilę jestem głodna a wieczorem kamien na żołądku jakbym miała zwymiotować. Ech 🙈 po czym o 5 rano się budze bo już jestem taka głodna... Jak żyć 🙂

Kurde dziewczyny naczytalam się za dużo :( ze te tsh 2,5 ( a miałam 1,7 jakies 2 między temu) to za duzo i jakies leki itp 😞
Ogolnie to niedawno jak spadlo do tych 1,7 to przedtem mialo 2,11 😞 dziwne to u mnie, ale nigdy nie leczylam sie na tarczyce ani nic problemu nie mialam.
Chyba norma jest do 2,5 w ciąży. Są w internecie takie kalkulatory optymalnego poziomu hormonów to tam sobie możesz wpisać te ft3 ft4 bo same w sobie wartości nic nie mówią tylko jakiś stosunek musi być

TSH 2.5 to jest max w pierwszym trymestrze , powyżej trzeba brać już leki. Ja jestem na letroxie 75, 3 tygodnie temu moje tsh wynosiło 1.1, teraz jest już 1.9, obstawiam że jak powotrze badanie za 2 tygodnie będzie koło 2.5 i wtedy mam zadzownic do endo po większą dawkę

Dodam że jeśli chodzi o tarczycę to samo tsh jest ważne, ale ft4 jest najważniejsze bo to ona odpowiada za utrzymanie ciąży tak naprawdę.

Ja mam w tej chwili 2.27 na dawce 50.
A miałam 1.5, moja endo mówi, że to dobry wynik i że przy niedoczynnosci jakoś drastycznie obniżać tez się nie powinno tego tsh jeśli wzrosło i stanęło w miejscu

reklama
ja teraz mam tsh 3,1 i dostałam Eutyrox 25. Lekarka powiedziała ze niby mieścimy się w nowej normie ale ona woli stara szkole do 2,5. Pol roku temu tez zbijalysmy chyba z 3,5 a potem mi kazała odstawić bo miałam 0,6.
Wiec to Twoje 2,5 powinno być ok, dopytaj na następnej wizycie.

Do góry