reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Czytam wasze wpisy o tarczycy i się przeraziłam. Mam swieze badania z zeszłego tygodnia. Powiedziała ze jest ok, ale w domu zobaczyłam to ft4. Teraz piszecie ze ft4 odpowiada za utrzymanie ciąży i jestem przerażona

Załączniki

• IMG_1137.jpeg
    IMG_1137.jpeg
    47,6 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Szczerze współczuję 🫂 ja w pierwszej ciąży miałam mdłości i wymioty przez cały dzień i nasilały się rano i wieczorem - jednym słowem byłam wrakiem, pierwszy trymestr nie był wtedy łatwy 🙈 ta ciąża jest inna, ale przy małej byłoby mi ciężko z takimi mdłościami 😅
Przy małym człowieku nie ma czasu na mdłości, zachcianki i w sumie na nic 🙈😂
przed chwilą wzięłam pierwsza dawkę wiec zobaczymy czy są skuteczne 😀
Oby pomogły 💪

Kurde dziewczyny naczytalam się za dużo :( ze te tsh 2,5 ( a miałam 1,7 jakies 2 między temu) to za duzo i jakies leki itp 😞
Ogolnie to niedawno jak spadlo do tych 1,7 to przedtem mialo 2,11 😞 dziwne to u mnie, ale nigdy nie leczylam sie na tarczyce ani nic problemu nie mialam.
Ft 3 - 4,5 (norma do 6,6)
Ft 4 - 9,37 (norma do 14,41 )
To co ja mam powiedzieć jak ja mam tsh 4,1 🙃 mi również niedoczynnosc wyszła w 1 ciąży i brałam leki i aktualnie też przyjmuje. Nie martw się, 2,5 to jest w normie a ft3 i ft4 to już tym bardziej piękne, nie masz się o co martwić 🙂

Ale piszecie! Baby ogarnijcie się 🤣 co wejdę to parę stron😱

Paulusiek nie poddawaj się i ja trzymam za ciebie kciuki❤ mam nadzieję że będzie dobrze :)

Wy tu tak dietetycznie o truskawkach a ja bym wtuliła kebaba pierwszy raz od x czasów, mąż wraca z pracy i kupiłby gdyby cokolwiek było otwarte 😑

Szkoda ze w dzień taka głodna nie jestem jak w nocy. W dzień mnie mdli a w nocy ssie 🤣 Ostatnio zbyt późno chodzę spać, muszę się trochę przestawić 🤔

Kurde dziewczyny naczytalam się za dużo :( ze te tsh 2,5 ( a miałam 1,7 jakies 2 między temu) to za duzo i jakies leki itp 😞
Ogolnie to niedawno jak spadlo do tych 1,7 to przedtem mialo 2,11 😞 dziwne to u mnie, ale nigdy nie leczylam sie na tarczyce ani nic problemu nie mialam.
Ft 3 - 4,5 (norma do 6,6)
Ft 4 - 9,37 (norma do 14,41 )
Kochana luz 😊 nie czytaj internetu, bo idzie oszaleć .. W każdej ciąży na początku miałam TSH wyżej lub wysoko (4,2 5,4 a teraz 3,45) . Dużo kobiet tak ma poprostu trzeba zbić i unormować i tyle. A 2,5 jest w normie .. za 2 tyg sprawdź czy nie rośnie jeżeli tak to nawet gin może ci przepisać najniższą dawkę zanim dostaniesz się do Endo spokojnie 😉

Udało mi się USG z popołudnia przełożyć na 8:45... Trzymajcie kciuki, od wczoraj plamię, w nocy miałam większą ilość na papierze... Do tego mała mi się rozchorowała, od rana wymiotowała więc dochodzą do tego nerwy związane z nią... Czuję, że to się nie skończy dobrze 😭😭😭
Biedna 😥 współczuję stresu. Trzymam kciuki za wizytę, oby to tylko było pozytywne skutki uboczne ciąży ✊✊

reklama
Udało mi się USG z popołudnia przełożyć na 8:45... Trzymajcie kciuki, od wczoraj plamię, w nocy miałam większą ilość na papierze... Do tego mała mi się rozchorowała, od rana wymiotowała więc dochodzą do tego nerwy związane z nią... Czuję, że to się nie skończy dobrze 😭😭😭
Trzymam kciuki i czekamy na wieści ✊

Do góry