reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Masakra ide jutro na te badania juz po 7 a mam stresa 😞 mąż mowi, ze wchodzimy bez kolejki i tyle w temacie, a ja sie tym nawet stresuje 😞
Ja dzisiaj byłam z mężem na badaniach, miałam mieć na 8:10, Pani zaprosiła do gabinetu a że nikt się nie podnosił no to weszłam bo stałam koło drzwi (jestem przyzwyczajona, że w Luxmedzie jak nikogo nie ma to się wchodzi i obojętnie na którą jesteś godzinę to rach ciach i załatwione) a dzisiaj byłam na NFZ. Ale weszłam bo już tak byłam głodna, że mi się słabo zaczynało robić. No ale niestety zostałam przez Panią wyrzucona "bo przecież mam na 8:10 i mam sprawdzić czy nikt na wcześniejszą godzinę nie czeka" 🤷. Owszem, czekał Pan więc taka wkurzona i głodna grzecznie czekałam na swoją kolej 🫠🫠 Ale Pani chyba w międzyczasie zauważyła, że mam badania ciążowe bo jak Pan wyszedł to od razu mnie poprosiła do gabinetu mimo że nie było 8:10 nadal

reklama
Ej ale to super się składa, 2w1 ❤️ oby reszta wynikow wyszła spoko 💪 a miałas wcześniej problem z cukrami ?
No właśnie nie miałam, a miałam podejrzenie IO i robiłam krzywą jakoś w marcu/kwietniu :) i wtedy miałam na czczo 87 i później po obciążeniu też książkowo. No właśnie w necie sprawdziłam tą diabetolog bo mąż kiedyś do niej chodził i się okazało, że jest też endo także może od razu tutaj skonsultuje w sprawie tego tsh.

Ja jednak przyspieszyłam wizytę która miałam mieć w piątek i mamy serduszko♥️ kropek ma 1cm😀 serduszko bije 141😀 dziś 6+4tc a wg usg 7+1.
Proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 26.07 i badanie prenatalne na 01.08😊

Załączniki

• IMG_9350.jpeg
    IMG_9350.jpeg
    172,6 KB · Wyświetleń: 39
Kurcze nie wiem, mi wyszła teraz glukoza na czczo 96 i wysłał mnie na krzywą właśnie a potem do diabetologa. Jakoś sprawdzić muszą, a takie jednorazowe obciążenie też raczej aż tak nie zaszkodzi.
Chociaż ja i tak pewnie będę sobie teraz w domu na bieżąco mierzyć bo glukometrami to mogę handlować, cała szuflada 😅
Tez tak w pierwszej ciazy zrobilam, jednorazowo na czczo mialam 96, krzywa wyszla spoko, ale glukometr kupilam do kontroli. Ogolnie nie ma sie co bac bo przed krzywa powinni ci zmierzyc cukier z palca i jak sa jakies wielkie przekroczenia to ci jej nie zrobią.

Tez tak w pierwszej ciazy zrobilam, jednorazowo na czczo mialam 96, krzywa wyszla spoko, ale glukometr kupilam do kontroli. Ogolnie nie ma sie co bac bo przed krzywa powinni ci zmierzyc cukier z palca i jak sa jakies wielkie przekroczenia to ci jej nie zrobią.
Ja się nie boje bo już miałam robiona :p a glukometrów mam w domu całą szufladę także też luz

reklama
Do góry