reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Masakra ide jutro na te badania juz po 7 a mam stresa 😞 mąż mowi, ze wchodzimy bez kolejki i tyle w temacie, a ja sie tym nawet stresuje 😞
Ja dzisiaj byłam z mężem na badaniach, miałam mieć na 8:10, Pani zaprosiła do gabinetu a że nikt się nie podnosił no to weszłam bo stałam koło drzwi (jestem przyzwyczajona, że w Luxmedzie jak nikogo nie ma to się wchodzi i obojętnie na którą jesteś godzinę to rach ciach i załatwione) a dzisiaj byłam na NFZ. Ale weszłam bo już tak byłam głodna, że mi się słabo zaczynało robić. No ale niestety zostałam przez Panią wyrzucona "bo przecież mam na 8:10 i mam sprawdzić czy nikt na wcześniejszą godzinę nie czeka" 🤷. Owszem, czekał Pan więc taka wkurzona i głodna grzecznie czekałam na swoją kolej 🫠🫠 Ale Pani chyba w międzyczasie zauważyła, że mam badania ciążowe bo jak Pan wyszedł to od razu mnie poprosiła do gabinetu mimo że nie było 8:10 nadal

reklama
Ej ale to super się składa, 2w1 ❤️ oby reszta wynikow wyszła spoko 💪 a miałas wcześniej problem z cukrami ?
No właśnie nie miałam, a miałam podejrzenie IO i robiłam krzywą jakoś w marcu/kwietniu :) i wtedy miałam na czczo 87 i później po obciążeniu też książkowo. No właśnie w necie sprawdziłam tą diabetolog bo mąż kiedyś do niej chodził i się okazało, że jest też endo także może od razu tutaj skonsultuje w sprawie tego tsh.

Ja jednak przyspieszyłam wizytę która miałam mieć w piątek i mamy serduszko♥️ kropek ma 1cm😀 serduszko bije 141😀 dziś 6+4tc a wg usg 7+1.
Proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 26.07 i badanie prenatalne na 01.08😊

Załączniki

• IMG_9350.jpeg
    IMG_9350.jpeg
    172,6 KB · Wyświetleń: 42
Kurcze nie wiem, mi wyszła teraz glukoza na czczo 96 i wysłał mnie na krzywą właśnie a potem do diabetologa. Jakoś sprawdzić muszą, a takie jednorazowe obciążenie też raczej aż tak nie zaszkodzi.
Chociaż ja i tak pewnie będę sobie teraz w domu na bieżąco mierzyć bo glukometrami to mogę handlować, cała szuflada 😅
Tez tak w pierwszej ciazy zrobilam, jednorazowo na czczo mialam 96, krzywa wyszla spoko, ale glukometr kupilam do kontroli. Ogolnie nie ma sie co bac bo przed krzywa powinni ci zmierzyc cukier z palca i jak sa jakies wielkie przekroczenia to ci jej nie zrobią.

Tez tak w pierwszej ciazy zrobilam, jednorazowo na czczo mialam 96, krzywa wyszla spoko, ale glukometr kupilam do kontroli. Ogolnie nie ma sie co bac bo przed krzywa powinni ci zmierzyc cukier z palca i jak sa jakies wielkie przekroczenia to ci jej nie zrobią.
Ja się nie boje bo już miałam robiona :p a glukometrów mam w domu całą szufladę także też luz

reklama
Do góry