reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Jak przez ostatnie prawie dwa tygodnie miałam problem ze zjedzeniem czegokolwiek, tak dziś co chwilę ssie mnie w żołądku, jakbym rok nie jadła. Ledwo coś zjem, a pół godziny później ssanie. I tak bułkę z dżemem brzoskwiniowym zajadam słonymi krakersami. Coś czuję, że jutro odchoruję 🙈

Kurcze, poddajecie wartość bicia serduszka, a moja gin ani razu mi tego nie podała, mimo że serduszko było na obu wizytach. W karcie ciąży za to jakieś lekarskie hieroglify, ale raczej słowo niż wartość 😢🫣
Mi też lekarz nie podawał, powiedział że na następnej wizycie

reklama
My dziś z młoda i kumpela i jej synem byłyśmy na basenie potem na spacerze, poogda straszna raz słońce raz deszcz 🥴 oby jutro było lepiej, trzymam kciuki za wszystkie wizyty 😍😍❤️❤️

Jesli chodzi o auto to mój znalazł wolkswagena z 2019 roku 7 osobowe ( też mamy dużego psa więc przestrzeń jest potrzebna ) ale jeszcze się zastanawiamy. Obecnie jeżdżę moja stara vectrunia i ja kocham całym sercem ❤️ bagażnik sztos wejdzie wszystko. Kocham duże auta 😍😂

Tak jak wychodzi na czczo źle to wręcz zabraniają robić krzywej
Kurcze nie wiem, mi wyszła teraz glukoza na czczo 96 i wysłał mnie na krzywą właśnie a potem do diabetologa. Jakoś sprawdzić muszą, a takie jednorazowe obciążenie też raczej aż tak nie zaszkodzi.
Chociaż ja i tak pewnie będę sobie teraz w domu na bieżąco mierzyć bo glukometrami to mogę handlować, cała szuflada 😅

Kurcze nie wiem, mi wyszła teraz glukoza na czczo 96 i wysłał mnie na krzywą właśnie a potem do diabetologa. Jakoś sprawdzić muszą, a takie jednorazowe obciążenie też raczej aż tak nie zaszkodzi.
Chociaż ja i tak pewnie będę sobie teraz w domu na bieżąco mierzyć bo glukometrami to mogę handlować, cała szuflada 😅
Ok ale po co w sumie ta krzywa ? Masz przekroczenie na czczo to już kwalifikuje cię do cc. Nie jest potrzebne nic więcej 🤷

Moj tez jeszcze nie mierzyl tylko przy tetnie napisał +. Ale w poprzedniej ciazy tak samo to wygladalo.
Mi też lekarz nie podawał, powiedział że na następnej wizycie

To mnie trochę uspokoiłyście. Może też ma taki system. Chyba muszę uzbroić się w cierpliwość 🙈🫣

Dziś mam dziwne odczucia załadek mnie cmi strasznie czuję głód. Zjem i znowu to samo 😐🥴
Dokładnie to samo dziś u mnie. Zjem i zaraz znowu głodna 🙈

Ok ale po co w sumie ta krzywa ? Masz przekroczenie na czczo to już kwalifikuje cię do cc. Nie jest potrzebne nic więcej 🤷
nie wiem moim zdaniem jest sens żeby widzieć jak organizm sobie radzi po jakiejś dawce. Może nawet w kwestii czy wystarczy dieta czy trzeba włączyć insulinę :)

reklama
Do góry