reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Ja teraz spędziłam 9 dni na zwolnieniu i wczoraj moja gin przedłużyła do 14 lipca. Chciała dłużej, ale wtedy przekroczyłoby to 30 dni na zwolnieniu, a cały czas się waham, czy nie pójść po tym zwolnieniu od razu na dwa tygodnie urlopu i potem od sierpnia znowu na L4. Mąż mnie namawia na taki ruch, bo u mnie w pracy wypłacają wysokie wczasy pod gruszą, a wiadomo, że każdy grosz się przyda i szkoda byłoby to stracić. Tylko wydaje mi się to takie strasznie kombinowane 🙈
A kwestia kontroli ZUS też mnie martwi, bo mąż cały sierpień ma urlop i też chciałoby się raz na jakiś czas wyskoczyć do rodziców na wieś, czy do domku w górach. A tymczasem no jakiś tam strach trochę jest.
Myślę, że bardziej ZUS się doczepi właśnie do tego L4-urlop-L4 🤔

reklama
Ja będę miała pappe na NFZ -skończone 35 lat i planuje zrobić. A na nifty zdecyduje się w Zależności co lekarz na prenatalnych podpowie, chociaz mój z kliniki zaleca zrobić nifty dla własnego spokoju.

Jakie to wady,jeśli można spytać?
Rozszczep podniebienia i wada serca asd II. Wszystko do ogarniecia ale jakbym wiedziala wczesniej to bylabym lepiej przygotowana :-) a mialam i usg w 3 trymestrze i echo serca plodu robione takze nigdy nie ma sie pewnosci ze wszystko jest ok.

Dziewczyny, melduje się po wizycie 😊 wszystko jest oki, fasolka jest, serduszko bije ❤️ wg om 8,3 a wg usg 6,6 ale mam się nie przejmować bo owulacja musiała być później 😊
Także poproszę @Lilka92 o wpisanie kolejnego usg na 07.07 (bo zrobię jeszcze kontrolnie w medicover w którym będę prowadzić ciąże), usg prenatalne na 16.08 i datę porodu 14.02 ❤️ będzie Nasza Walentynka ❤️

Załączniki

• IMG_6837.jpeg
    IMG_6837.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 48
Dziewczyny chyba się z wami pożegnam.

Jeszcze trochę do wizyty na 17..
Ale niestety teraz plamiłam na czerwony taki krwisty kolor. Nie jest tego dużo ale są bóle brzucha i plamienie. 😭😭

Boje się że to poronienie będzie jednak.
Za dwie godziny wizyta, nie przekreślaj ciąży, może jakieś naczynko pękło. Trzymam kciuki ✊

reklama
Dziewczyny, melduje się po wizycie 😊 wszystko jest oki, fasolka jest, serduszko bije ❤️ wg om 8,3 a wg usg 6,6 ale mam się nie przejmować bo owulacja musiała być później 😊
Także poproszę @Lilka92 o wpisanie kolejnego usg na 07.07 (bo zrobię jeszcze kontrolnie w medicover w którym będę prowadzić ciąże), usg prenatalne na 16.08 i datę porodu 14.02 ❤️ będzie Nasza Walentynka ❤️
Super ! Gratulacje :) a mogę wiedzieć u kogo będziesz prowadziła ciążę w Medicoverze?

Do góry