reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Mnie ostatnio odrzuca od wielu potraw, także dzisiaj u mnie makaron z sosem pomidorowym i serem, bez mięsa 😜 Mąż z synkiem dzisiaj pojechali do teściów, napisał mi, że na obiad jedzą kurczaki pieczone - na samą myśl mi niedobrze🙊

Mnie ostatnio odrzuca od wielu potraw, także dzisiaj u mnie makaron z sosem pomidorowym i serem, bez mięsa 😜 Mąż z synkiem dzisiaj pojechali do teściów, napisał mi, że na obiad jedzą kurczaki pieczone - na samą myśl mi niedobrze🙊
Mam dokładnie tak samo, ciężko znaleźć mi cokolwiek na co mam ochotę nawet na rzeczy które zawsze lubiłam :( przez to jestem głodna i mam mdłości, a jeść nic mi się nie chce. W 1 ciąży miałam to samo 🙈 minęło dopiero jakoś ok 12 tc.

A ja znowu miałam biegunkę … 😵‍💫
Nie wiem o co chodzi
Też dzisiaj miałam :/ Do tego trochę dzisiaj robiliśmy - byliśmy od rana z małą prawie 2h na sali zabaw, potem chodziliśmy po galerii, wróciliśmy do domu to obiad, mała zasnęła po szaleństwach więc wiadomo - ogarnianie domu w tym czasie, później jak wstała to trochę zabawy i poszliśmy na spacer, teraz dopiero trochę usiedliśmy i tak mnie coś brzuch pobolewa od jakiegoś czasu... Ja nie wiem, sam początek, przecież niektóre kobiety jeszcze w ogóle o ciąży nie wiedzą w tym czasie a ja już się tak beznadziejnie czuję jak tylko zrobię za dużo 🥴🥴

Też dzisiaj miałam :/ Do tego trochę dzisiaj robiliśmy - byliśmy od rana z małą prawie 2h na sali zabaw, potem chodziliśmy po galerii, wróciliśmy do domu to obiad, mała zasnęła po szaleństwach więc wiadomo - ogarnianie domu w tym czasie, później jak wstała to trochę zabawy i poszliśmy na spacer, teraz dopiero trochę usiedliśmy i tak mnie coś brzuch pobolewa od jakiegoś czasu... Ja nie wiem, sam początek, przecież niektóre kobiety jeszcze w ogóle o ciąży nie wiedzą w tym czasie a ja już się tak beznadziejnie czuję jak tylko zrobię za dużo 🥴🥴
A który tc u Ciebie? Ja wg OM 7+2.
Jest to możliwe, że mam biegunkę po wodzie gazowanej? Wiem, że w ciąży się nie zaleca ale ostatnio tak mi się chce Muszynianki 😵‍💫 Zastanawiam się czy to może być przyczyną

Jest to możliwe, że mam biegunkę po wodzie gazowanej? Wiem, że w ciąży się nie zaleca ale ostatnio tak mi się chce Muszynianki 😵‍💫 Zastanawiam się czy to może być przyczyną
Ja dopiero 4+5 🙈
Niee, raczej nie. Ja też nie mam pojęcia po czym dzisiaj mnie tak pogoniło :/

Hej kobiety, nie ma szans żebym was nadrobiła, nie było mnie tu 3 dni i jest ponad 60 stron 🙈 Podczytywałam tylko kilka stron w ciągu dnia jak mialam chwilę i cały czas przewija się temat bety. Kurcze tak się zastanawiam czy same się tym nie katujecie, po co non stop sprawdzać te przyrosty i anaziować? Nie chce żebyście mnie źle zrozumiały ale wydaje mi się że to jest dodatkowe stresowe obciążenie dla Was. Jestem po 2 ciążach i sprawdzałam to tylko 2 razy w pierwszej ciąży zanim pojawiło się serducho. Potem zdaję się już na to co zleca mi moja gin. Mam wrażenie że jako jedna z niewielu tutaj nie badałam w ogóle bety tym razem. Zrobiłam 2 testy i czekam po prostu na wizytę 🤔
Ja badałam w sumie tylko dlatego, żeby sprawdzić czy rośnie prawidłowo. Mam duże prawdopodobieństwo ciąży pozamacicznej więc wolę dmuchać na zimne 🥴🥴
Mąż zabrał nas do maka na dzień ojca.
Otworzyłam ulubionego big maca i mówię zobacz dziwnie pachnie.
Potem wzięłam kurczak burgera i memłam kawałek a mąż mówi coś Ci nie smakuje dzisiaj.
Córka jadła lody i dojadlam po niej to mi za słodkie było.

A jak poszłam na siłkę i chłopak który obsługuje otworzył kostki do WC stojąc blisko nas to myślałam że zwymiotuje. I mąż się pyta czy nadal twierdzę że nie mam objawów. Ale serio to jest tak inaczej niż w pierwszej ciąży.
Łączę się z Tobą w bólu... Dwa dni temu zamówiliśmy maka bo miałam taką ochotę na cheeseburgera i frytki i zjadłam bo zjadłam... Ale żałuję wydanej kasy, bo w ogóle mi nie smakowało 😭😭😭

A dzisiaj mam taką ogromną ochotę na Pad Thaia że szok , zaraz zwariuje 🙈🙈🙈

Mam dokładnie tak samo, ciężko znaleźć mi cokolwiek na co mam ochotę nawet na rzeczy które zawsze lubiłam :( przez to jestem głodna i mam mdłości, a jeść nic mi się nie chce. W 1 ciąży miałam to samo 🙈 minęło dopiero jakoś ok 12 tc.

Również mam podobnie. Na nic nie mam ochoty, jem żeby mnie nie mdliło. A nic nie robi na mnie wrażenia 🤣

Nigdy o tym nie słyszałam. Ciekawe skąd ta biegunka 😑 oby przeszło.

U mnie te kilka ostatnich dni jest też aktywne, niby mam wolne od pracy ale tam przynajmniej siedziałam a w obu non stop coś robię, hamulec mi się włącza jak zaczyna mnie pobolewac pobrzusze. Dziś np. mamy 5 dzieci w domu do opieki bo szwagierka poszła na wesele 🤣 wiek 4-8. Jest wesoło 🙈

reklama
A u mnie dalej mdłości, brak energii i fatalne samopoczucie 😵‍💫 jak na nic nie mam ochoty tak wczoraj ubzdurałam sobie kwaśny bigos🙈 dobrze ze niedaleko przyzwoita garmażerka😀 mąż pojechał i kupił 🥰 teraz po głowie chodzi mi kapuśniak 😆 a to dopiero 7 tydzień, aż moje się co będzie dalej🙈

Do góry