reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Mnie ostatnio odrzuca od wielu potraw, także dzisiaj u mnie makaron z sosem pomidorowym i serem, bez mięsa 😜 Mąż z synkiem dzisiaj pojechali do teściów, napisał mi, że na obiad jedzą kurczaki pieczone - na samą myśl mi niedobrze🙊

Mnie ostatnio odrzuca od wielu potraw, także dzisiaj u mnie makaron z sosem pomidorowym i serem, bez mięsa 😜 Mąż z synkiem dzisiaj pojechali do teściów, napisał mi, że na obiad jedzą kurczaki pieczone - na samą myśl mi niedobrze🙊
Mam dokładnie tak samo, ciężko znaleźć mi cokolwiek na co mam ochotę nawet na rzeczy które zawsze lubiłam :( przez to jestem głodna i mam mdłości, a jeść nic mi się nie chce. W 1 ciąży miałam to samo 🙈 minęło dopiero jakoś ok 12 tc.

A ja znowu miałam biegunkę … 😵‍💫
Nie wiem o co chodzi
Też dzisiaj miałam :/ Do tego trochę dzisiaj robiliśmy - byliśmy od rana z małą prawie 2h na sali zabaw, potem chodziliśmy po galerii, wróciliśmy do domu to obiad, mała zasnęła po szaleństwach więc wiadomo - ogarnianie domu w tym czasie, później jak wstała to trochę zabawy i poszliśmy na spacer, teraz dopiero trochę usiedliśmy i tak mnie coś brzuch pobolewa od jakiegoś czasu... Ja nie wiem, sam początek, przecież niektóre kobiety jeszcze w ogóle o ciąży nie wiedzą w tym czasie a ja już się tak beznadziejnie czuję jak tylko zrobię za dużo 🥴🥴

Też dzisiaj miałam :/ Do tego trochę dzisiaj robiliśmy - byliśmy od rana z małą prawie 2h na sali zabaw, potem chodziliśmy po galerii, wróciliśmy do domu to obiad, mała zasnęła po szaleństwach więc wiadomo - ogarnianie domu w tym czasie, później jak wstała to trochę zabawy i poszliśmy na spacer, teraz dopiero trochę usiedliśmy i tak mnie coś brzuch pobolewa od jakiegoś czasu... Ja nie wiem, sam początek, przecież niektóre kobiety jeszcze w ogóle o ciąży nie wiedzą w tym czasie a ja już się tak beznadziejnie czuję jak tylko zrobię za dużo 🥴🥴
A który tc u Ciebie? Ja wg OM 7+2.
Jest to możliwe, że mam biegunkę po wodzie gazowanej? Wiem, że w ciąży się nie zaleca ale ostatnio tak mi się chce Muszynianki 😵‍💫 Zastanawiam się czy to może być przyczyną

Jest to możliwe, że mam biegunkę po wodzie gazowanej? Wiem, że w ciąży się nie zaleca ale ostatnio tak mi się chce Muszynianki 😵‍💫 Zastanawiam się czy to może być przyczyną
Ja dopiero 4+5 🙈
Niee, raczej nie. Ja też nie mam pojęcia po czym dzisiaj mnie tak pogoniło :/

Hej kobiety, nie ma szans żebym was nadrobiła, nie było mnie tu 3 dni i jest ponad 60 stron 🙈 Podczytywałam tylko kilka stron w ciągu dnia jak mialam chwilę i cały czas przewija się temat bety. Kurcze tak się zastanawiam czy same się tym nie katujecie, po co non stop sprawdzać te przyrosty i anaziować? Nie chce żebyście mnie źle zrozumiały ale wydaje mi się że to jest dodatkowe stresowe obciążenie dla Was. Jestem po 2 ciążach i sprawdzałam to tylko 2 razy w pierwszej ciąży zanim pojawiło się serducho. Potem zdaję się już na to co zleca mi moja gin. Mam wrażenie że jako jedna z niewielu tutaj nie badałam w ogóle bety tym razem. Zrobiłam 2 testy i czekam po prostu na wizytę 🤔
Ja badałam w sumie tylko dlatego, żeby sprawdzić czy rośnie prawidłowo. Mam duże prawdopodobieństwo ciąży pozamacicznej więc wolę dmuchać na zimne 🥴🥴
Mąż zabrał nas do maka na dzień ojca.
Otworzyłam ulubionego big maca i mówię zobacz dziwnie pachnie.
Potem wzięłam kurczak burgera i memłam kawałek a mąż mówi coś Ci nie smakuje dzisiaj.
Córka jadła lody i dojadlam po niej to mi za słodkie było.

A jak poszłam na siłkę i chłopak który obsługuje otworzył kostki do WC stojąc blisko nas to myślałam że zwymiotuje. I mąż się pyta czy nadal twierdzę że nie mam objawów. Ale serio to jest tak inaczej niż w pierwszej ciąży.
Łączę się z Tobą w bólu... Dwa dni temu zamówiliśmy maka bo miałam taką ochotę na cheeseburgera i frytki i zjadłam bo zjadłam... Ale żałuję wydanej kasy, bo w ogóle mi nie smakowało 😭😭😭

A dzisiaj mam taką ogromną ochotę na Pad Thaia że szok , zaraz zwariuje 🙈🙈🙈

Mam dokładnie tak samo, ciężko znaleźć mi cokolwiek na co mam ochotę nawet na rzeczy które zawsze lubiłam :( przez to jestem głodna i mam mdłości, a jeść nic mi się nie chce. W 1 ciąży miałam to samo 🙈 minęło dopiero jakoś ok 12 tc.

Również mam podobnie. Na nic nie mam ochoty, jem żeby mnie nie mdliło. A nic nie robi na mnie wrażenia 🤣

Nigdy o tym nie słyszałam. Ciekawe skąd ta biegunka 😑 oby przeszło.

U mnie te kilka ostatnich dni jest też aktywne, niby mam wolne od pracy ale tam przynajmniej siedziałam a w obu non stop coś robię, hamulec mi się włącza jak zaczyna mnie pobolewac pobrzusze. Dziś np. mamy 5 dzieci w domu do opieki bo szwagierka poszła na wesele 🤣 wiek 4-8. Jest wesoło 🙈

reklama
A u mnie dalej mdłości, brak energii i fatalne samopoczucie 😵‍💫 jak na nic nie mam ochoty tak wczoraj ubzdurałam sobie kwaśny bigos🙈 dobrze ze niedaleko przyzwoita garmażerka😀 mąż pojechał i kupił 🥰 teraz po głowie chodzi mi kapuśniak 😆 a to dopiero 7 tydzień, aż moje się co będzie dalej🙈

Do góry