reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

No to jak lekarz zaleca no to wiadomo, czy jak trzeba potwierdzić ciążę. Bardziej się zastanawiam nad tym samodzielnym kontrolowaniem co kilka dni. Ja bym.sie nie naraziła na tyle kłuć z własnej, nieprzymuszonej woli 🤣

A tak z innej beczki, teściowie przyjechali na weekend i zastanawiamy się czy im nie powiedzieć. Potem spotkamy się dopiero w sierpniu. Z jednej strony chciałabym żeby ktoś już wiedział a z drugiej obawiam reakcji, właściwie nie wiem dlaczego 😅
Ja to się boję co będzie jak będzie czas że... będziemy wiedzieli wszystko i trzeba by było teściowej powiedzieć. Bo ona jest mega religijna taką wiecie.... aż się nakręca.

My bez ślubu 😅
Ja nie jestem w ogóle religijna. 🤣

Więc jak już będzie 100 % potwierdzone ze coś tam może poprawnie rośnie. To będę chyba przeciągać powiedzenie jej tego wieczność. 🙈

Moi rodzice to by skakali z radości. 😂

reklama
Ja to się boję co będzie jak będzie czas że... będziemy wiedzieli wszystko i trzeba by było teściowej powiedzieć. Bo ona jest mega religijna taką wiecie.... aż się nakręca.

My bez ślubu 😅
Ja nie jestem w ogóle religijna. 🤣

Więc jak już będzie 100 % potwierdzone ze coś tam może poprawnie rośnie. To będę chyba przeciągać powiedzenie jej tego wieczność. 🙈

Moi rodzice to by skakali z radości. 😂

Córa u nas również była przed ślubem, miała półtorej roku jak wychodziłam za mąż 😊 Najgorzej wtedy zareagowała moja mama, mówiła że nie tak miało być i przez pewien czas dało się odczuć ze była zła. Z czasem zaakceptowała i do dziś młoda jest jej ulubienica ❤ Moze z Twoja teściowa będzie lepiej niż sama myslisz?

Córa u nas również była przed ślubem, miała półtorej roku jak wychodziłam za mąż 😊 Najgorzej wtedy zareagowała moja mama, mówiła że nie tak miało być i przez pewien czas dało się odczuć ze była zła. Z czasem zaakceptowała i do dziś młoda jest jej ulubienica ❤ Moze z Twoja teściowa będzie lepiej niż sama myslisz?
My slub bralismy dwa miesiace temu, corka miala 9 miesiecy. Ale zarowno moi jak i meza rodzice sie cieszyli ze beda dziadkami w koncu troche na to czekali :-)

No niestety, doświadczenie dotychczasowe nie wskazuje że będzie lepiej. 🤷🏻‍♀️

Ale nie ma co. Zobaczymy na wizycie co powie lekarz i wtedy będzie decyzja.

jest ale tylko 31% a powinno być minimum 66% 😔
Cała ta ciąża jest niezgodna ze sobą .. fasolka 2 tyg za mała od om beta pierwsza za duża o 2 tyg a teraz jeszcze ten znikomy przyrost.... Wczoraj niby serduszko było ale biło też wolno 128 ... Wyjechaliśmy własnie na wakacje ale ten urlop raczej nie będzie najszczęśliwszy...
Serducho 128 jest w normie 🙂 kochana wiem, że po poprzednich doświadczeniach ciężko Ci się wyluzować ale głowa do góry, serduszko bije! Dzidzia rośnie, beta też rośnie! Nie znam się może jakoś mocno na becie bo sama nigdy jej nie kontrolowałam, ale właśnie może tak jak piszą Dziewczyny - nie potrzebnie tyle razy to kontrolować skoro usg pokazuje, że wszystko jest ok, a to chyba na tym etapie jest najlepszy wyznacznik! Ciesz się wakacjami! I postaraj się wyluzować 😊 wszystko z Dzidzią na pewno jest wszystko dobrze 😘

Serducho 128 jest w normie 🙂 kochana wiem, że po poprzednich doświadczeniach ciężko Ci się wyluzować ale głowa do góry, serduszko bije! Dzidzia rośnie, beta też rośnie! Nie znam się może jakoś mocno na becie bo sama nigdy jej nie kontrolowałam, ale właśnie może tak jak piszą Dziewczyny - nie potrzebnie tyle razy to kontrolować skoro usg pokazuje, że wszystko jest ok, a to chyba na tym etapie jest najlepszy wyznacznik! Ciesz się wakacjami! I postaraj się wyluzować 😊 wszystko z Dzidzią na pewno jest wszystko dobrze 😘
betę badałam na polecenie dr jeszcze wczoraj pyt czy jest sens skoro wczoraj USG było i serduszko.. ale lekarz kazała zbadać.. trochę żałuję że się posłuchałam..
Teraz już nie będę mieć możliwości tego tak śledzić więc może uda mi się odetchnąć 🙈

reklama
Do góry