reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Od 12 nawet, w 10 nie złapiesz tętna. No chyba że to któraś już z kolei ciąża, to wiadomo, wszystko szybciej idzie to może tak :) Ja mam dokladnie ten:

Trochę stary model, ale działa jak powinien :) Ja kupiłam od sąsiadki już używany, a mimo to działa super.
dużo dziewczyn go poleca można znaleźć na vinted za dobrą cenę 😀

reklama
A czy któraś z dziewczyn miała sytuacje, że ciąża była młodsza o 2 tyg i wszystko było potem ok? Przyznam, że pamietam jeszcze z czasów forum pierwszej ciąży, że to rzadko wróżyło coś dobrego 🙈 choć wg Pani doktor po prostu owulacja się przesunęła bo wszystko umiejscowione jest prawidłowo, ale dziwnie, że powinien być 7 tc a jest jakiś 5 tc :p wiem, że może infantylne pytania ale dajcie znać kochane 😘
ja miałam tak z córką od samego początku była ciąża mniejsza niż powinna.. serduszko było późno 8/9 tc od 20 tc brzuszek wolno rósł i dr mnie stresowała że przepływy może źle albo łożysko niewydolne.. musiałam leżeć ..potem już nawet myślała czy nie zrobić CC wcześniej i do inkubatora.. ale ostatecznie córka urodzila się w 38 TC zdrowa ważyła 3030g a dziś ma 3 latka i jest dorodna babeczka

Załączniki

• 1cf0fc15-583b-476b-8c6a-65a64f924392.jpeg
    1cf0fc15-583b-476b-8c6a-65a64f924392.jpeg
    39,9 KB · Wyświetleń: 75
Cześć dziewczyny :) można dołączyć? Podczytuję was już kilka dni ;)
Mam dwóch synków ze spokojnych ciąż (3,5 i 1,5 roczku)
Swoje kreseczki zobaczyłam 1 czerwca. Były dość niespodziewanie. Od początku trochę stresu, bo byłam chora i brałam antybiotyk, tydzień później dostałam swędzącej wysypki na ciele. Lekarz rodzinny uznał, że to wysypka alergiczna i nic nie przepisał ze względu na wczesną ciążę. Przyrosty bety i progesteron mam ok. Więc czekam na wizytę aż do 28 czerwca. Martwiłam się, że może trochę za późno, ale jak czytam przejścia niektórych z was to wolę późno i mieć już jasną sytuację i oszczędzić sobie stresu, gdybym miała przyjść za wcześnie. Wszystkim życzę spokojnych i nudnych ciąż i żeby pokazały się kropki z bijącymi jak dzwony serduszkami! U mnie wszystkie aplikacje ciążowe pokazują termin porodu na 5 lutego :)

Cześć dziewczyny :) można dołączyć? Podczytuję was już kilka dni ;)
Mam dwóch synków ze spokojnych ciąż (3,5 i 1,5 roczku)
Swoje kreseczki zobaczyłam 1 czerwca. Były dość niespodziewanie. Od początku trochę stresu, bo byłam chora i brałam antybiotyk, tydzień później dostałam swędzącej wysypki na ciele. Lekarz rodzinny uznał, że to wysypka alergiczna i nic nie przepisał ze względu na wczesną ciążę. Przyrosty bety i progesteron mam ok. Więc czekam na wizytę aż do 28 czerwca. Martwiłam się, że może trochę za późno, ale jak czytam przejścia niektórych z was to wolę późno i mieć już jasną sytuację i oszczędzić sobie stresu, gdybym miała przyjść za wcześnie. Wszystkim życzę spokojnych i nudnych ciąż i żeby pokazały się kropki z bijącymi jak dzwony serduszkami! U mnie wszystkie aplikacje ciążowe pokazują termin porodu na 5 lutego :)
Cześć! Wow jaka gromadka w tak małym odstępie czasu! gratulacje! 🍀😊
W takim razie życzę kolejnej spokojnej i nudnej ciąży! 😊

Mnie też zaboli brzuch, zakłuje, pociągnie. Na wykładnie brazowawe ślady, na papierze różnie. Na wizytę idę we wtorek, mam nadzieję że będzie serduszko i będą się zgadzały tygodnie. Nie pojadę wcześniej, bo jestem już tak obstawiona lekami, że nic mi to nie da. Co ma być, to będzie.

Jacie dziewczyny uspójcie mnie 😞
Jakies takie suche plamki mi sie pojawiły 2 pod biustem i jeszcze kilka na brzuchu zdala od siebie, małe brązowe i suche (mozna zdrapać jakby tą suchosc) .Juz zaczęłam internet szukać ale nie chce się nakręcać. 😞

Jacie dziewczyny uspójcie mnie 😞
Jakies takie suche plamki mi sie pojawiły 2 pod biustem i jeszcze kilka na brzuchu zdala od siebie, małe brązowe i suche (mozna zdrapać jakby tą suchosc) .Juz zaczęłam internet szukać ale nie chce się nakręcać. 😞
nie panikuj może to liszajki? Posmaruj maścią z Wit a albo jakim emolientem 😊

reklama
Do góry