Trzymam kciukiTo tak jak ja.
Ja ide we wtorek. Bede akurat miała 6 tydzien.
Serduszko moze byc ale nie musi wiec sie nie nastawiam.
reklama
Oleczqa002
Fanka BB :)
4+5 to bardzo wcześnie jak na wizytę za 2 tyg na pewno już będzie słychać serduszko ja miałam dziś wg appki 6+6 ale ciąża okazuje się 2 tyg młodsza niż wg appki to też mam stres ale jestem dobrej myśli, że 4 lipca usłyszę jużJa właśnie też po wizycie, też widoczny tylko zarodek. Trochę się zmartwiłam bo ciąża wygląda na młodszą minimum tydzień oczywiście ja już stres. Ja mam dzisiaj 4+5 według apki.
Lauritaa
Moderator
Przecież w ciąży nie można stosować maści z witaminą a witamina a to inaczej retinol a retinoidy są zakazane ….
I zanim, któraś mi powie, że przesadzam - w zeszły weekend poparzyłam sobie tak całą twarz. Serum używam od roku i nic, a teraz jak hormony zadziałały to miałam normalnie czerwoną łuszcząca się skórę, 5 dni smarowałam się pianką z pantenolem żeby zeszło. Wtedy jeszcze nie wiedziałam co jest grane
Ja w 1 ciąży stosowalam wszystko tak samo widocznie zalezy od organizmu. Masc z wit a stosuje takze na usta do nawilzenia. Zgadza, sie ze wit a jest grozna ale nie w takiej ilosci i np. maści tabletki to ok rozumiem
Lauritaa
Moderator
Ja w 1 ciąży stosowalam wszystko tak samo widocznie zalezy od organizmu. Masc z wit a stosuje takze na usta do nawilzenia. Zgadza, sie ze wit a jest grozna ale nie w takiej ilosci i np. maści tabletki to ok rozumiem
Nikt nie będzie tez stosował chyba wit a na całe ciało. Retinol to alkohola forma wit A to juz w ogole grubsza sprawa
nindziaa
Moderator
A niacynamid można?Przecież w ciąży nie można stosować maści z witaminą a witamina a to inaczej retinol a retinoidy są zakazane ….
I zanim, któraś mi powie, że przesadzam - w zeszły weekend poparzyłam sobie tak całą twarz. Serum używam od roku i nic, a teraz jak hormony zadziałały to miałam normalnie czerwoną łuszcząca się skórę, 5 dni smarowałam się pianką z pantenolem żeby zeszło. Wtedy jeszcze nie wiedziałam co jest grane
agu77
Moderator
Nie wiem tutaj, musisz poczytać. Ja jak zobaczyłam, ze zero retinolu i kwasów złuszczających to muszę polowe pielęgnacji wywalićA niacynamid można?
agu77
Moderator
Nie wiem, czytałam, że nic z witamina a, maści też nie, a ja jestem panikara więc się stosujeNikt nie będzie tez stosował chyba wit a na całe ciało. Retinol to alkohola forma wit A to juz w ogole grubsza sprawa
Pyrolka
Fanka BB :)
Tak czytam Wasze wiadomości o wizytach i oczekiwaniach aż usłyszycie serduszko i się zastanawiam nad moją ostatnią wizytą. Ja niczego nie słyszałam, nie widziałam też żeby lekarz go nasłuchiwał, jedyne co to pokazał mi że zarodek drży co zrozumiałam jako bicie serca a teraz zastanawiam się czy o to chodziło. W sumie nie dopytałam na wizycie. Lekarz powiedział, że wszystko jest ok więc się ucieszyłam a potem dopiero zaczęłam rozmyślać. Wiecie o co chodzi z tym drżeniem zarodka?
reklama
nindziaa
Moderator
Ale w jedzeniu tez jest witamina A xdNie wiem, czytałam, że nic z witamina a, maści też nie, a ja jestem panikara więc się stosuje