reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

To czekanie jest najgorsze 🙈w pierwszej ciąży myślałam że zajde w ciąży i wszystko będzie ok, kiedy trafiłam do szpitala dowiedziałam się niestety jest puste jajo płodowe normalnie szok, domyślam się że tak się stało bo mój tata leżał na ojomie i walczy o życie, wiedziałam że jestem w ciąży ale mimo to codziennie go odwiedzałam co skutkowało dużym stresem, niestety tata przegrał walkę, także w środę miałam pogrzeb a w niedzielę okazało się że ciąża nie rozwinęła się 😔to był okropny czas.
Bardzo żałowałam że nie zdążyłam powiedzieć tacie że będzie dziadkiem,a tak bardzo o tym marzył.
Z drugą ciąża trafiłam do wspaniałego lekarza który uspokoił mnie kiedy robił pierwsze USG, że trzeba poczekać i mam się nie martwić, ale mimo to znowu dwa dni później do szpitala i ten sam lekarz robił mi USG, badał mnie długo i dopiero po kilku minutach znalazł tętno, aż strach pomyśleć gdybym trafiła na innego lekarza 😔pewnie wysłał na zabieg i tyle...
A tak urodziłam śliczna córeczkę, pierwsze słowa jakie jej powiedziałam to ,, wreszcie udało Ci się kochanie,,
Teraz też się martwię, ostatnio musiałam wzywać karetkę do sąsiada i kiedy zobaczyłam że ratownik ma USG to przeszły mnie myśli ,, może poproszę go to sprawdzi czy wszystko ok,, 😁😁😁
Zastanawiam się nad kupnem detektora tętna, ale nie wiem czy to dobry pomysł.
Ale się rozpisalam😁
Wszystkiego dobrego trzymam za Was kciuki i modlę się za Nas oby wszystko było dobrze 😘😘

reklama
U mnie ból piersi i straszne zmęczenie, ale ogólnie dobrze 🙂 w ciąży z córeczką miałam okropne mdłości i wymioty, a tu miła niespodzianka 🤭 nie nastawiam się na płeć, ale może będzie chłopczyk i wymarzona przez męża parka 🥰

Tak, zwalnia i przyrosty nie są takie szałowe jak na początku 😊

Nadrobiłam Was! Wczoraj byliśmy na ogromnych zakupach, dzisiaj córeczka ma roczek, a jutro grill urodzinowy więc ręce pełne roboty będą 😅
czyli dobrze że rośnie , w szoku byłam że były po 300% i zwolily ale na mam później owulację więc liczę że powinno być w poniedziałek widać już pęcherzyk ❤️
Plamień nie mam a beta rośnie więc musi być wszystko dobrze 🍀

chyba beta zwalnia po 1000 😘 ?
Tak zwalnia . Mi lekarz mówił po ostaniej becie ze nie mam już robić bo to i tak już mu nic nie da teraz tylko USG. No a ja i tak zrobiłam betę dziś 😂😂 No nie mogłam powstrzymać się🙈
Co do snów to u mnie przez ten ślub który mam za tydzień jest masakra . Bardzo lubimy styl rustykalny z moim ale śni mi się ze ślub mamy w stodole i nic dziwnego w tym nie jest prócz krów i ogromnych 💩😂😂😂

Tak zwalnia . Mi lekarz mówił po ostaniej becie ze nie mam już robić bo to i tak już mu nic nie da teraz tylko USG. No a ja i tak zrobiłam betę dziś 😂😂 No nie mogłam powstrzymać się🙈
Co do snów to u mnie przez ten ślub który mam za tydzień jest masakra . Bardzo lubimy styl rustykalny z moim ale śni mi się ze ślub mamy w stodole i nic dziwnego w tym nie jest prócz krów i ogromnych 💩😂😂😂
to silniejsze od ciebie 😂
Ja musiałam sprawdzić czy rośnie bo nie było wczoraj pęcherzyka przy becie ponad 1100 ale wizyta 4 dni po terminie @ ale i tak sprawdziłam te plamienia dla spokoju więc w poniedziałek powinno być już coś widać . Bo bałam się cp i biochema a biorę dupka 3x1.🙈❤️

Ja miałam detektor przy córce i będę go używać też teraz :) Super sprawa, dużo mniej nerwów, tylko polecam używam po 12 tygodniu i nie denerwować się na początku, bo ciężko znaleźć samemu tętno :) Mi na początku robił mąż, a później już sama ogarnęłam co i jak.
też czytałam bo dziewczyna jedna od 7tc chciała używać gdzie pisze że najszybciej od 10 tc i się tylko nakręcała bo łapała swoje niskie tętno a nie dzidziusia . A jaki masz model ? 😚

też lubię takie klimaty🤩 koniecznie pokaż foto relacje ze ślubu uwielbiam oglądać takie zdjęcia 🥰🥰🥰
A mnie dziś słabo i duszno... A w pracy jestem i nie mam siły nic robić... A robić trzeba...eh

A czy któraś z dziewczyn miała sytuacje, że ciąża była młodsza o 2 tyg i wszystko było potem ok? Przyznam, że pamietam jeszcze z czasów forum pierwszej ciąży, że to rzadko wróżyło coś dobrego 🙈 choć wg Pani doktor po prostu owulacja się przesunęła bo wszystko umiejscowione jest prawidłowo, ale dziwnie, że powinien być 7 tc a jest jakiś 5 tc :p wiem, że może infantylne pytania ale dajcie znać kochane 😘

reklama
Do góry