reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Ja też mam 170 cm i… 70 kg 🙈🙈🙈 55 kg to chyba ostatni raz w podstawówce ważyłam Haha 😂 moim marzeniem jest 60 kg… może kiedyś mi się uda 🙈
Ja zawsze byłam szczupła chyba po prostu takie geny. Mama mi kiedyś mówiła, że po urodzeniu mnie ważyła 46kg przy wzroście 165 😱 A miała wtedy 41 lat.

Beta 1104 - 126%
12.06 -485
To chyba dobry wynik ❤️🍀
Super , bardzo się cieszę :)
Dziewczyny, znacie jakieś sposoby na nudności/mdłości itp.? Wykończę się, mnie to trzyma całe dnie i mam wrażenie, że z każdym dniem się nasila 😔 próbowałam imbiru i cytryny, nie pomogło. Mam wrażenie, że rosół jedynie trochę pomaga. Jak coś zjem to na chwilę jest lepiej a potem znowu to samo no więc nie będę całe dnie jeść i jeść bo przytyje milion kg.

Cokolwiek, wypróbuję każdą radę 😩
Migdały trochę pomagają , no i jeszcze jak byłam w jednej ciąży to mi ginekolog poleciła tabletki na chorobę lokomocyjna , jakieś takie dla dzieci nie pamiętam dokladnie jak się nazywały , ale poszukaj sobie w internecie może bo to faktycznie dawało radę

Widzę, że sporo z Was ma mdłości.
U mnie narazie nic, ale za to mam ogromny apetyt 😱
Zjem a za pół godziny czuję pusty żołądek, burczenie, przelewanie, jestem znowu głodna.
Przez to jem sporo a wieczorami mam brzuch wzdęty jak balon 😩
Jak tak dalej pójdzie to będzie 30 na plusie … jak to powstrzymać ?? 🤣
O właśnie. Mnie mdli trochę , ale jeść mi się chce okropnie. Cały czas coś bym jadła i co najgorsza.. jem ;D a miałam się opanować w tej ciąży. Wciąż mi się czegoś chce
Ja 59 , ale mam 177wzrostu. W poprzednich ciążach dobijalam do 80 🙈 na szczęście potem traciłam w miarę szybko.

A propo tych mdłości to widzę, że są teraz normalnie tabletki dla kobiet w ciąży z imbirem. Może warto spróbować. Pamiętam , że te co brałam też były z imbirem i dawały ulgę na trochę

Ja już po wizycie. Niestety nie widać zarodki, jest tylko ciałko żółte. Mamy czekać dwa tygodnie... ja niestety się już domyślam,że to koniec 😥
Na spokojnie, jaką i kiedy miałaś ostatnią betę przypomnij proszę, bo możliwe, że jest za wcześnie na zarodek. Jest pęcherzyk ciążowy?

reklama
Ja już po wizycie. Niestety nie widać zarodka, jest tylko ciałko żółte. Mamy czekać dwa tygodnie... ja niestety się już domyślam,że to koniec 😥
A to nie jest tak, że zarodek może być widać troszkę później ? Mi doktor mówiła, że od bety 1000 to w ogóle widać cokolwiek, więc może po prostu musisz poczekać :)

Do góry